Kolik stojí první boty?

699
10.7.14 20:42

Kolik stojí první boty?

Ahoj holky, jaké a za kolik jste koupily první boty pro dětičky, a taky kdy. Malej má 7. měsíců, začal se stavět u nábytku a paní doktorka mi řekla že bych mu měla koupit botičky aby si neničil klembu. Poraďte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
10.7.14 20:44

@misicka 149 až když udělal první kroky, tak jsem šla koupit boty. Do té doby nám to dr zakázala, že to není potřeba. Botky cca za 500 a byly ve slevě. A značku netušim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.7.14 20:46

Ahoj, my jsme meli pro oba prcky prvni boticky ciciban, nechtela jsem na tom setrit a vysly okolo 800, ta cena mazec, ale byly super, splnovyly vse, co by mely prvni botky splnovat. Dobre jsou taky botky protetika, ale ty kupujem az ted pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10.7.14 20:47

Ahojky, je dobře, že o tom přemýšlíš, boty jsou opravdu důležité. Jsou drahé jak cosi, navíc z nich mimi brzy vyroste, ale kvůli vývoji jeho nožičky, páteře a vůbec všeho je dobré zainvestovat. Ty zdravotně nezávadné (s certifikací, minimálně s žirafou) stojí cca 500 a více, běžně tak 700 Kč. Jako první boty jsou ideální kožené kotníkové. Jde to fakt znát, zvlášť pak třeba po pár letech, jak se dětem nožka mění a rychle roste a jak to má vliv na držení těla atd. Nejsem žádný botní fanatik, třeba oblečení kupuju i v sekáčích a jsem ráda i za darované, ale na boty nedám dopustit. Prostě je to fakt fajn promyslet a hlavně koupit někde, kde ti odborně nohu mimča změří! (značky např. PROTETIKA, Fare, JONAP, možno i v lékárně Santé)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.7.14 20:48

Boty až bude víc chodit, než lézt.
Malé děti klenbu „nemají“, mají tam tukový polštářek, boty pro zdravou nohu kvůli klenby netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
10.7.14 20:49

Tohle téma mě taky zajímá, brzo nás to čeká, vím že se dají koupit za 500 nebo i 1000kc, ale kde mám schánět? V normální obuvi nebo tam kde se prodává oblečení pro děti taky mají? a doma mám změřit nožičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.7.14 20:50

Ahoj. Kupovala jsem dceři boty až po roce, na doporučení doktora až v době, kdy víc chodila než lezla. Byly to Superfity sandálky za cca 500 Kč (nové, chytla jsem poslední kus na prodejně se slevou 70%). Teď kupuju Fare s membránou za cca 800 Kč. Dcera je má druhý rok a není poznat, že jsou nošené (a to v nich i jezdila na odrážedle).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
10.7.14 20:51

My jsme malému koupili jako první boty bačkůrky asi za 170Kč. První pořádné jsme mu koupili až někdy ve 14 měsících, když už začal chodit i po venku a bylo teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834

Kupujeme od začátku superfit, většinou pod 1000 neseženu… Cena úděsná, ale jsou opravdu kvalitní, vyrábějí od jednotlivých čísel i různé šířky, což je taky fajn. Třeba s Fare se to vůbec nedá srovnat. Koupila jsem je jako první boty, ale byly tvrdé, nepoddajné… tak jsem je podarovala a od té doby kupujeme jedině superfitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305

Žádnou klenbu nemá a mít dlouho nebude, má tukový polštářek a tudíž v podstatě plochou nohu. Takže boty ano, ale netřeba řešit anatomicky tvarovanou stélku (vložku do botky).

Jinak u nás prcek udělal první kroky v únoru a boty dostal až za pr týdnu na ven, když se doma víc rozchodil. Značka Santé, z lékárny. Doma měl textilní protiskluzové capáčky. Santéčka jsou pár stovek, 500-700 tipuju, už si nevzpomenu. Ale jsou z těch kvalitních „levnějších“.

Příspěvek upraven 10.07.14 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280

Tak já nevím ale co jsem četla tak je zdravější když malé děti chodí bosy.. jinak my jsme koupili první chodící botky okolo 400 v deichmanu.. nechtělo se mi kupovat za 1000 a víc když je stejnak měla jen na chvíly..tak 5 měsíců.. teď už má jiné.. sa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
10.7.14 20:54
@střepina píše:
Tohle téma mě taky zajímá, brzo nás to čeká, vím že se dají koupit za 500 nebo i 1000kc, ale kde mám schánět? V normální obuvi nebo tam kde se prodává oblečení pro děti taky mají? a doma mám změřit nožičku?

v kvalitní dětské obuvi ji změří sami speciálním měřidlem, nech to na nich, jsou zkušení. Pokud tam měřidlo nemají a nedej bože zkouší prodavač(ka) potlačením na špici, kde má prstíky, pryč odsud a nikdy více.
Existují dětské specializované obuvi, určitě ve větších městech ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
10.7.14 20:54

Já kupovala ve zdravotní obuvi, ke všemu byly na zimu, takže mě stály 1200Kč, ale nelituji, perfektně seděli a ani v nich neměla mokro :-D
jinak mě Dr. taky říkala až na ven, že doma běhat nejlépe na boso nebo v ponožkách, kvůli té klenbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.7.14 20:55

@misicka 149 Chodila jsem s dcerou na ortopedii a doktor říkal, že není nutné kupovat značkové boty, že je ale potřeba ošetřit, aby šla bota dobře ohnout v podrážce, měla pevný opatek (to je asi nejdůležitější a velká část levných bot to nesplňuje) a dobře seděla. Na botě mi přesně ukázal, co mám hlídat, takže teď už nemám takový strach koupit neznačkovou botu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
10.7.14 20:55

První boty se mají dát v době, kdy se dítě chůzí přemisťuje. Obvykle to bývá cca měsíc od prvních krůčků. Nevím, jak by si stoupáním naboso mělo ničit klenbu. Obvykle je má 2 - 3 měsíce, nožička roste velmi rychle. A pak je prý dobré opravdu mít na doma sandálky a druhé botky na ven. Tak si rozmysli, kolik a jak do bot chceš investovat. Děti svou vahou a množstvím nachozených kilometrů botičky opravdu nezničí, maximálně okopou, takže si myslím, že tyhle prťavé není problém koupit kvalitní, ale použité, spočítej si, kolik bot to bude za rok:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková