Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tedˇ šetříte 10tis měsíčně. Takže přijde o tu částku co šetříte.
Po dobu MD a RD s tím vyžijete. Je nutně mít svatbu za 100tis?
Podle mě to asi jde, ale není to úplně příjemné, bude to dost o omezení se. U nás - jenom jídlo samo nás dva a dvě děti vyjde klidně 10-12k. K tomu oblečení, drogerie (plenky umí udělat i tisícovku měsíčně), zábava… Když byl manžel na RD se starší, dorovnávali jsme výpadek platu z úspor na to určených, s mladší pracuju na 1/2 úvazku z domu od konce MD.
A když ti tu napíšeme že ne, co se změní? Hruška mimino? Rozejdete se? Nebo co? Halt budete muset vyjít, no. Nebudete tolik spořit.
Příspěvek upraven 25.06.22 v 20:22
Ještě jsem zapomnela na úlevu na dani 1267 ![]()
Takže 33 267 bude mít přítel měsíčně, já těch 10 rodičák. ![]()
Jsem zvyklá, že teď něco ušetříme a pak uz asi neušetrime vubec nic
prinejhorsim bude muset muž o víkendu na brigadu, práci ma od 7:00-15:00 po-pa.. Takze čas na nejake výdělky tam je + Ja samozrejme az Mimi bude větší muzu taky na nějakou brigadu
![]()
Doufám, že se tu na jednu stranu prida do diskuze někdo, kdo to má podobně
protože těhotenské pocity jsou sranda ![]()
13k v dnešní době s miminek? Za mě naprosto nereálné, pokud se chceš trochu rozumně stravovat. Dítě prvních pár měsíců nepotřebuje nic, ale pořád jsou mezitím velké výdaje a čas letí.
Ted ještě celkem jo, když nebudete utracet za <>. co bude za rok, těžko říct…můžeš zkusit nějakou formu přivýdělku, zaleži co umíš. Taky můžeš jít do práce dřív než po 3 letech. ![]()
Máte to propočítané hezky, takže kromě té svatby bych se toho nebála ![]()
@Netopirek svatbu pocitame cca 150-200 tisíc; přítel ma obrovskou rodinu, která by to bez svatby neprezila
rodiče nám pomuzou, chtějí a pomohli i sourozencům ![]()
@Netopirek Teď šetrime cca 14 000
ale zase bude miminko no.. ![]()
Navic pokud ty penize mate, tak stačí zmenšit částku, kterou posíláš na spořák nebo kam…
Na drahou svatbu se vyprdni, na spoření posílejte míň a vyžijete dobře. My teda máme o něco víc, ale zas máme tři děti a psa
jen teda nemáme takové výdaje, protože bydlíme ve vlastním baráku nezatizenem hypo či půjčkama. Vlastně nemáme žádné dluhy a půjčky. To se pak žije krásně i s minimem
až doplatíte auto, tak taky bude líp ![]()
Za mě to teda bude na dřeň a modlení se, aby se podařilo kojit a něrozbilo se něco důležitého. Rok dva zpět bych řekla, že jo, ale teď, jak vše roste. Nevím, opravdu nevím.
Tak to začni zkoušet už teď, nechat si 3.000,–na týden. Otestujete se, uvidíte. Máte rezervy, můžete případně snžit částky posílané na spoření,,,když to nepůjde. Tuto částku utratím týdně já, sama s 17-letou dcerou, ale jsme rozežraný, šlo by to snížit, nemám vůli.
Ahojky,
Jsem ve 22 tt těhotenství, teď máme příjmy já 20-23 tisíc, přítel 32 tisíc.. šetřime 10 000 na spořící, 3400 na 2 stavebka.. žijeme si dobře, nijak extra se neomezujeme…
Teď mě chytla ale taková ta “deprese”, kdy se bojím, jak vyžijeme na mateřské, rodičáků
Prijdeme tedy o 10-13 tisíc, rodicak budu mit cca 10 000.. na 2,5roku..
Naše výdaje jsou
5000 na nové auto (včetně benzinu) (velká výhoda, přítel ma benzin zdarma a nové auto o polovinu levneji diky firme) …
12-13 cca byt se vsim
1000 pojistky
Samozrejme popelnice a takové veci, to platime ale čtvrtletně, Takze to je minimální částka..
No a potom výdaje na miminko, že ano.. jidlo nemam vubec spočítané, na kolik nas vyjde..
Něco se pak samozrejme vrátí dary.. na veci pro miminko nasetreno mame
takže nám zbyde cca 13 000 na Mimi, jidlo, drogerii a zabavu..
Jsme lidi co rádi i šetři a potrebujeme jeste cca 100 000 našetřit na svatbu, která bude za rok.. obavám se, že na tu svatbu uz nenasetrime.. a budeme muset vybrat minimalne jedno stavebko
Myslíte, že je to reálné??
Kolik zůstane vám na provozní veci mimo bydleni a pojistky?
Dekuji