Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, dívala jsem se na algoritmus přihlášek a dle toho co bylo na konci, kdyby nepodal XY třetí přihlášku, uvolnila by místo yx a tím by se posunula hranice přijetí a dostala by se na vysněnou školu. Co si myslíte?
NO, za předpokladu, že by se dostal na tu první nebo durhou, tak je to jedno.
POkud by se dostal jen na tu třetí a o tu nestál, tak ano, uvolnil by místo za cenu toho, že by sám na žádnou školu nenastoupil.
@Kessi86 píše:
Ahojky, dívala jsem se na algoritmus přihlášek a dle toho co bylo na konci, kdyby nepodal XY třetí přihlášku, uvolnila by místo yx a tím by se posunula hranice přijetí a dostala by se na vysněnou školu. Co si myslíte?
ja tomu nerozumim
My nebudeme prodávat žádnou. Podávat s dcerou budeme tři. A doufám, že to klapne hned v prvním kole. Ať nemusíme řešit další kolo.
BTW: aktuálně asi nepodává nikdo NIC.
Proč by XY dal jen 2 možnosti? To si tak věří?
@Kelsey Já to pochopil tak, že za normální situace žádná další kola nebudou. Neklapne 1., klapne 2., či 3.
@Ivan PPZ píše:
@Kelsey Já to pochopil tak, že za normální situace žádná další kola nebudou. Neklapne 1., klapne 2., či 3.
No, někde zůstanou volná místa
Zakladatelko,
v tom videu, na které jsi se dívala a co cituješ, bylo toto zmíněno jen v případě, že žák na tu třetí školu vůbec nenastoupí, a ano, i to se může stát, ale nebude se to dít ve velkém. Budou to spíš jednotky případů, kdy se rodiče odstěhují do zahraničí, do jiného města, dítě bude mít vážný úraz, z osobních důvodů na školu nenastoupí. Něco takového.
Ale to fakt budou výjimečné případy.
A ano, algoritmus s tím rovnou bude počítat a díky tomu lépe umístí žáky už v prvním kole, ale určitě bych kvůli tomu nevynechávala jednu možnost umístění, to by byly děti blázni, aby se o třetí možnost ochudily ![]()
obecně počítej zakladatelko s tím, že druhé kolo přijímaček bude pro zlomek populace a já osobně si myslím, že žádné druhé kolo ani nebude, že se to díky algoritmu podaří všecko velmi efektivně a spravedlivě umístit na první dobrou, druhé kolo otevřou jen školy, kde je ještě místo. ale bude toho méně asi
Co jsem o tom poslouchala tiskovku, tak tě přiřadí na školu v pořadí tvých preferencí, takže je jedno kolik si dá kdo přihlášek. Resp. byl by hloupej, kdyby si nedal všechny a měl co největší jistotu, že se někam dostane
@zaludova píše:
opravaCo jsem o tom poslouchala tiskovku, tak tě přiřadí na školu v pořadí tvých preferencí, takže je jedno kolik si dá kdo přihlášek. Resp. byl by hloupej, kdyby si nedal všechny a měl tak menší šanci, že se někam dostane
Souhlas, lidi by byli blbí, kdyby to nevyužili. schválně si nepodávat třetí fakt nedává smysl a dělat to asi reálně nikdo nebude, když nebude muset
ti co nenastoupí, to bude zlomek dětí, co jim život postaví do cesty náhlé stěhování
@Ivan PPZ píše:
To si nemyslím. Když si čtyřkař podá přihlášku na tři gymnázia, přece je hloupost, aby ho někam umístili. Někdo se prostě nedostane a poté bude hledat další možnosti ![]()
@Niemeyer píše:
Zakladatelko,v tom videu, na které jsi se dívala a co cituješ, bylo toto zmíněno jen v případě, že žák na tu třetí školu vůbec nenastoupí, a ano, i to se může stát, ale nebude se to dít ve velkém. Budou to spíš jednotky případů, kdy se rodiče odstěhují do zahraničí, do jiného města, dítě bude mít vážný úraz, z osobních důvodů na školu nenastoupí. Něco takového.
Ale to fakt budou výjimečné případy.
A ano, algoritmus s tím rovnou bude počítat a díky tomu lépe umístí žáky už v prvním kole, ale určitě bych kvůli tomu nevynechávala jednu možnost umístění, to by byly děti blázni, aby se o třetí možnost ochudily
obecně počítej zakladatelko s tím, že druhé kolo přijímaček bude pro zlomek populace a já osobně si myslím, že žádné druhé kolo ani nebude, že se to díky algoritmu podaří všecko velmi efektivně a spravedlivě umístit na první dobrou, druhé kolo otevřou jen školy, kde je ještě místo. ale bude toho méně asi
Stát se to může - nebude v prvním kole dost zájemců, někdo se odhlásí nebo nebude dost žáků, kteří splní kriteria - pak budou muset vyhlásit kolo další, s novými kriterii.
Naopak bude druhé kolo bude mnohem častější, protože do ted si škola mola odpadlíky nabírat v rámci autoremendury sama.
@zaludova píše:
Co jsem o tom poslouchala tiskovku, tak tě přiřadí na školu v pořadí tvých preferencí, takže je jedno kolik si dá kdo přihlášek. Resp. byl by hloupej, kdyby si nedal všechny a měl co největší jistotu, že se někam dostane
Tak někdo jistotu nepotřebuje nebo už jí má, tak prostě dá jen jendu.
Nebylo to myšleno tak, že se dají jen 2 ks, nic nepadne a pak se zkusí nějak prosmýknout do 1., kam se třeba někdo „nedostavil“? Ale nebude i tahle situace obsazena automatem? Nebo se „2. kolo“
bude už dělat ručně?
Každopádně, ten stress, když to mělo začít běžet dneska a vono až v sobotu. Možná. Nic moc.