Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj jsme taky s jedním dítětem, topíme plynem ale i vaříme a pečem s plynem. Měsíční zálohy byly 1000kč, vraceli nám asi 8500 ročně. Ale máme ledničku i pračku A+ takže to asi taky dělá svoje.Ale kolik je to MWh ti teď nepovím ![]()
Ahoj, my měli za minulý rok spotřebu 4,095 MWh
Bydlím v RD, netopíme el, ale zase máme bazén. Soused má větší domek než my a ten má kolem 10 MWh (ale topí elektřinou).
V roce 2010 731kWh (8m jsme byli jen dva, pak tři; takže jsme méně prali, méně vařili (spíše pekli, vařím na plynu) atd.
Loni 932kWh - už v počtu 3 - dva dospělí a jedno dítě, pereme denně (prádlo i plíny), žehlení, spotřebiče atd.
Mám spotřebu za minulý rok 5.62300 MWh, s elektřinou netopím, mám většinu věcí A nebo A+, je nás 5.
Ahoj. MWh ti neřeknu, to nemám přehled. Ale máme elektrický sporátk i troubu, elektřinou netopíme a platíme cca 1200Kč měsíčně (neustále jede aspoň jeden PC). 2 dospělí, 2 děti (pračka, lednice, sporák + trouba), vařím většinou obden, ale celkem dost peču.
Barush, díky za odpověď, takže jen 4,5 tis. ročně, pokud to dobře počítám?? To jste šetrní…
Díky moc za odpovědi!!
Právě že mě zajímá, zda indukční deska fakt bere méně, jak se to propaguje, a zda ty A+ spotřebiče mají svůj význam…
Jen koukám, že těch variant je hodně a srovnatelná situace se těžko hledá… nenapsala jsem, že bydlíme v bytě a ne v domku.
Nevím, ale máme zálohy 2.400,–, což mi přijde moc. Elektřinou netopíme, sporák nahoře plyn dole elektřina, myčku nemám, ale máme velkej mrazák. Na to, že jsme doma jen večer mi to přijde hodně.
Tak za poslední tři měsíce máme 0,292 0,263 0,297 (teď bdu vypadat jak trubka, ale netuším jednotky) manžel to tam nepíše. Akorát tím svítím, PC běží celý den, Tv půl dne (když je drahý doma) a asi ohřev vody. Plus klasika jako myčka, trouba, mikrovlnka, pračka.
A+ spotřebiče mají určitě význam. A jinou než indukční desku bych už ani nechtěla
Jde to s ní rychleji než na plynu.
Anonymní píše:áčkové spotřebiče určitě význam mají…kdyžtak si kup takový ten měřič elektřiny, co se strčí do zásuvky a zkontruluj si co, kolik žere…to áčko je důležitý hlavně u lednice a mrazáku…jinak indukce tedy bezpochyby šetří elektřinu než klasické el. plotýnky…
Barush, díky za odpověď, takže jen 4,5 tis. ročně, pokud to dobře počítám?? To jste šetrní…Díky moc za odpovědi!!
Právě že mě zajímá, zda indukční deska fakt bere méně, jak se to propaguje, a zda ty A+ spotřebiče mají svůj význam…
Jen koukám, že těch variant je hodně a srovnatelná situace se těžko hledá… nenapsala jsem, že bydlíme v bytě a ne v domku.
Danyk, děkuju, manžel je poctivec s tím zapisováním…
Janusko, jasan, na ničem jiným než na indukci bych už v životě vařit nechtěla, fakt si to užívám… ale právě důvěřuj a prověřuj, tak by mě zajímalo, zda tam je i propagovaná úspora na elektřině.
Měřák doma máme, ten co se dá do zásuvky a do něj pak spotřebič, manžel to chtěl kvůli praní plínek - no ale výsledky nic moc, protože prostě jsme se nenaučili tu mašinu nastavit… chce to tam dát ceny za kilovaty a to já z vyúčtování nezjistím. Aktuální průtok zjistit lze, ale kolik stojí vypraná pračka, to doteď netuším…
tak jestliže ti přišlo vyúčtování, tak lehce přepočítáš, kolik stojí kWh (pokud to tam rovnou někde není napsaný) a pak si lehce spočítáš, kolik tě stojí jaký spotřebič třeba za den…nebo za jedno praní…
Tak já teda vůbec nevím, kolik to je kWh, ale platíme 1850 měsíčně, což mě přijde dost. Máme velký rodinný dům, manžel tvrdí že málo vařím (vaříme i pečeme na plynu). Jsme jen samy dva. Neustále běží min. 1 počítač (o víkendech 2 a někdy večer, když přijdou kámoši, tak i 4-5 PC). Televize taky často (a to jsme celý týden od rána do večera v práci).
Jo a topíme plynem. ![]()
Ahoj, hledám srovnání. Přišel nám účet za elektřinu na 2,3 MWh a mě by zajímalo, zda je to „normální“, moc nebo málo. Jsme dva dospělí a jedno dítě, takže praní, vaření, pečení, svícení, počítač, televize… Elektřinou netopíme. A protože jsme se stěhovali, nemám dlouhodobé srovnání, jen vím, že za rok je to 2,3 MWh. Díky za info.