Kolik se lije do bazénu sava?

Anonymní
3.7.15 07:02

Kolik se lije do bazénu sava?

Potřebovala bych poradit, koupili jsme na zahradu tento bazén http://bazeny.heureka.cz/…66-x-0_91-m/
Na zahradě nemáme bohužel elektriku, ta je v plánu na podzim, tak se musíme nějak poprat s čistotou vody bez filtrace. Můžete mi prosím poradit nějaký osvědčený fígl jak udržet vodu čistou??? V Tescu měli v akci savo do bazénu, tak jsem koupila 4ks, ale teď nevím, kolik ho tam mám nalít a jak často dolévat. Ještě jsem koupila nějaké ty tablety… začínají vedra, tak snad se bazének osvědčí. Vodu jsme napustili samozřejmně pitnou. děkuji za rady :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
3.7.15 07:06

Na tom Savu je to napsané. Ale malá písmenka, no…

A bez filtrace si neškrtnete.

Příspěvek upraven 03.07.15 v 07:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
3.7.15 07:06

Googl znas? staci napsat do vyhledavace jak udržovat bazén bez filtrace.. vyzkousej.. zabere mene casu nez zakladat diskuze… navic tak hrozne citlive tema anonymne… :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
3.7.15 07:08

Vzadu je napsán poměr :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.7.15 07:13

Bez té filtrace si nedovedou představit, fakt ne.
My máme taky takový nejaky filtrace jede denně, k tomu ten bazén vysavame pravidelně.
Dno cistime. Tablety. Jinak by to bylo jak zabinec.
Když nemáte na zahradě elektriku nejde to řešit nejdelší prodluzkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.7.15 07:16

Spočítej si množství vody v bazénu (objem vody, pokud si vzorec nepamatuješ, tak na netu vzorec najdeš, bazén má vlastně tvar válce ;) ) - průměr znáš od výrobce a hloubku vody (ve vzorci výšku) si změříš, strč si podél stěny metr a hodnotu odečti v místě, kde končí hladina vody. Na savu je napsáno, kolik je startovací dávka i kolik je udržovací dávka. Pokud si nebudeš jista s přepočtem jednotek (abys nemíchala hrušky s jabkama), tak i na netu bývají online tabulky s přepočtem. Takže to, co spočítáš (ten objem) budeš muset přepočítat na stejné jednotky, v jakých to uvádějí na obalu sava a pak už ti postačí obyčejná trojčlenka - když je na tolik vody potřeba tolik sava, tak na moje množství vody potřebuju x sava. Tímhle způsobem propočítáš startovací dávku, která je vyšší a pak to spočítáš ještě jednou pro tu dávku, co se dává dle počasí, ve vedrech denně (to je ta nižší hodnota, co tam uvádějí).
Práci zdar :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
3.7.15 07:27

Tak jak je to psané, mi nikdy nepomohlo, dávám víc a prostě od oka, nic se neděje, za chvíli je to z vody pryč, nicméně bez filtrace ti to nepomůže, budeš mít na dně bordel, kterej se zvíří, jak tam vlezeš a za mě tedy koupat se neprůhledné vodě je dost nepříjemné, i když to třeba bude fakt jen o mechanických nečistotách a bakterie budou mrtvé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.15 07:53

Děkuji, ještě jsem se chtěla zeptat co je ten vločkovač a na co se používá???

• Citovat
  • Upravit
15425
3.7.15 09:13

Vločkovač se používá, aby se nečistoty vysrážely do větších kusů a líp je odfiltrovala filtrace. Bez filtrace ho určitě nepoužívej. Jinak se musím přidat k názoru, že bez filtrace ta voda nejde dlouhodobě udržet v použitelném stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.7.15 16:49

Náš soused to dělal jak v akváriu s rybickama - odsal zvonem ten spodek a dopustil vodu. Neměl ji jako bazény s filtrací, ale koupat se v tom dalo. Hodně bordelu sebral i sitkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.15 17:21

Myslíte že může být i normální savo a ne bazénové?

• Citovat
  • Upravit
20777
3.7.15 18:13

Nevím, jaký je rozdíl mezi normálním a bazenovym. Budu hádat - bazenove je dražší? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
3.7.15 18:53
@Amys píše:
Nevím, jaký je rozdíl mezi normálním a bazenovym. Budu hádat - bazenove je dražší? :-D

No já nevím, normální je asi vyloženě jako desinfekce na vytírání a tak ne? to bych tam tedy nedávala :think: Prodávají takové to do studen a do bazénů, možná je to jen slabší verze, to nevím, ale není drahé, tak to neřeším :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.7.15 19:07
@ixule píše:
No já nevím, normální je asi vyloženě jako desinfekce na vytírání a tak ne? to bych tam tedy nedávala :think: Prodávají takové to do studen a do bazénů, možná je to jen slabší verze, to nevím, ale není drahé, tak to neřeším :D

Ale prd, i na obyčejném savu píšou, že je vhodné do bazénů :lol: Ono i savo proti plísni je obyč savo, do kterého jsou přidaná smáčedla, aby to na stěně líp drželo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
3.7.15 19:20

@Amys jo možný to je, já nevim, já to jinak nekupuju a na nic jiného nepoužívám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí