Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkus se kouknout na nepražené směsi ovesných vloček s ořechy či sušeným ovocem ze zdravé výživy. Sacharidy tam budeš mít vždy (to jsou ty ovesné vločky), ale nebude tam tolik přidaných cukrů.
Já naštěstí cukrovku nemám, ale určitou dobu jsem z jiného důvodu držela podobnou dietu a müsli jsem si sama pekla, je to podle mě nejlepší, dáš si tam, co ti chutná, zabere to asi 5 minut (plus pečení v troubě) a chutná výborně.
No, ono taky dávat pozor na to, do čeho to müsli dáváš, protože hodně maminek ráno nesneslo mléčné výrobky, tak nám je v dia poradně radši nedoporučovali. Jinak i v rámci diety jsem si kupovala Müsli od EMCO, je to bez přidaného cukru. Při těhotenské cukrovce jsem si nedělala müsli, ale dávala jsem si do jogurtu slunečnicová semínka, nebo jsem si suroviny na müsli koupila zvlášť a podle chuti jsem si to namíchala, vločky, oříšky, hrozinky.
@Koroptev12 koukni na mixit, ale celkově tam bude vždy hodně sacharidů
i když si to připravíš sama tak se stačí kouknout kolik sacharidů mají ovesné vločky https://www.kaloricketabulky.cz/…vesne-vlocky to prostě bude vždy hodně sacharidů na porci ![]()
Ahoj, prosím.. Existují nějaké musli co se můžou jist při těhotenské cukrovce?
Prijde mi ze ve všem je cukr..