Vyžijeme s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.6.22 21:06

Pardon!! Spočítala jsem to špatne!!
Zůstane nám cca 23 000 na jidlo a veci pro Mimi.. z toho myslim, že jeste neco dokážeme i ušetřit :lol: Asi jsem nechtene automaticky odecetla i to spoření :zed:

• Citovat
  • Upravit
338
25.6.22 21:07
@Anonymní píše:
@GerveisaOdZoly uver na to co se nám ale stejne vrátí… fakt je to takova blbost? :lol:
Co je horsi.. zrušit stavebka a nebo vzít si uver, který jde splatit kdykoliv? :lol: mozna jsem uplne blba ale mně přijde lepsi si vzít ten uver, který splatim, nez neco, co mame několik let :?

Nevím, kde máš jistotu, že se ti něco vrátí. Kámošce se ženil bratr a vybrali sotva 60 tis, svatba stála 140, takže byli nemile překvapeni. Ne každý dává automaticky peníze a dva stejné mixery vám splátky nezaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.22 21:10

@GerveisaOdZoly sourozenci uz svatby měli a vydělali na tom..

~rodice nám chteji pomoct, spoří na to cely život a nenechají si to vymluvit …

~plus je klasika, ze každy tu 1000 minimalne v nasi rodině dá… nám je 22 a davali jsme 3000.. ~ sourozenci řekli, ze dary nechteji, nedostali ani 1 :lol: jen penize a na svatbě budeme mit stejne lidi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.22 21:13

Jinak se omlouvám, špatně jsem to spočítala a mesicne nám bude zůstávat víc.. 23 tisíc + na mateřské pul roku jeste vic… z toho myslim, ze i ušetříme..
Nevim jak vypnout diskuzi :lol:

• Citovat
  • Upravit
2930
25.6.22 21:15
@Anonymní píše:
@GerveisaOdZoly uver na to co se nám ale stejne vrátí… fakt je to takova blbost? :lol:
Co je horsi.. zrušit stavebka a nebo vzít si uver, který jde splatit kdykoliv? :lol: mozna jsem uplne blba ale mně přijde lepsi si vzít ten uver, který splatim, nez neco, co mame několik let :?
Úvěr je kravina, to si někdo fakt je schopný vzít půjčku na svatbu v době snizenych příjmu při rp? Fakt je to blbost, raději nějak osekej svatbu než tohle. Navíc v mém okolí se prachy na svatbě nevrátili snad nikomu, s inflací na dary hostí nebudou mít tolik peněz, navíc 1 tis na osobu je u vás 60 tis. Promyslete to.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
25.6.22 21:15
@Anonymní píše:
@Veru1987 Tybrdo… ted se Divam na to, ze asi neumim ani pocitat a fakt nám zůstane víc 8o 8o

Chce to spočítat pořádně… bydlení, telefony, pojistky, to auto… pokud to máte do 20tis, a zbude vám těch cca 23tis tak to máte fajn. Dá se to. Nebudete rozhazovat. žít normálně, vařit doma, nakupovat v akci… dá se to. Svatba počká… já se vdávala jak měla tři roky, užili jsme si to všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.22 21:18

@thalasan rodiče od přítele nám daji 40 000, stejne jako sourozencům.. žijí si nadstandarně… plus urcite i mí rodice prispejou vic než 1000 … :lol: proto premyslim o tom úvěru cca 100 000.ale vubec nevim kolik by byl ten poplatek, kdybychom to pak vratili hned :lol:

Příspěvek upraven 25.06.22 v 21:19

• Citovat
  • Upravit
338
@Anonymní píše:
@GerveisaOdZoly sourozenci uz svatby měli a vydělali na tom..

~rodice nám chteji pomoct, spoří na to cely život a nenechají si to vymluvit …

~plus je klasika, ze každy tu 1000 minimalne v nasi rodině dá… nám je 22 a davali jsme 3000.. ~ sourozenci řekli, ze dary nechteji, nedostali ani 1 :lol: jen penize a na svatbě budeme mit stejne lidi

moment, asi jsem nezmínila důležitou věc, ta svatba byla minulý víkend. Takže to reflektuje tuto dobu - prostě, když se denně v novinách a zprávách řeší inflace, zdražování energií, hypoték, nájmů i jídla, tak nepočítejte s tím, že vám každý pár dá 3 litry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
@Anonymní píše:
Pardon!! Spočítala jsem to špatne!!
Zůstane nám cca 23 000 na jidlo a veci pro Mimi.. z toho myslim, že jeste neco dokážeme i ušetřit :lol: Asi jsem nechtene automaticky odecetla i to spoření :zed:

Mimčo tě nemusí stát skoro nic (pokud budeš kojit) plíny jsem kupovala v polsku dady, pokud sednou, stálo na měsíc cca 600kč. Oblečení bazarové na vinted, modrý koník… krásné jako nové. Do cca 2let měla dcera bazarové tak z 99%, teď v šesti letech bych řekla tak z 80%… a já si vybírám… značkové pěkné, dá se najít. Pak boty stojí něco více…ale do tří let stačí jedny celorok, sandále, zímní.,.. drahné to školkou to už budeš pracovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
25.6.22 21:20
@Anonymní píše:
@thalasan rodiče od přítele nám daji 40 000, stejne jako sourozencům.. plus urcite i mí rodice prispejou vic než 1000 … :lol: proto premyslim o tom úvěru cca 100 000.ale vubec nevim kolik by byl ten poplatek, kdybychom to pak vratili hned :lol:

Neblbni, sto litrů úvěr kvůli svatbě? Tohle je cesta do pekel a dluhové pasti. Opravdu si to pořádně promyslete. Šetřete co to jde a svatbu udělejte podle vašich finančních schopností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.22 21:24

@GerveisaOdZoly Mozna mas pravdu a nevrati se nám tolik, kolik čekáme, nechci rikat, že si jsem jista 100%..
premyslim nad tím, jak to prave udelat :andel:
Svatbu proste chceme a chceme mit 2 děti zasebou Takze cekat 3 roky smysl nema :lol: tak spis asi budeme resit, kde budeme muset ušetřit.. třeba v te ceně mame zapocitanou svatbu venku, tak mozna se vezmeme na úřadě atd… :lol:

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
25.6.22 21:28

V téhle době bych se vykašlal na svatbu, vzít se můžete kdykoliv později, až bude lépe a třeba i děti trošku odrostou, ať z toho také něco mají.

Příspěvek upraven 25.06.22 v 21:31

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.22 21:29

Jinak se jeste jednou omlouvám za špatne počty, bohužel mi přijde, ze mi to v poslední době moc nemyslí.. :zed:

A samozrejme jsme vše pred pocetim pocitali… na vybavicku pro miminko nasetreno mame… a na tu svatbu jakoby taky.. akorat na těch stavebkach, která nechceme vybírat!!! :lol: Takze buď je vybereme, nebo udelame levnejsi svatbu… A to co se nám proste zpatky vrátí, to bude náš finanční polštář..

Ja se akorat ted zdesila, ze nám zůstane 14000 a ze z toho neusetrime… tak hned v navalu hormonu zakládám diskuzi…. ale sekla jsem se o těch 10 000 a to myslim, ze neco i usetrime.. hlavne na mateřské, kdy budeme mit jeste vic nez 23000 8o
Pardon …

Příspěvek upraven 25.06.22 v 21:33

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.22 21:33

Já se na tu svatbu proste nedokážu vykašlat :? :lol: cely život jsem si rikala, ze napred budu mit svatbu, pak az děti… :? Už tak je pro mě hrozne, ze se budu 8 měsíců po narozeni miminka jmenovat jinak než moje dítě a jeho táta.. jsem v tom staromodni :lol:

Příspěvek upraven 25.06.22 v 21:35

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný