Vyžijeme s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15133
25.6.22 20:34

Holt těch 2,5roku nebudete šetřit 10tisic měsíčně, případně si najdete nejaký přivýdělek. Zvládnete to, buď v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
25.6.22 20:35

To dáte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
25.6.22 20:39

13 tis je docela málo, snad budeš moct kojit, jinak to budete mít krušné. Na svatbu se vykašlete - ve smyslu „odložte ji“. Přece si musíte lehce spočítat, že pokud má vyjít na 150-200k, tak je to finanční nesmysl, bez ohledu na sliby, že vám někdo přispěje nebo že část peněz vyberete. Pokud vám aktuálně zbyde 13k/měsíčně, tak to je za rok 156 tisíc, které projíte, prodrogerkujete (prostě utratíte do mrtě) a neušetříte nic a úplně stejnou nebo vyšší částku byste „vyhodili“ za jednodenní mejdan, aby nebyla rodina uražená? Snad si našetřenou částku můžete nechat jako finanční polštář. To, že za byt platíte dnes tolik, neznamená, že nebudete doplácet za energie, nebude vyšší nájem apod. Svatbu můžete mít klidně ve 3 letech dítěte, aspoň z toho bude něco mít, vdávat se půl roku po porodu je úplně zbytečné - nebo si dejte civilní obřad se dvěma svědky. Já nevím, jestli chápeš, že se blíží spíš krizové roky a bude třeba šetřit všude možně. Jestli budeš muset kupovat UM a plenky, tak bych myšlenku svatby zavrhla úplně bez ohledu na kvikot rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
25.6.22 20:41
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.22 20:41

Máme to podobné. Zatím jsem na RD pět měsíců (předtím mateřská, to bylo v pohodě) a máme se celkem fajn. Není to na rozhazování, na plno věcech šetříme ale nějak u toho zvládame i rekonstruovat.

• Citovat
  • Upravit
1210
25.6.22 20:48

Asi to teď pořádně schytám :roll: :?..
Ale troufla bych si říct, že je tady taky dost matek, které mají jen těch 13 tis a živí sebe i své dítě a nemají zdaleka tolik našetřeno, jak ty říkáš. A prosím, nechci řešit, jestli je to jejich vina nebo že neměly žádný ten „polštář“ :nevim:.. Jinak si taky myslím, že svatba za 100, jestli že máš opravdu obavy, fakt není nutná :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.22 20:54

Můj muž má plat cca 30 tis, já 10 tis rp. Máme 2 děti, starší ve školce a mladší 2 roky. A musím říct, že v pohodě :nevim: nepocituji úplně nějakou hrůzu, ve stylu nemáme na jidlo. Hypotéka a náklady na bydlení cca 10 tis, vše ostatní netuším, asi bych musela hledat a nechce se mi :lol: Na dovolenou jedeme, na to jsme nasetrili z brigád, teď jsme dodělali rekonstrukci koupelny. Našetřenou rezervu stále máme, když je něco potřeba tak do ní sáhnu a nehroutim se, neco jsem musela přihodit na tu rekonstrukci a sušičku, ceny narostli a rozpočet nevyšel :lol: jen nám ruští rok konci fixace na hypotéku, tak bude sranda :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.22 20:55

Svatbu odkládat nechceme, chci mit stejne prijmeni a proste tak nejak, ať uz jsme kompletní rodina :hug: zároveň plánujeme dvě děti za sebou, pokud vše pujde dobře, Takze odkládat svatbu nejak nema cenu
Mame teď našetřeno včetně stavebních spoření na tu svatbu 200 000.. a svatba je za rok.. ale bohužel na účtu rychle přístupném mame na tu svatbu 100 000… a to nám rozhodne stacit nebude pro 60 lidi, zvlášť kdyz se vše zdražuje… Takze budeme muset vybrat asi ta stavebka, ale to mi prave přijde Škoda
Tak uz jsem premyslela, zda si nevzit radsi uver na tu svatbu a pak z darů od hostů s rodicu ho splatit :lol: sice nejake procento asi zaplatime, ale asi podobne jako to, co nám vezmou z těch stavebek, kdyz pocitam ty státní podpory + úroky + pokutu za dřívější zrušení smlouvy
Ale nevim jestli je to blbost :lol:
Víme urcite, ze minimalne 100 tisíc se nám v těch darech vrátí a to pak bude náš polštář.. víme, ze sourozenci na svatbě jeste “vydělali” :lol: Takze třeba se nám vrátí jeste více.. :think:

Jinak tuhle diskuzi jsem založila s tím, jestli se z 14500 da jeste ušetřit na tu svatbu, ale vidím, ze teda asi urcite ne podle komentářů no :? :lol: Nám ted zbývá po šetření a zaplacení vseho tolik n jidlo a blbosti a přijde mi, ze utracime za totální kraviny a mame vše co chceme :lol: ale zase neni prave to miminko jeste tady … Takze vidím, ze asi ne :lol: že Mimi stoji hodne

• Citovat
  • Upravit
7673
25.6.22 20:55
@Anonymní píše:
Ještě jsem zapomnela na úlevu na dani 1267 :lol:
Takže 33 267 bude mít přítel měsíčně, já těch 10 rodičák. :?
Jsem zvyklá, že teď něco ušetříme a pak uz asi neušetrime vubec nic :roll: :roll: prinejhorsim bude muset muž o víkendu na brigadu, práci ma od 7:00-15:00 po-pa.. Takze čas na nejake výdělky tam je + Ja samozrejme az Mimi bude větší muzu taky na nějakou brigadu :? :lol:
Doufám, že se tu na jednu stranu prida do diskuze někdo, kdo to má podobně :lol: protože těhotenské pocity jsou sranda :lol:

takže příjem bude 43267Kč.. výdaje na byt, auto, pojistku cos psala cca 19tis.. pak asi telefony… takže vám zbývá nějakých cca 23tis, nee?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.6.22 20:56

Svatbu prostě odložíte na dobu, až se vrátíš do práce a budete na to mít. Nebo se vemte jen se svědky na úřadě a oslavu pro rodinu uděláte, až na to bude. Ta drahá svatba je teď prostě zbytečná.

Teď spoříte cca tolik, o kolik se ti sníží příjem. Tak na rodičáku nebudete spořit, ale budete mít z čeho žít.

A jen Málek rýpanec. Tyhle počty se dělají při plánování rodičovství, ne ve 20tt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.22 20:59

Jinak proste Furt tu bude možnost te nejake brigády, přítel na dela jen 8čky a vikendy ma volne.. popřípadě Ja, kdyz bude Mimi větší
:?

Ale Dekuji, ze jste mi potvrdili, ze z 14500 na tu svatbu nenasetrime uz nic asi.. mozna jeste neco na mateřské.. Takze fakt to budeme muset vyresit nejak jinak :lol: bud tím úvěrem, nebo výběrem stavebek

• Citovat
  • Upravit
338
25.6.22 21:00
@Anonymní píše:
Svatbu odkládat nechceme, chci mit stejne prijmeni a proste tak nejak, ať uz jsme kompletní rodina :hug: zároveň plánujeme dvě děti za sebou, pokud vše pujde dobře, Takze odkládat svatbu nejak nema cenu
Mame teď našetřeno včetně stavebních spoření na tu svatbu 200 000.. a svatba je za rok.. ale bohužel na účtu rychle přístupném mame na tu svatbu 100 000… a to nám rozhodne stacit nebude pro 60 lidi, zvlášť kdyz se vše zdražuje… Takze budeme muset vybrat asi ta stavebka, ale to mi prave přijde Škoda
Tak uz jsem premyslela, zda si nevzit radsi uver na tu svatbu a pak z darů od hostů s rodicu ho splatit :lol: sice nejake procento asi zaplatime, ale asi podobne jako to, co nám vezmou z těch stavebek, kdyz pocitam ty státní podpory + úroky + pokutu za dřívější zrušení smlouvy
Ale nevim jestli je to blbost :lol:
Víme urcite, ze minimalne 100 tisíc se nám v těch darech vrátí a to pak bude náš polštář.. víme, ze sourozenci na svatbě jeste “vydělali” :lol: Takze třeba se nám vrátí jeste více.. :think:Jinak tuhle diskuzi jsem založila s tím, jestli se z 14500 da jeste ušetřit na tu svatbu, ale vidím, ze teda asi urcite ne podle komentářů no :? :lol: Nám ted zbývá po šetření a zaplacení vseho tolik n jidlo a blbosti a přijde mi, ze utracime za totální kraviny a mame vše co chceme :lol: ale zase neni prave to miminko jeste tady … Takze vidím, ze asi ne :lol: že Mimi stoji hodne

Jasně, vezměte si na svatbu úvěr. Kristepane. Ok, chcete stejné příjmení - vezměte se na radnici a pozvěte nejbližší rodinu na oběd nebo grilovačku. Vzít jediné úspory, vybrat stavebka nebo si vzít půjčku a dát je na svatbu? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.22 21:03

@Veru1987 Tybrdo… ted se Divam na to, ze asi neumim ani pocitat a fakt nám zůstane víc 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.22 21:04

@GerveisaOdZoly uver na to co se nám ale stejne vrátí… fakt je to takova blbost? :lol:
Co je horsi.. zrušit stavebka a nebo vzít si uver, který jde splatit kdykoliv? :lol: mozna jsem uplne blba ale mně přijde lepsi si vzít ten uver, který splatim, nez neco, co mame několik let :?

• Citovat
  • Upravit
21515
25.6.22 21:06

Brát si na svatbu úvěr a nebo za ní vydat takové obrovské peníze je v současné době úplný nesmysl. Co když vám skočí kvůli zdražení energií náklady na bydlení na jednou takovou částku? Zkuste zvážit vzít se teď ještě před porodem jen na úřadě a pak udělejte velkou oslavu pro příbuzné, klidně s nějakým neformálním potvrzením svatebního slibu až budeš zase v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný