Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jídlo a drogérie 12 tisíc, ale jsme 2+3 malé děti. Vařím denně.
Ahoj, jsme 3,dva dospělí a jedno dítě a nejde mi moc ušetřit když mám doma mlsne jazýčky vybíravé, dáme tak 12 když hodně šetřím.
@Charmeuse píše:
@Alriga rozumím. Nekupuji jich taky tolik. Ale třeba o víkendu jsem šla kolem a brala v něm hroznové víno za pár korun, takže takto fungujeme. Třeba ta moje velkovýroba vývaru je skutečně velká úspora peněz bych řekla. A vařím, mrazím, i omezeně zavařuji takto velké množství i jiných jídel. Babička a máma mi daly základ na to vařit hodně a mrazit, takže v tom je zatím kouzlo mého levnějšího hospodaření, když jde o nákup potravin a hodně tomu pomáhá ta dostupnost obchodů. Jo a také nemáme problém s mraženým jídlem, což ale zase chápu, že to někomu nesedí. Je potřeba vychytat, co přežije mrazák bez úhony a jak to rozmrazit, aby to mělo po ohřátí správnou konzistenci. To mám vysledované, že platí třeba u zahuštěných omáček nebo hovězího masa z guláše.
ja mam nakup masa vychytany. Kupuju v polsku za polovicni ceny u nas. Zamrazovanim na nakupu neusetris. To je nesmysl. Koupis 5 kilo masa. 4 zamrazis. Cos usetrila na nakupu?
@matka bagristy
Závidím ty nákupy masa. ![]()
Ne tím mražením jako procesem neušetřím. Blbě jsem to napsala, už tu někdo na to upozorňoval. Bylo tím myšleno to, že když máš třeba chuť na kuřecí řízky, tak je rozdíl, když je máš uskladněné v mrazáku za 140 korun nebo je koupíš za normální cenu, která teď je kolem 180 korun. Což mi připomíná, že ten šestitisícový rozpočet nezahrnuje přepuštěné máslo, na kterém poměrně dost vařím. Takže plus tři stovky na měsíc za litrový obsah, ale jinak nemyslím, že bych tu částku nějak podstřelila, abych byla za finančně co nejefektivnější hospodyňku nebo naopak Kornelka číslo 2 a pro radost točila nebo bavila zdejší uživatelky. ![]()
@matkabagristy píše:Že ho mám za levno doma a až ho budu potřebovat nemusím ho kupovat za draho.
ja mam nakup masa vychytany. Kupuju v polsku za polovicni ceny u nas. Zamrazovanim na nakupu neusetris. To je nesmysl. Koupis 5 kilo masa. 4 zamrazis. Cos usetrila na nakupu?
@Daisyy1995 píše:
Jídlo a drogérie 12 tisíc, ale jsme 2+3 malé děti. Vařím denně.
Tak ale asi toho budete mít dost vlastního, ne? vypěstováno na zahradě, domácí vajíčka, maso od rodiny atd…to se pak normálně nedá moc srovnávat s tím, když někdo musí vše nakoupit ![]()
@debra.morgan píše: Že ho mám za levno doma a až ho budu potřebovat nemusím ho kupovat za draho.
to delam bezne. Presto se na hranici 12 t za mesic za 4 lidi nedostanu. Mozna nejaky rok nazpatek ano. Ja mam jeste vyhodu dotovanych obedu ze skolni jidelny. Ted o prazdninach to frci uplne jinal.
@matkabagristy píše:
to delam bezne. Presto se na hranici 12 t za mesic za 4 lidi nedostanu. Mozna nejaky rok nazpatek ano. Ja mam jeste vyhodu dotovanych obedu ze skolni jidelny. Ted o prazdninach to frci uplne jinal.
To byla odpověď na tvou otázku cos usetrila na nakupu ![]()
@matka bagristy
Už jsem doma, jste čtyři. My ne. Jestli za 4 strávníky utratíš ve své domácnosti kolem 12. tisíc, jsi na podobný úrovni jako já. Přepočteno na počet osob. A je to stejné dobrý výsledek jako u mě. Myslím, že budeš tedy taky trochu Kornelka. ![]()
@debra.morgan píše:
To byla odpověď na tvou otázku cos usetrila na nakupu
Ja reagovala na to, jak se da usetrit zamrazovanim. Cenu nakupu to neovlivni. Nema cenu se v tom vrtat.
@Charmeuse píše: @matka bagristy
Už jsem doma, jste čtyři. My ne. Jestli za 4 strávníky utratíš ve své domácnosti kolem 12. tisíc, jsi na podobný úrovni jako já. Přepočteno na počet osob. A je to stejné dobrý výsledek jako u mě. Myslím, že budeš tedy taky trochu Kornelka.
spatne ctes
My driv cca 10tis ted cca 20tis plus sem tam neco navíc ALE zjistila se u mě a děti alergie..lepek laktoza vejce ořechy x druhu ovoce zeleniny cibule..teď dcera alergik astmatik dejchak leky ja dejchak leky kapky spreje a manžel cukrovka dieta.
Takze z 90% jime jen kuřecí prsa a zeleninu co můžeme..
Ted reálně živíme 2+2 a od září zustanou i obědy me a děti kvuli dietě.
Pri ceně např 70kc za 500g testovin to uz litá..
@venulka1 tak to my celá rodina nějakou dietu, manžel diabetik 1typu plus bezlepkar, já bezlepek a ABKM a syn ABKM.
Za jídlo dáme tak 8000 - 9000 za měsíc.
Používáme základní potraviny, teplá večeře. Hodně zeleniny, ovoce.
Když si člověk poskládá jídelníček, a kupuje věci v akcích, včetně těch spec. potravin, tak to finančně náročné až tak není. Chce to hlídat, když jsou akce, teď jsme nakoupili těstoviny za 30 Kč/ 500 g a mouku máme do zásoby za 55 Kč za kilo…
Chleba pečeme tak 2× do měsíce, v létě víc. V zimě, jen když se hodí k jídlu, které máme naplánované.
Jídlo si do práce nosím já i manžel, synovi vaří dietu, oběd je o něco dražší, platím kolem 700 za měsíc.
Teď v létě to je pohoda. Ovozel vlastní, tenhle měsíc jsme zatím utratili jen 3000.v červnu jsem nakoupila v Itálii těstoviny, olivy, pesta, ve Slovinsku vína a šťávy, teď o víkendu sýry v Německu.