Kolik platíte zálohy na elektřinu v rodinném domě ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61150
27.8.21 21:22
@Kelsey píše:
@Scara ale to tak nemůžeš brát. Ty to máš jinak, jestli topíte elektrikou. Tam je jiný tarif, jiné ceny za elektriku. Mám pocit, že máme i nějaký fix, takže zdražení teď neřeším.
Náš barák má 200 m2, 6+kk, zálohy máme 4,5 tis. na el. A kolem 15 tis. vrací. My plyn nevedeme vůbec. Nemáme plynovou přípojku. Celoplošně doma je podlahovka. Díky topení na el. a klimatizaci máme snížený tarif. Kotel si sám pozná, kdy je snížený tarif a dle toho spíná. Barák byl do letošního jara zateplený a do zimy zase snad bude. Měl by být i silněji (protože chceme schovat pod zateplení kastl na venkovní žaluzie). A jinak neřeším. Kdysi jsem chtěla sledovat, kdy jsou ty levnější časy. Jestli mi to bavilo měsíc? Jsem zjistila, že to nemá smysl hlídat. V létě denně jede i filtrace. Stejně se vždy vracelo. Ale ona to má jinak. Jede jiný tarif.Příspěvek upraven 27.08.21 v 15:08

jestli topite elektrikou a máte levnější tarif, tak ani nemá smysl sledovat levnější časy, protože ty jsou prakticky pořád :mrgreen: my akorát máme na lednici papirek s casama, kdy se netopi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.8.21 07:44
@a12 píše:
jestli topite elektrikou a máte levnější tarif, tak ani nemá smysl sledovat levnější časy, protože ty jsou prakticky pořád :mrgreen: my akorát máme na lednici papirek s casama, kdy se netopi

Však jo. To jen ten první měsíc, když jsme se nastěhovali. To jsem byla na rodičáku a aktivistka mladá tehdy😎. Že budu prát a myčku používat ve správný čas. A po měsíci kašlu na to. To bylo před sedmi lety.
Teď teda nemáme zateplení. Bohužel. Musí se to do topné sezóny stihnout. Že to by bylo na topení znát. V tuhle chvíli to máme odrbané úplně na cihlu. Už mohla být zpět fasáda. Materiál a lidi jsem sehnala přes firmu, kde dělá otec. Sice se nesehnal černý polystyren. Na ten by se čekalo 2-3 měsíce a stejně hrozí, že by nebyl. Tak se dá bílý. Ale čekáme na ty venkovní žaluzie. Ještě asi 5-6 týdnů, než budou hotové. Pak můžeme dělat fasádu. Až je dají na místo. My většinou začínáme topit přelom října / listopadu. Dřív nebylo třeba. Tak snad to stíháme, než topná začne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
28.8.21 09:59

@Kelsey my letos prave fasadu nestihneme, takze to zas bude raketa, no.. Teprve po zatepleni muzeme na kotel vratit stykac na prepinani, aby jel jen tech x hodin, ted jede permanentne. Jinak ja mam pres Terra group aukci na elektrinu a mam oba tarify za cenu nizkeho, coz je super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61150
28.8.21 11:12
@Kelsey píše:
Však jo. To jen ten první měsíc, když jsme se nastěhovali. To jsem byla na rodičáku a aktivistka mladá tehdy😎. Že budu prát a myčku používat ve správný čas. A po měsíci kašlu na to. To bylo před sedmi lety.
Teď teda nemáme zateplení. Bohužel. Musí se to do topné sezóny stihnout. Že to by bylo na topení znát. V tuhle chvíli to máme odrbané úplně na cihlu. Už mohla být zpět fasáda. Materiál a lidi jsem sehnala přes firmu, kde dělá otec. Sice se nesehnal černý polystyren. Na ten by se čekalo 2-3 měsíce a stejně hrozí, že by nebyl. Tak se dá bílý. Ale čekáme na ty venkovní žaluzie. Ještě asi 5-6 týdnů, než budou hotové. Pak můžeme dělat fasádu. Až je dají na místo. My většinou začínáme topit přelom října / listopadu. Dřív nebylo třeba. Tak snad to stíháme, než topná začne.

vy jste z toho tornáda, co?
no nevim, jestli to bez zateplení date do skoro listopadu. si myslim, že pritopit už budete muset.. ale záleží na co jste zvyklý, ja potrebuju aspon 24 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.8.21 12:32
@a12 píše:
vy jste z toho tornáda, co?
no nevim, jestli to bez zateplení date do skoro listopadu. si myslim, že pritopit už budete muset.. ale záleží na co jste zvyklý, ja potrebuju aspon 24 :mrgreen:

Jo jsme. To mám právě obavu. Že letos se začne topit dřív. Pokud nebudeme rychlejší. Než se ochladí. Nás zdržuje pouze ten kastl. Jako chápeš v úterý přijede jeden, že si zaměří siťku do HS portálu. A ve středu na ty žaluzie. Nemůžou to udělat v jeden den, když je to jedna firma. Pak x dní čekáš na zpracování nabidky a čas letí. Vše se prodlužuje. Včera to byl týden, kdy nám dali konečně okna. Ještě chybí oboje dveře do garáže. Na jedny se bude čekat 4-6 měsíců a druhé jsou ve výrobě. Nemají lidi na výrobu. Ale zatím stačí okna. I to je velmi znát, že jsou, jak se ochladilo. Už domů netáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný