Vzteká se, když jí chci krmit já
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vzteká se když jí chci krmit já
Ahoj všichni, nevím jestli to postihlo i vás, holky 19 měsíců mi začly už papat sami, ale když chci krmit já polévku aby to nebylo vylité tak začne jedna řvát a odmítá jíst. Papají sami ale je to víc na zemi než v bříšku. Jaké máte fígle? Poraďte dnes byla u mě nějaká krize a byla sem z toho až nešťastná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Od 15 měsíců je tohle i u nás. Jak na to? Nechat jíst samotné
nic nepomůže, kup si čokoládu a dýchej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Resila jsem to druhou lzickou. Jednu mala, jednu ja a na stridacku. Dva brindaky a omyvatelne okoli
a proste aby si i mala vyzkousela lzicku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytk To je jako u nás, hrozný
Ale mojí je 15 měsíců a naštěstí jí to docela jde. Polévky jsou ale stále docela na prd, tak jí prostě vývary nedávám
Ostatní jí v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi to zejtra zkusím hned aby sami ať jí snad neumřou hlady, naučit se to musí, jinak rohlík a sušenky už umí papat pěkně bez problémů, jenže to řidší to radši nebudeme uvidíme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synjí sám od roka, je stejně starý. Tuhoustravu už sní v pohodělžičkou, polévka je problém. Dělám polévky vývarově, hodně husté (zeleina, maso, luštěniny, zavářka atd),malýmu nandám hlavně to, co plave v polívce s minimem vývaru. Pár lžic vývaru mu případně propašuju do pusy, když jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď ráda, aspoň ti ubude práce s krmením, jen bych dočasně přestala vařit polévky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To já propašuji u té klidnější ale Natálka ta ne ta chce papat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytk u nás pomáhá když má svoji lžičku v ruce a druhou jí normálně krmím já. Hrabe se v polívce svou lžičkou, občas strčí do pusy ale jí i ode mě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytk U nás pomáhalo krmit něco - cokoliv, plyšáka, panenku, auto
Prvně jemu, pak dítko…
Anebo každá svou lžičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 no dneska sem jí dala medvídka, jako že taky papá a ona ho začla krmit, ale sama nepapala ach jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U řidší polévky (málo pije, tak má aspoň další tekutinu) trvám nekompromisně (občas k její nelibosti) na tom, že jí lžíci zlehka na konci přidržuji. Sama si tedy nabírá, ale než ji šoupne do pusy, tak ji prostě ještě zlehka na konci přidržuji. Kdyby pila dost, tak ji nechám i polévku jíst samotnou, takhle ale má smůlu. Někdy pomůže v tu chvíli, když má tendence se čertit, odvést pozornost na něco úplně jiného. Mám stejně staré dítě, většinu věcí jí sama už několik měsíců, lžící i vidličkou. Pravda - akorát po ní někdy musím pak zamést podlahu a převléknout ji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti jsem svlíkla do plínek, dala jen bryndáka židličky postavila tak do prostoru, ať se pod nima jednoduše vytírá a rozdala lžičky ![]()
Chce to trpělivost a po každé správné lžičce chválit, jak jim to jde ![]()
Pak následovalo období, kdy i chleba na kostičky chtěli jíst lžičkou, jak je to bavilo
tak i tímto trénovali, jak kostičku udržet na lžičce, aby nespadla a trefit se do pusy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytk Já bych je nechala jíst samotné, ať to natrénují. Syn jí sám od 13 měsíců - druhá lžička tehdy už nepomáhala a první týden by masakr, ale za ten týden jsem mu klidně i jogurt dala.
Ještě ze začátku toho sám tolik nesnědl, tak jsem ho nechala matlat samotného a pak třeba dokrmila. Později nebylo třeba.
Edit: Umazaná tečka za 13
- Citovat
- Upravit
U nás 17 m to samé, má svojí lžíci a já svojí a krmím a pak následně utírám, už mi to ani nevadí, prostě převléknu, ta naše nechce mít ani bryndák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit