Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky ![]()
Včera jsem byla na OPU, 29 odehraných vajíček
Dnes volala koordinátorka, že 24 bylo zralých a 20 oplodnenych a že se máme domluvit, kolik jich
nechat zmrazit. Budou se pak posílat ještě na
genetiku.
Cenově do 8 embryí 10.000 a za každý další pak navíc
2000…
My vůbec nevíme, kolik je reálných nechat zmrazit..
kolík byste nechaly na mém místě vy?
Jednak z těch 20 ti ještě nějaké do 5 dne odpadnou. A určitě bych nechala zamrazit všechny, co budou schopné zamrazit.
@AmorkaMagorka píše:
Ahoj holky
Dnes volala koordinátorka, že 24 bylo zralých a 20 oplodnenych a že se máme domluvit, kolik jich
genetiku.
2000…
Čím víc tím líp.
Po pátém dnu vývoje všechny. Spočítej si, že tě to vyjde levněji než další cyklus stimulace.
Jak píšou ostatní..pochybuju že všech 20 se bude vyvíjet a některé pak možná i vyřadí genetika takže bych nechala všechny…držím palce ![]()
@AmorkaMagorka určitě všechny co půjdou. Je to mnohem levněji a jednodušší, než řešit zase celý proces znova.
Vše co zbyde, neni nad cim premyslet, docela se i divim, ze se na to vubec ptaj.
@AmorkaMagorka píše:
Ahoj holky
genetiku.
2000…
Nepletes si více věcí najednou? V našem CAR jdou embrya nejdříve na genetiku a až potom se mrazí. Takže bych nechala zamrazit jenom zdravé. Nač zbytečně nechat mrazit všechny, i když jsem už slyšela že některé centra to tak dělají schválně, jsou to pro ně peníze vydělané bez starostí.
@Anonymní píše:
Nepletes si více věcí najednou? V našem CAR jdou embrya nejdříve na genetiku a až potom se mrazí. Takže bych nechala zamrazit jenom zdravé. Nač zbytečně nechat mrazit všechny, i když jsem už slyšela že některé centra to tak dělají schválně, jsou to pro ně peníze vydělané bez starostí.
Já měla úbytek 75% do 5. dne a embrya nesly na genetiku. Tam bude další odpad. Takže ber vše, co mas ![]()
Samozřejmě všechny, co přežijí do pátého dne. Na genetice jich zase x odpadne. Já kdybych měla takový štěstí a byla schopná vyprodukovat tolik vajíček, tak nad tím vůbec nepřemýšlím…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.