Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja mam rodicak 9600 prvni mesic, chytla jsem depku, ze z toho jidlo pro 2+2 lidi nezaplatim a po teto diskuzi to tak mam stale
pred lety jsem mela 7000 a bylo to lepsi nez ted. Myslim si, ze 2000 na tyden se daji zvladnout, takze mne i tech 13000 prijde dost.Ja hledam k tomu teda brigadu, ale muzu zatim jen z domu, ale nikde nic.Na svatbu bych si nepujcila, ani na nic „zbytneho“,to neuznavam.
Dnes se bohužel finanční rezervy musejí počítat na statisíce. Na desetitisíce už to postrádá smysl.
@podzim já bych si taky nepujcila, ale vim na 80%, ze se nám těch 100 000 vrátí a hned bychom to zaplatili zpět.. rodice nám daji 40 000, druzi taky urcite vic.. podotýkám, ze to CHTEJI SAMI OD SEBE A VSEM SOUROZENCŮM NÁM DÁVAJÍ STEJNĚ
nijak je o to nežádáme… ale teda asi je rozumnější jim rict, jestli nám ty penizky daji dopredu při nejhorsim no.. než ten uver ![]()
Jinak Dekuji i za druhy pohled, ze to jde i s mensi částkou ![]()
Ať se dítě jmenuje po vás a otec si zaslouží to vaše příjmení.
@Anonymní píše:
Já se na tu svatbu proste nedokážu vykašlat![]()
cely život jsem si rikala, ze napred budu mit svatbu, pak az děti…
Už tak je pro mě hrozne, ze se budu 8 měsíců po narozeni miminka jmenovat jinak než moje dítě a jeho táta.. jsem v tom staromodni
Příspěvek upraven 25.06.22 v 21:35
@Anonymní píše:
@podzim já bych si taky nepujcila, ale vim na 80%, ze se nám těch 100 000 vrátí a hned bychom to zaplatili zpět.. rodice nám daji 40 000, druzi taky urcite vic.. podotýkám, ze to CHTEJI SAMI OD SEBE A VSEM SOUROZENCŮM NÁM DÁVAJÍ STEJNĚnijak je o to nežádáme… ale teda asi je rozumnější jim rict, jestli nám ty penizky daji dopredu při nejhorsim no.. než ten uver
Jinak Dekuji i za druhy pohled, ze to jde i s mensi částkou
A když vám ti peníze dají, tak vám je nejspíš dají před svatbou, je blbost si na ni půjčovat a pak to nějak splácet. A ne, ostatních 60 hostů ti ani těch 60 tis nedá dohromady. Fakt ne, bohužel. Beru to tak, že teprve seš ve fázi uvažování a je fajn to nejdříve prodiskutovat a promyslet než jednat a flaknout si takový zbytečný dluh.
Letos to zatím jde, ale nejsme na žádném konci zdražování. Příští rok to bude fičák.
@Anonymní píše:
@podzim já bych si taky nepujcila, ale vim na 80%, ze se nám těch 100 000 vrátí a hned bychom to zaplatili zpět.. rodice nám daji 40 000, druzi taky urcite vic.. podotýkám, ze to CHTEJI SAMI OD SEBE A VSEM SOUROZENCŮM NÁM DÁVAJÍ STEJNĚnijak je o to nežádáme… ale teda asi je rozumnější jim rict, jestli nám ty penizky daji dopredu při nejhorsim no.. než ten uver
Jinak Dekuji i za druhy pohled, ze to jde i s mensi částkou
Ale ja zase ja chapu, ze se chces vdavat a ono rekneme si pri dnesnich cenach svatba za 100000 bude za chvili standartem
@Prostě Vodnář je to hruza no
nam se rusilo oddeleni a kdybych nebyla tehotna dostala jsem celkem pekne odstupne, pokud me to ceka i za 3 roky, dostanu sice stejny odstupny, ale hodnotou uplne jinde
Dala bych zakladatelce jednu radu: nauč se nespoléhat na to, že Ti někdo něco dá.
A žij jen podle své kapsy, ne podle očekávání okolí.
Svatbu bych teda z ryze pragmatických důvodu měla před tím, než se dítě narodí. A nějake partnerovi příbuzenstvo do třetího kolene by mi bylo celkem fuk. Oni za vás hypotéku, energie ani botičky pro decko platit nebudou.
@podzim píše:
Ale ja zase ja chapu, ze se chces vdavat a ono rekneme si pri dnesnich cenach svatba za 100000 bude za chvili standartem
Jde o to, co pro lidi svatba znamená. Já chci třeba obřad se dvěma svědky, nějaký bily minisaty a nikomu nic nerikat. Někdo chce byt středem pozornosti, jiný ma pocit, ze to dluží xy, protože tomu už na svatbě byl, další to děla kvůli rodičům, jiný kvůli jménu. Svatba vždycky muže stát par tisíc.
@Anonymní píše:
@Netopirek svatbu **pocitame cca 150-200 tisíc; přítel ma obrovskou rodinu, která by to bez![]()
Ale přežila…na to můžeš vzít jed
A pokud ne tak ať Vám to zafinancují
@smile_xxx píše:
@Svistice
Já si myslím, že je úplně jedno, co napíšeme. Zakladatelka už je rozhodnutá, a pozitivně reaguje je na příspěvky, kde ji to člověk odsouhlasí. Ona svatbu chce, a tak to prostě bude.
Přesně tak, ona si to tak vysnila, budou mít dvě decka, takže se musí vzít. Je odhodlana zrušit stavebko nebo si vzít úvěr, takže asi nějaké argumenty proti nebere v uvahu…
@smile_xxx o té svatbě rozhodnutí jsme.. akorat jsem začala uvažovat, že na některých vecech můžeme ušetřit.. třeba na te svatbě na úřadě a ne venku.. ![]()
A teda potvrdila jsem si, že ten uver, i kdybychom větší cast pak vratili, je blbost ![]()
Tohle tema bylo založeno v afektu, kdy jsem se prepocitala ohledně toho, kolik nám zůstane na jidlo a veci pro dítě mesicne
a s tím, ze jsem se bála, ze nic neusetrime.. ale takhle si myslim, ze to snad Nejak zvladneme
A pořad doufam, ze i na tu svatbu jeste neco odložime..popřípadě třeba zrušime jen 1 stavebko
Příspěvek upraven 25.06.22 v 21:55
I když chápu všechny důvody, proč tazatelka chce svatbu, tak z ekonomického hlediska jí lze zařadit do odložených záležitostí. Je to lepší, než potom třeba nedopřát rodině kvalitní stravu a škudlit peníze na splacení svatby.
@Prosimklid píše:
Jde o to, co pro lidi svatba znamená. Já chci třeba obřad se dvěma svědky, nějaký bily minisaty a nikomu nic nerikat. Někdo chce byt středem pozornosti, jiný ma pocit, ze to dluží xy, protože tomu už na svatbě byl, další to děla kvůli rodičům, jiný kvůli jménu. Svatba vždycky muže stát par tisíc.