Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@GerveisaOdZoly uver na to co se nám ale stejne vrátí… fakt je to takova blbost?
Co je horsi.. zrušit stavebka a nebo vzít si uver, který jde splatit kdykoliv?mozna jsem uplne blba ale mně přijde lepsi si vzít ten uver, který splatim, nez neco, co mame několik let
Nevím, kde máš jistotu, že se ti něco vrátí. Kámošce se ženil bratr a vybrali sotva 60 tis, svatba stála 140, takže byli nemile překvapeni. Ne každý dává automaticky peníze a dva stejné mixery vám splátky nezaplatí.
@GerveisaOdZoly sourozenci uz svatby měli a vydělali na tom..
~rodice nám chteji pomoct, spoří na to cely život a nenechají si to vymluvit …
~plus je klasika, ze každy tu 1000 minimalne v nasi rodině dá… nám je 22 a davali jsme 3000.. ~ sourozenci řekli, ze dary nechteji, nedostali ani 1
jen penize a na svatbě budeme mit stejne lidi
Jinak se omlouvám, špatně jsem to spočítala a mesicne nám bude zůstávat víc.. 23 tisíc + na mateřské pul roku jeste vic… z toho myslim, ze i ušetříme..
Nevim jak vypnout diskuzi ![]()
@Anonymní píše:Úvěr je kravina, to si někdo fakt je schopný vzít půjčku na svatbu v době snizenych příjmu při rp? Fakt je to blbost, raději nějak osekej svatbu než tohle. Navíc v mém okolí se prachy na svatbě nevrátili snad nikomu, s inflací na dary hostí nebudou mít tolik peněz, navíc 1 tis na osobu je u vás 60 tis. Promyslete to.
@GerveisaOdZoly uver na to co se nám ale stejne vrátí… fakt je to takova blbost?
Co je horsi.. zrušit stavebka a nebo vzít si uver, který jde splatit kdykoliv?mozna jsem uplne blba ale mně přijde lepsi si vzít ten uver, který splatim, nez neco, co mame několik let
@Anonymní píše:
@Veru1987 Tybrdo… ted se Divam na to, ze asi neumim ani pocitat a fakt nám zůstane víc![]()
Chce to spočítat pořádně… bydlení, telefony, pojistky, to auto… pokud to máte do 20tis, a zbude vám těch cca 23tis tak to máte fajn. Dá se to. Nebudete rozhazovat. žít normálně, vařit doma, nakupovat v akci… dá se to. Svatba počká… já se vdávala jak měla tři roky, užili jsme si to všichni.
@thalasan rodiče od přítele nám daji 40 000, stejne jako sourozencům.. žijí si nadstandarně… plus urcite i mí rodice prispejou vic než 1000 …
proto premyslim o tom úvěru cca 100 000.ale vubec nevim kolik by byl ten poplatek, kdybychom to pak vratili hned ![]()
Příspěvek upraven 25.06.22 v 21:19
@Anonymní píše:
@GerveisaOdZoly sourozenci uz svatby měli a vydělali na tom..~rodice nám chteji pomoct, spoří na to cely život a nenechají si to vymluvit …
~plus je klasika, ze každy tu 1000 minimalne v nasi rodině dá… nám je 22 a davali jsme 3000.. ~ sourozenci řekli, ze dary nechteji, nedostali ani 1jen penize a na svatbě budeme mit stejne lidi
moment, asi jsem nezmínila důležitou věc, ta svatba byla minulý víkend. Takže to reflektuje tuto dobu - prostě, když se denně v novinách a zprávách řeší inflace, zdražování energií, hypoték, nájmů i jídla, tak nepočítejte s tím, že vám každý pár dá 3 litry.
@Anonymní píše:
Pardon!! Spočítala jsem to špatne!!
Zůstane nám cca 23 000 na jidlo a veci pro Mimi.. z toho myslim, že jeste neco dokážeme i ušetřitAsi jsem nechtene automaticky odecetla i to spoření
Mimčo tě nemusí stát skoro nic (pokud budeš kojit) plíny jsem kupovala v polsku dady, pokud sednou, stálo na měsíc cca 600kč. Oblečení bazarové na vinted, modrý koník… krásné jako nové. Do cca 2let měla dcera bazarové tak z 99%, teď v šesti letech bych řekla tak z 80%… a já si vybírám… značkové pěkné, dá se najít. Pak boty stojí něco více…ale do tří let stačí jedny celorok, sandále, zímní.,.. drahné to školkou to už budeš pracovat..
@Anonymní píše:
@thalasan rodiče od přítele nám daji 40 000, stejne jako sourozencům.. plus urcite i mí rodice prispejou vic než 1000 …proto premyslim o tom úvěru cca 100 000.ale vubec nevim kolik by byl ten poplatek, kdybychom to pak vratili hned
Neblbni, sto litrů úvěr kvůli svatbě? Tohle je cesta do pekel a dluhové pasti. Opravdu si to pořádně promyslete. Šetřete co to jde a svatbu udělejte podle vašich finančních schopností.
@GerveisaOdZoly Mozna mas pravdu a nevrati se nám tolik, kolik čekáme, nechci rikat, že si jsem jista 100%..
premyslim nad tím, jak to prave udelat ![]()
Svatbu proste chceme a chceme mit 2 děti zasebou Takze cekat 3 roky smysl nema
tak spis asi budeme resit, kde budeme muset ušetřit.. třeba v te ceně mame zapocitanou svatbu venku, tak mozna se vezmeme na úřadě atd… ![]()
V téhle době bych se vykašlal na svatbu, vzít se můžete kdykoliv později, až bude lépe a třeba i děti trošku odrostou, ať z toho také něco mají.
Příspěvek upraven 25.06.22 v 21:31
Jinak se jeste jednou omlouvám za špatne počty, bohužel mi přijde, ze mi to v poslední době moc nemyslí.. ![]()
A samozrejme jsme vše pred pocetim pocitali… na vybavicku pro miminko nasetreno mame… a na tu svatbu jakoby taky.. akorat na těch stavebkach, která nechceme vybírat!!!
Takze buď je vybereme, nebo udelame levnejsi svatbu… A to co se nám proste zpatky vrátí, to bude náš finanční polštář..
Ja se akorat ted zdesila, ze nám zůstane 14000 a ze z toho neusetrime… tak hned v navalu hormonu zakládám diskuzi…. ale sekla jsem se o těch 10 000 a to myslim, ze neco i usetrime.. hlavne na mateřské, kdy budeme mit jeste vic nez 23000 ![]()
Pardon …
Příspěvek upraven 25.06.22 v 21:33
Já se na tu svatbu proste nedokážu vykašlat
cely život jsem si rikala, ze napred budu mit svatbu, pak az děti…
Už tak je pro mě hrozne, ze se budu 8 měsíců po narozeni miminka jmenovat jinak než moje dítě a jeho táta.. jsem v tom staromodni ![]()
Příspěvek upraven 25.06.22 v 21:35
Pardon!! Spočítala jsem to špatne!!
Asi jsem nechtene automaticky odecetla i to spoření 
Zůstane nám cca 23 000 na jidlo a veci pro Mimi.. z toho myslim, že jeste neco dokážeme i ušetřit