Kolik můžu paralenu?

17.8.20 19:56

Kolik můžu paralenu?

Holky prosím Vas :? Jsem v 10tt, ráno mě chytl zub, tak jsem si po snídani vzala paralen 500,že ať se to nerozjede..a dobrý.. odpoledne znova a před 2 hodinami úplně brutálně znova, takže 3 paraleny a do toho průjem, takže smekta..a zub už začíná znova a dost, pohotovost mám 130km..muzu ještě alespoň 1 paralen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
17.8.20 19:58

Mel by se minimalne po 4 hodinach, těhotná tuplem bych to nepokusela častěji :think: kdyztak bych ho vzala pozdeji na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
17.8.20 20:01

1g jako jednorázovou dávku, odstup 6 hodin mezi dávkami, max. 4g na den.

Příspěvek upraven 17.08.20 v 20:40

• Citovat
  • Upravit
35326
17.8.20 20:07

Ty sis vzala tehotna tri paraleny najednou? Ne, ze ne… to by me nenapadlo ani netehotnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.20 20:19

@mroe tak si to přečti znova a sháním radu, ne poucovani, fakt mě to bolí a nemám náladu na kázání!

Příspěvek upraven 17.08.20 v 20:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.20 20:20

@mroe omlouvám se za překlepy, to je to automatické opravování slov..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
17.8.20 20:24
@Katakata126 píše:
@mroe tak si to přečtu znova a sháním řadu, ne doučování, fakt mě to bolí a nemám náladu na kázání!

Maximální možné dávky určitě najdeš na netu, hledala bych odbornejsi zdroj než emimino. Paralenem se, myslím, můžeš klidně zabít.

Jinak já jsem nikdy neměla víc než 500mg najednou, v tehotenstvi asi ani to ne. To, co už v sobě máš, mi přijde brutálně moc, určíte bych si nevzala další. Jeď na tu pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
17.8.20 20:27

Jednorázová dávka pro dospělého je 1 g, 500 mg má spíše menší potenciál plného analgetického účinku. 2 tablety Paralenu 500 mg lze užít v případě potřeby po 6 hodinách, maximální denní dávka jsou 4 g paracetamolu. Pro dlouhodobé užívání se jako bezpečná maximální denní dávka jeví 3 gramy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.20 20:29

@Platanka :D pardon, ale teď jste mě pobavila :D já normálně prášky nejim a když tak max. paralen, ale to je třeba 2× za rok..a nebyt to taková bolest, tak si paralen (ktery mi řekl dr.ze muzu)nevezmu.. ale že mě může zabít, to jsem Ještě neslyšela.. když jsem měla asi 3roky zpět chřipku takže jsem jich měla, no každé 2-3hod/1..,jde mi o to, kolik jich můžu když jsem těhotná, nic víc vědět nepotřebuju. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
17.8.20 20:35
@Katakata126 píše:
@Platanka :D pardon, ale teď jste mě pobavila :D já normálně prášky nejim a když tak max. paralen, ale to je třeba 2× za rok..a nebyt to taková bolest, tak si paralen (ktery mi řekl dr.ze muzu)nevezmu.. ale že mě může zabít, to jsem Ještě neslyšela.. když jsem měla asi 3roky zpět chřipku takže jsem jich měla, no každé 2-3hod/1..,jde mi o to, kolik jich můžu když jsem těhotná, nic víc vědět nepotřebuju. Děkuji.

No tak že se paralenem při překročení maximální dávky můžete zabít, byste tedy vědět měla. To by měl vědět úplně každý. Bez této vědomosti vám vůbec nepatří do rukou.

• Citovat
  • Upravit
3896
17.8.20 20:35
@Katakata126 píše:

Já jsem si to možná spletla s ibalginem, každopádně jedním z těch dvou se dá predavkovat a zemřít na selhání jater, a neni to ani tak vysoká dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
17.8.20 20:37
@Katakata126 píše:

Jezis tak si to přečti na krabičce, když ses tak chytrá :roll: místo, abys jela na pohotovost, tak se ptáš na emiminu, kolik můžeš v těhotenství sežrat paralenů 8o nechápu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.8.20 20:38

@Katakata126 rid se navodem, tam se píše po 4 hodinach, max 4× denne. A jako těhotná bys ho jeste nemela brát dlouhodobe, takze bych pockala ty 4 hodiny od poslední davky, vzala si jeden na noc a rano běžela k zubari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60

Více než 4g paracetamolu - tedy 8 tablet ti nevratně poškodí játra a opravdu můžeš zemřít. V těhotenství bych si vzala max. 2, a to na cestu na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40

Mě teda v prvním trimestru doktorka Paralen povolila pouze na horečku a to mi ještě důrazně kladla na srdce že pouze půl prášku a v rozestupu 3 hodin. Max 3× za den. Jinak by prý Paralen mohl mít vliv na játra plodu ještě když jde o první trimestr tak bych si s tím opravdu nezahravala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí