Kolik pečiva pro 17měsíční dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Deninina píše:
Kopíruji z jiné diskuzeTeď jsem se koukala do tabulek na www.kojeni.net a tam se píše (pro děti od 1 do 2 let):
@mončís No někdy si říkám, že mi snad to dítě ani v té porodnici neměli vydat
před snídaní – kojení, UM nebo plnotučné pasterizované kravské mléko;
snídaně – chléb nebo pečivo můžeme slabě pomazat rostlinným tukem, džemem, možno dát sýr či šunku, ovoce, nekojené děti dostávají mléko;
svačina – mléčný výrobek s ovocem;
oběd – maso nebo vejce, zelenina, příloha (brambory, rýže, těstoviny), jednou týdně lze i sladké jídlo – rýžový nákyp, žemlovka – vše s ovocem
svačina – pečivo, syrová zelenina, nekojené děti mohou dostat mléko;
večeře – kaše pokud možno s ovocem nebo zeleninou, nebo těstoviny, rýže, brambory a zelenina;
2. večeře – kojení;
během dne – pokud možno alespoň jednou kojení, rohlík nebo jiná potravina do ruky ke žvýkání, kojenecká voda.
trochu OT: na kojeni.net taky obcas koukam, ale spis tak zbezne. Obcas se mi ty jejich jidelnicky, nedej boze poradny, zdaji silene
kdyz bych srovnala jejich doporuceni s tim, co malemu davam a jak ho kojim, musela bych se bud titulovat stradnou matkou nebo by mi maly hlady ukousnul prso. Fakt mi nekdy pripadaji ty poradkyne (ci jak, je nazvat) docela fanaticke ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka píše:
trochu OT: na kojeni.net taky obcas koukam, ale spis tak zbezne. Obcas se mi ty jejich jidelnicky, nedej boze poradny, zdaji silenekdyz bych srovnala jejich doporuceni s tim, co malemu davam a jak ho kojim, musela bych se bud titulovat stradnou matkou nebo by mi maly hlady ukousnul prso. Fakt mi nekdy pripadaji ty poradkyne (ci jak, je nazvat) docela fanaticke
Celé stránky jsou přehnané ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1986 píše:
Celé stránky jsou přehnané
super, nejsem cvok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petunye naše 16měs ještě pečivo neměla
ona si ještě neporadí s kouskama a tak mixuju nebo mačkám vidličkou. Složité sacharidy obsažené v pečivu v pohodě nahradím obilninami v příkrmech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka Kopírovala jsem to z jiné diskuze, ale jinak upřímně snažila jsem se tam najít postup na zavádění příkrmů a stačilo mi pár vět a vykašlala jsem se na to
Hlavně jsem tam čerpala rady ohledně kojení, jinak jsem celkově proti těmhle návodům. Jen jsem chtěla poukázat na to, že se zakladatelka opravdu toho pečiva nemusí bát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám jak si řekneš, určitě ho nemá každý den, protože u nás je problém, že chce jen suchý, nesní ho namazaný ničím, ani se šunkou, zeleninou nebo tak. Takže suché pečivo se mi ji moc dávat nechce. Ale jak říkám, když si řekne, dostane.
- Citovat
- Upravit
Moje dítě kolem deseti měsíců už bylo schopné na posezení sežužlat dva rohlíky a ty řeším půl krajíčku chleba a půl rohlíku?
Mě nikdy nenapadlo řešit, jestli nejí moc pečiva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deninina píše:
Kopíruji z jiné diskuzeTeď jsem se koukala do tabulek na www.kojeni.net a tam se píše (pro děti od 1 do 2 let):
@mončís No někdy si říkám, že mi snad to dítě ani v té porodnici neměli vydat
před snídaní – kojení, UM nebo plnotučné pasterizované kravské mléko;
snídaně – chléb nebo pečivo můžeme slabě pomazat rostlinným tukem, džemem, možno dát sýr či šunku, ovoce, nekojené děti dostávají mléko;
svačina – mléčný výrobek s ovocem;
oběd – maso nebo vejce, zelenina, příloha (brambory, rýže, těstoviny), jednou týdně lze i sladké jídlo – rýžový nákyp, žemlovka – vše s ovocem
svačina – pečivo, syrová zelenina, nekojené děti mohou dostat mléko;
večeře – kaše pokud možno s ovocem nebo zeleninou, nebo těstoviny, rýže, brambory a zelenina;
2. večeře – kojení;
během dne – pokud možno alespoň jednou kojení, rohlík nebo jiná potravina do ruky ke žvýkání, kojenecká voda.
No ty kráááso
To vychází na 7 až 8 jídel denně
![]()
Moje 15ti měsíční má JEN PĚT
Bože, jsem krkavčí matka
Vlastnímu dítěti odepírám od huby
![]()
A to ani nezmiňuji to, že pečivo nemá vůůůbec! Resp. má, asi půlku rohlíku nepo krajíc chleba 1× týdně
Hanba mi… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cmochy No taky moc nechápu to množství, syn má taky 5 jídel denně, ale je fakt, že dr. se to moc nelíbí, ale co s ním že
V 6 měsících měl 8 kg, takže dobře živený je
Nicméně každý ať si dává co chce a co uzná za vhodné, je mi to úplně fuk, jen někdy fakt nestačím zírat, co někteří dokážou řešit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deninina
Ta naše měla ještě minulý měsíc jídel denně 6, ale v 15ti měsících váží cca 15kilo a měla ohromnej vypapanej pupek, faldíky na rukách i nohách… tak jsem jedno jídlo ubrala. Dítě nehladoví a pupík krásně mizí. ![]()
To info co tu je mi přijde strašně přehnaný. To bych do ní ani nenacpala… By nedělala nic jiného než pořád jedla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cmochy Tak šlo tam hlavně o množství pečiva. Aby zakladatelka mohla srovnat množství normálně dávaného pečiva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deninina píše:
@Cmochy Tak šlo tam hlavně o množství pečiva. Aby zakladatelka mohla srovnat množství normálně dávaného pečiva
Jj, máš recht ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit