Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mám dotaz na maminky, co pečou dorty. Nějaký pátek už taky peču, ale spíš pro rodinu. Jenže poslední dobou se mi ozývají zájemci o dort a já si nejsem zcela jista cenou. Sama bych třeba ty peníze za dort nedala, na druhou stranu když vidím kolik mě to stojí práce a času, tak si říkám, že to dělám defakto zadarmo. Brala jsem míň, ale teď si říkám o 300,– pro blízké známé a pro cizí 350,– za kilo. Dělám red velvet a nebo čokoládový s šlehačkovo-mascarponovým krémem. Někomu se to asi bude zdát moc, ale s některými figurkami se dělám klidně i přes dvě tři hodiny. Korpus si peču den předem večer, ráno začínám a končím někdy pomalu až ve čtyři odpoledne. Takže se dá říct, že složitější dort mi třeba zabere i 9 hodin. Když si vezmu kolik si vezme třebas zedník za hodinu, tak to fakt cukrářky dělají zadarmo. Lidí vidí tu velkou cenu, ale vůbec nevidí tu velkou práci, co za tím stojí. Ale víc si říct nemůžeme, protože pak by ten dort nikdo nechtěl. Zajímalo by mě tedy, jestli to takhle vidím jen já, nebo to vnímáte podobně. Přiložila jsem pár fotek mých výtvorů, třebas ty myšky na sýru měli 3 kila a paní mi za ně dala 1050,–
To tady raději ani nepiš že doma pečeš nelegálně dorty ![]()
jinak já dávám svojí cukrářce 280 Kč/kg a má výborné dorty, jednou jsem měla od ženské za 350 Kč/kg a nedalo se to jíst
No, musím říct, že mi taky bylo líto dávat tolik peněz za dort. Tak jsem se do toho letos pustila sama. Když nebudu počítat, kolik do toho padlo materiálu, kolik jsem projela sháněním ingrediencí a tím, že jsem si toho vzala málo, tak jsem musela jet vícekrát, tak ty nervy za to nestojí. Ty, jako profesionálka, ten problém samozřejmě nemáš, ale já měla pocit, že na tom nechám život
Patlala jsem se s tím takových 7 hodin určitě dohromady. Takže svým kritickým okem, po tom, co jsem si to vyzkoušela, můžu říct, že drahý ty dorty určitě nejsou.
Ahoj, obvykle platím za 3,5kg dort 900 Kč. Naopak, práce za tím vidím velkou spoustu a sama to neumím a ani bych se do toho nepustila, takže bych byla ochotná zaplatit i o fous více. Jinak dorty máš pěkné ![]()
Platím 350 za kilo. Verim ze je s tim dost prace, ale vic nez tech 700 bych za dvoukilovy dort, ktery si objednávam, asi nedala… Nase pani účtuje tech 350 at je to s figurkama, ci bez, takze letos to bylo 700 za relativne jednoduchy dort bez figurek (jen plochy obrazek).
@JaneDoe píše:
To tady raději ani nepiš že doma pečeš nelegálně dorty
jinak já dávám svojí cukrářce 280 Kč/kg a má výborné dorty, jednou jsem měla od ženské za 350 Kč/kg a nedalo se to jíst
Víš kolik lidí to dělá? A co
Nevidím na tom nic špatného ![]()
Zakladatelko běžně platím okolo těch 350kč. Ale platila jsem i 500 ![]()
Naše cukrářka má 250/kg, u potahovaných marcipánem má příplatek 100 Kč na dort.
350/kg je zcela bezna cena. Pred 14 dny jsme meli 4kg dort za 1.200.- z cukrarske vyroby. Svoji cukrarce co mi pece doma davam 370kg. Takze pokud mas kvalitni a chutny vyrobek tak 350 je v poradku.
Příspěvek upraven 04.08.15 v 10:23
Dorty mas dost složite, tam bys mozna mohla účtovat nejaky příplatek za výtvarné ztvárnění ![]()
Ale ten kozodort je hustej. Kdo si tohle proboha objednává
![]()
Spocitej si to tak, aby se ti zaplatil material i prace… Kdo nebude chtit tolik penez dat, tak at si ho udela sám
Ja treba siju detske obleceni a taky bych tolik penez za to nedala, ale tu praci si zaplatit necham…
To bylo pro manžela, někde jsem ten dort viděla a chtěla ho vyzkoušet.
Spočítala bych kolik tě bude stát materiál(suroviny) a energie a pak bych si k tomu přičetla ještě za práci. Kolem těch 300-400 Kč/ kg, víc bych za kilo dortu nedala ![]()
Edit: Moc krásný dortíky, hned bych si dala ![]()
@veria píše:
Dorty mas dost složite, tam bys mozna mohla účtovat nejaky příplatek za výtvarné ztvárnění
Ale ten kozodort je hustej. Kdo si tohle proboha objednává![]()
Třeba já dostal podobný kozičkový dort od svých kamarádů ke 30. narozeninám, a ještě jsem před nimi musel ukousnout bradavku:-) Výborná byla, stejně tak celý dort. V podstatě jediné kozy, které jsem měl kdy v puse ![]()