Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, ohřev vody máte na elektřinu nebo plyn? Dekuji@Anik
@Carame píše:
Dobrý den, ohřev vody máte na elektřinu nebo plyn? Dekuji@Anik
I když ti odpoví, tak ti to stejně nebude nic platné. Od února 2017 se cena elektřiny dvakrát zvedala.
3+1 80m2 byt, jsme doma dva dospělí, jedno dítě a zálohy máme 850kč měsíčně. Vše na elektřinu, žádný plyn. Vaříme, pereme, sušíme, topíme, svítíme a vše využíváme na maximum denně. Zatím jsme nedopláceli.
@LuciMik94 píše:
3+1 80m2 byt, jsme doma dva dospělí, jedno dítě a zálohy máme 850kč měsíčně. Vše na elektřinu, žádný plyn. Vaříme, pereme, sušíme, topíme, svítíme a vše využíváme na maximum denně. Zatím jsme nedopláceli.
Nemáte ústřední topení? Topíte jen elektřinou? Ohřev vody taky? To se mi zdá 850,– měsíčně nereálné… ![]()
@renduli píše:
Nemáte ústřední topení? Topíte jen elektřinou? Ohřev vody taky? To se mi zdá 850,– měsíčně nereálné…
no přesně, to je v podstatě nemožné, tak nízká záloha, to snad nemají ani jednočlenné domácnosti ![]()
@LuciMik94 píše:
Dávali nám v práci nějaký výhodný tarif zavádějící společnosti (bidli energie) a tak jsme to zkusili. Ústřední jen v jedné místnosti, v ostatních normálně do zásuvky. Voda na el.bojler.
@LuciMik94 píše:
Dávali nám v práci nějaký výhodný tarif zavádějící společnosti (bidli energie) a tak jsme to zkusili. Ústřední jen v jedné místnosti, v ostatních normálně do zásuvky. Voda na el.bojler.
Pokud máte topnou sazbu, tak cca 400 Kč jde pouze na stálý plat bez ohledu na spotřebu. Na tu by zbylo 450 Kč, což opravdu reálné není. To by chtělo vidět tvojí fakturu - klidně si začerni osobní údaje a hoď to sem.
@LuciMik94 vy musíte mít spotřebu hoodně vysokou, ta faktura by mě taky .ajímala
@LuciMik94 píše:
Jen tak ze zvědavosti, jakou máte spotřebu? Protože podle toho co píšeš máte elektřinu vlastně zadarmo…
To teda koukám. Mám 2+kk, žiju sama. Spotřebiče staré už roky. Zálohy mám 370kč a někdy vrací, někdy doplácím kolem stovky. Nevařím téměř nikdy no, tak to bude asi tím.
Prosím moc o radu platíme měsíčně za elektriku 3500kc topime akumulackama v obýváku a v ložnici jsme v domě od půli srpna do konce února, myslíte že bychom mohli doplácet majitelka nás tím straší 😔
Ahoj, potřebuji poradit
V listopadu jsem se nastěhovala do bytu 1+1 Je tady elektrický kotel na vytápění, topím jen na 20 stupňů, jeden malý bojler a mám tu lednici A třídy sporák také třídy A a to nevařím každý den, svítíme led světlama a tv mám také ledkovou. Obcas si zapnu noťas ale ne každý den, a to jen na hodinu dvě. Peru jednou za 14 dní. A právě za měsíc listopad jsem ještě jela na elektřinu majitele, od prosince je už napsaná na mě. Když jsem se u přepisu v čezu ptala jestli bude stačit platit zálohy 3000 tak říkala že jo a já si raději dala zálohy na 4500. Říkala jsem si lepší dobírat než doplácet. Ale majitel bytu mi dnes řekl že za listopad mám zaplatit 22000 Kč
A ještě řekl že bude hodný a nechá mi to jen za nízký tarif tak že za ten jeden měsíc listopad, chce po mě 16000kč Když jsem se ptala jak je to možné říkal že měl vysoký podnikatelský tarif. Prijde mi to nereálné a jsem z toho zoufalá jsem samoživitelka na mateřské mám 2 malé děti a měsíčně mám jen rodičák 8000kč a 4000 alimenty+2400 přídavky nic víc
A jen holý nájem bez energií je 7000kč
Myslím že to je tunel na mě. Prosím co si o tom myslíte?
Nevím co mám dělat jak zjistit jestli je to reálné? ![]()
@Anonymní píše:
Kolik platite ted za elektrinu?
A kolik stojí auto??? ![]()