Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
dneska jsem byla u očního a zjistili mi astigmatismus. Budu si muset koupit brýle s tórickými skly. Nevíte kolik stojí skla?
Díky
@niki75 neplatila jsem nic navíc
ale jako záleží, co si dáš.. já mám bronzové, samozabarvovací, vyšly mi na 4 tis
ale můžeš si nechat dát naprosto obyč a jsou tuším za 500 kč.
Závisí jakou máš vadu a jaké si vybereš, Mě stojí obě skla dohromady 7 a půl tisíce - zrovna včera jsem to řešila, neb chci ještě sluneční. Ale třeba dřív jsem si kupovala brýle v axisu a počkala na akci 1+1 zdarma a to vycházelo mnohem lépe. Skla si nechávám dělat protenčená, protože mám na jednom oku výraznější vadu, tak aby to nebylo tak vidět, s UV filtrem, aby nebyl odlesk a podobně…teď tam mám aktuálně nějaký filtr vhodný na počítače, protože na nich dělám skoro pořád..
Já mám plastová skla i s brýlemi za 2 500, je tam sleva na brýle i skla započítaná. Zabarvovací nejsou, ale měla bych tam mít antireflex.
I s obrouckama jsem platila 3 500 z toho obroučky necelé 2500
mám tam ještě nějakou hloupost, aby me neboleli oči z PC
i když vlastně cylindr mám jen na jednom oku
a pojišťovna mi dává slevu ![]()
@niki75 protože mám ještě navíc 9 dioptrií krom asm., jsou skla mimo tabulky a musí být odlehčené, plastové…ty nejlevnější nejobyčejnější stály přes 5000 Kč, 250,– přispěla ZP. Ale brýle nikam nenosím, jen doma, běžně nosím čočky…i ty jsou ale dražší než samotné dioptrie na dálku:-(
Jinak dodám, že 4 tis stály skla, obroučky mám obyč za 1000 kč. a dioptrile 1,5 a 1,75… nic hrozivého..
Asi dost záleží jaký astigmatismus máš. Já mám základní skla za 2500 kč jedno.
Pokud to nejsou nějaké extrémnější cylindrické hodnoty, jsou ceny srovnatelné s klasickými - někteří výrobci je mají cenově úplně stejně, někteří mezi nimi mají cca 50 Kč rozdíl - o stejnou částku přispívá více pojišťovna.
@Muzz píše:
Obvykle mají lidé astigmatismus v kombinaci, např. krátkozrakost plus minosová skla astigmatismus. Platí se za ztenčená nebo plastová skla, případně další vylepšení jako samozabarvovací, ochrana proti záření monitoru ap. Za vlastní skla, je-li na předpis se neplatí. U silných dioptriích to ovšech chce ztenčená skla, u nových brýlí přeppokládám malou vadu, takže spíš budou stát peníze obroučky a bude možné použít skla hrazená z pojistného.
Prosim te, kde jsi vzala, ze skla na predpis jsou zdarma? To byvalo tak pred 20 lety.
Zakladatelko, ja ted platila za skla 1200 za jedno. A to nemam cylindry. Bude zalezet na optice a druhu tve vady. Ceny jsou ruzne.
@Bora-Bora píše:
Je fakt, že cenu navyšují hlavně dpt, nikoliv cylindr.
Ale cylindr též, já se o kousek nevejdu do tabulek a slevu od vzp nemám ![]()
(nějak takto mi to říkali v optice)
Hlavně zakladatelko, nenech ze sebe dělat debila, já se byla ptát na skla v optice (větší) v Plzni a řekli mi 10000 za jedno sklo ![]()
@blabla123 To už jsou ale ty extrémnější hodnoty, kdy už se skla vyrábějí přímo na zakázku…VZP určitě přispává víc (nicméně vzhledem k poměru k ceně těch skel je ta částka hodně úsměvná)
@nozu Obyčejná skleněná skla jsou stále plně hrazená pojišťovnou, ale většinou si každý raději připlatí za něco lepšího.