Vyžijeme s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
695
26.6.22 11:09

Takže svobodná těhotná 22 holka.
Vzít se chtějí až za rok, čili s dítětem, kterému bude 3/4 roku. Co když se cokoliv s partnerem stane?
Rizikové těhotenství - to je klasika.
Zaměstnání partnera - přes známost
Bydlení - přes kamarády
Bydlení do budoucna - v domě babičky
Svatba - přispějí rodiče a vrátí se na darech

Přijde mně to jako celkem fajn život v závěsu jiných a schopnějších, pokud se nic nepodělá a jako možný velký průser, pokud cokoliv nepůjde ideálně. A že i to se stává.

No přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13914
26.6.22 11:14

Jestli chápu dobře poznámku o tom, ze jste rodinné typy… tak chceš být žena v domácnosti a nechat přítele vydělávat. Proti tomu nelze nic říct, když to vyhovuje oběma.

Já jsem byla stejná jako ty, ze všeho vysmata, když se mě někdo snažil postavit nohama na zem, tak jsem si myslela, ze je to skarohlid. No ve finále se ukazuje, ze je lepší být realista, dělat si uskutecnitelne plány a záložní varianty. Pocitat s tím, ze do lidi nejde vidět. Uchovala jsem si tedy viru v naši rodinu, v partnera. Ale všechno ostatní mám raději v kategorii “důvěřuj, ale prověřuj”.

Takže… zkus popřemýšlet o tom, jak provést svatbu třeba ekonomičtěji. Mate mít 60 hostů, to jsme měli zhruba taky. Nás před par lety stala cca 100000, letos by třeba stala 150, za rok 200. (Placam, ale pro představu to stačí.) Ale už tehdy nás mohla vyjít na xkrat víc. Je rozdíl brát se na zámku nebo v kostele, hostinu mít v tom restauraci nebo se přesunout na chatu. Mit šaty za 5 nebo 50 tisíc. Fotky, květiny, auta, výzdoby. Všechno jde udělat velmi levně nebo velmi draze. A když si něco naplanujes s rozpočtem na 200 tisíc letos, muže tě to příští rok vyjít třeba na 250, tak s tím pocitej.

Jo a další věc - zkuste třeba trochu víc investovat, než jen spořit. Ideálně to kombinujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 11:16

@Prosimklid Pracovala jsem 3 roky. A na rodicaku si dálkově chci dodelavat vysokou školu, urcite nejsem nějaký negramot :hug: do práce se prave vracet uz nechci, pracovala jsem v knihkupectvi, fakt vysněná práce, ale prave plat mi nestačí :lol: Takze myslim i na budoucnost…

~ Na svatbu našetreno mame. Bohužel teda vybereme nejake to stavebko nejspíš, podle toho kolik toho jeste zvladneme ušetřit … v restauraci nám Říkali letos o dost nižší castku. Ja pocitam s 200 000 dohromady, ze to bude příští rok. To snad vic uz nebude. Nechceme zas neco nóbl.. a spoustu veci osekame :andel: vic do ni dávat urcite nebudem, to uz pak bychom měnili i místo snad, nebo bychom se vzali jen na úřadě :lol: zase nejsme Blazni, bůhví jak to dopadne.. ale tu krizi proste budeme resit, az přijde. Třeba to nakonec bude tak, ze se budeme brát na zahrade :lol: :lol: kdo vi..

~ Vazim si vseho, co v zivote mam a jsem rada, jakou Ja i přítel mame rodinu :srdce: a opravdu tak chci vést i své děti, ze v nejhorsim je tady vzdy rodina… u nas je opravdu i kde bydlet, akorat my chceme proste zatim mit své soukromi :lol: ale jednou nas to starani o babičky a dedy ceka, a Ja se na to tesim :srdce: odvdecime se za vše :srdce: budeme mit tu vyhodu, ze neco zdedime, ale zase nekdo by to ani nechtel ze jo.. spis většina.. bydlet s rodinou :lol:

~ s tou firmou jsem to napsala tak trochu blbě… proste je přítel na tom v te firme hodne dobre a šéf si ho spis fakt předchází a nechce o neho přijít, schopných lidi, kteří by mu pracovali za takové penize, je malo :lol: a v budoucnu by ho třeba i povýšení fakt nemuselo minout.. šéf uz je starsi a dědice nema, tak uz tak vtipkuje, ze to přebere jeho nejlepší :lol: To nevim jak by to pak bylo, v tom se nevyznam :lol: třeba pisu uplnou kravinu, ale zkratka přítel je na zacatku kariéry.. dobře, nejspíš to nedopadne, ale je to hrozne šikovný chlap

~ nejsem zaslepena :lol: dokonce se považuji za realistu :lol: a všichni z mých kamaradu me prave mají za blázna :lol: ze uz tak setrime s přítelem atd.. :mavam:

~ tady mi proste přijde většina, ze nedokáže ani prekousnout, ze někomu rodice setri na svatbu.. a ze kdyz dali sourozencům, tak asi i daji poslednímu a ze nejsou zadni staroši, ale lidi na špičce kariéry

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.22 11:21

@Lily-of-the-valley děkuji za aspoň jednu neútočnou radu. Po diskuzi jsem prave o tomhle začala přemýšlet, ze tu svatbu budeme muset udelat v nejake levnejsi variantě. Nastesti bydlíme v nejlevnějším kraji, žádná Praha nebo tak :lol: a snad jeste ušetříme nejake penize, abychom ani na ty stavebka sahat nemuseli..

• Citovat
  • Upravit
36504
26.6.22 11:24
@Anonymní píše:
@Lily-of-the-valley děkuji za aspoň jednu neútočnou radu. Po diskuzi jsem prave o tomhle začala přemýšlet, ze tu svatbu budeme muset udelat v nejake levnejsi variantě. Nastesti bydlíme v nejlevnějším kraji, žádná Praha nebo tak :lol:

Zrušit stavebko, které přece jenom nese nějaký potenciál potřebného stavebního využití, jen proto, aby se za den nakrmily a opily desítky příbuzných, to nesvědčí o prozíravé finanční rozvaze.

Příspěvek upraven 26.06.22 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 11:26

@utopia a ty víš, jak to přítel Primo ve firme ma??? :lol: že vis, ze třeba šéf raději nekoho nevyhodi jineho, než aby přišel o jeho nejlepšího pracovníka, který pro neho dela první poslední, kdyby chtěl odejit za lepsim? Dobře se komentuje něco, o čem skoro nic nevíš. Samozrejme vim, ze normalne to tak funguje.. ale tady si jsem proste jista.. a příteli se každým rokem zvyšuje mzda automaticky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.22 11:27
@Anonymní píše:
@Prosimklid Pracovala jsem 3 roky. A na rodicaku si dálkově chci dodelavat vysokou školu, urcite nejsem nějaký negramot :hug: do práce se prave vracet uz nechci, pracovala jsem v knihkupectvi, fakt vysněná práce, ale prave plat mi nestačí :lol: Takze myslim i na budoucnost…

~ Na svatbu našetreno mame. Bohužel teda vybereme nejake to stavebko nejspíš, podle toho kolik toho jeste zvladneme ušetřit … v restauraci nám Říkali letos o dost nižší castku. Ja pocitam s 200 000 dohromady, ze to bude příští rok. To snad vic uz nebude. Nechceme zas neco nóbl.. a spoustu veci osekame :andel: vic do ni dávat urcite nebudem, to uz pak bychom měnili i místo snad, nebo bychom se vzali jen na úřadě :lol: zase nejsme Blazni, bůhví jak to dopadne.. ale tu krizi proste budeme resit, az přijde. Třeba to nakonec bude tak, ze se budeme brát na zahrade :lol: :lol: kdo vi..

~ Vazim si vseho, co v zivote mam a jsem rada, jakou Ja i přítel mame rodinu :srdce: a opravdu tak chci vést i své děti, ze v nejhorsim je tady vzdy rodina… u nas je opravdu i kde bydlet, akorat my chceme proste zatim mit své soukromi :lol: ale jednou nas to starani o babičky a dedy ceka, a Ja se na to tesim :srdce: odvdecime se za vše :srdce: budeme mit tu vyhodu, ze neco zdedime, ale zase nekdo by to ani nechtel ze jo.. spis většina.. bydlet s rodinou :lol:

~ s tou firmou jsem to napsala tak trochu blbě… proste je přítel na tom v te firme hodne dobre a šéf si ho spis fakt předchází a nechce o neho přijít, schopných lidi, kteří by mu pracovali za takové penize, je malo :lol: a v budoucnu by ho třeba i povýšení fakt nemuselo minout.. šéf uz je starsi a dědice nema, tak uz tak vtipkuje, ze to přebere jeho nejlepší :lol: To nevim jak by to pak bylo, v tom se nevyznam :lol: třeba pisu uplnou kravinu, ale zkratka přítel je na zacatku kariéry.. dobře, nejspíš to nedopadne, ale je to hrozne šikovný chlap

~ nejsem zaslepena :lol: dokonce se považuji za realistu :lol: a všichni z mých kamaradu me prave mají za blázna :lol: ze uz tak setrime s přítelem atd.. :mavam:

~ tady mi proste přijde většina, ze nedokáže ani prekousnout, ze někomu rodice setri na svatbu.. a ze kdyz dali sourozencům, tak asi i daji poslednímu a ze nejsou zadni staroši, ale lidi na špičce kariéry

Jen k tomu poslednímu odstavci… Moje máma se taky těšila, jak mně i brachovi pomůže se svatbou, jak bude rozmazlovat vnoučata a nedočkala se ani jednoho. A důchodce rozhodně nebyla. Takže pořád vypisovat, jak jsou na vrcholu kariery, je celkem odvážné. Zítra může být úplně jinak a můžou potřebovat pomoc, třeba i finanční. Trochu pokory, děvče!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.22 11:27

@Burj Chalifa No právě to je mi lito, rusit to…

• Citovat
  • Upravit
2423
26.6.22 11:30
@Anonymní píše:
@utopia a ty víš, jak to přítel Primo ve firme ma??? :lol: že vis, ze třeba šéf raději nekoho nevyhodi jineho, než aby přišel o jeho nejlepšího pracovníka, který pro neho dela první poslední, kdyby chtěl odejit za lepsim? Dobře se komentuje něco, o čem skoro nic nevíš. Samozrejme vim, ze normalne to tak funguje.. ale tady si jsem proste jista.. a příteli se každým rokem zvyšuje mzda automaticky

Upřímně si myslím, ze to nevíš ani ty. Kdoví co ti přítel muže nakecat, třeba se chvástá nebo vidi něco, co vlastně ani není. Někteří lidé jsou přesvědčeni o svém úhlu pohledu nebo si domýšlí kdeco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.6.22 11:32

Příběh ze života: malá prosperující stavební firma. Šéf a majitel v jedné osobě měl smrťák. Takřka ze dne na den asi 10 lidí bez práce, někteří i bez auta, protože používali firemní a to se vracelo leasingovce.

To jen k těm zaručeným jistotám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 11:33
@Anonymní píše:
Jen k tomu poslednímu odstavci… Moje máma se taky těšila, jak mně i brachovi pomůže se svatbou, jak bude rozmazlovat vnoučata a nedočkala se ani jednoho. A důchodce rozhodně nebyla. Takže pořád vypisovat, jak jsou na vrcholu kariery, je celkem odvážné. Zítra může být úplně jinak a můžou potřebovat pomoc, třeba i finanční. Trochu pokory, děvče!

To mě mrzí..
jinak Neboj se, můj pravy taťka umřel, když mu bylo 23 let, pokory mam až až :roll: jen proste nechci zit v permanentním strachu, ze se neco někomu stane, nebo ze se jistojistě neco musi pokazit :roll: :roll: rodiny si vazim ze vseho nejvic

Příspěvek upraven 26.06.22 v 11:33

• Citovat
  • Upravit
5934
26.6.22 11:33
@Anonymní píše:

Hele, tak já to zkusím ještě jinak, snad už se pochopíme. Nikdo ti tu nezávidí. Nám třeba také rodiče přispívali na svatbu, přispívají i našim sourozencům. Též se jako rodina podržíme, pomáháme si. Též nemáme žádné staroše, též jsou to lidi na špičce kariéry, i když v trochu asi nižších kruzích, než jste vy. Dokonce ti nerozmlouvám svatbu o šedesáti hostech. Naopak! Vezměte se co nejdřív. Dokud to není tak drahé a dokud není miminko na světě - ušetří to spoustu starostí. Někdo psal, že se bral brzy v těhotenství a díky tomu měl hezké fotky. Podle mě se hezké fotky nepoznají podle toho, zda má nebo nemá žena břicho. Ty dělá kvalitní fotograf a na tom není moudré rozhodně šetřit. A je fuk, zda to dítě na těch fotkách je v břiše, nebo už s rodiči. Dokud je ale v břiše a ty nemáš vyloženě rizikové, nebo ti není pořád špatně, tak je lepší se vdát jako těhotná, má to mraky praktických důvodů. Nemusíš běhat po úřadech, máte automaticky všichni stejné příjmení, žádné uznávání otcovství nemusíte vyběhávat, na svatbě se nemusíš o nikoho starat, můžeš si to užít, tančit, nekojit, neodcházet jako první s brečícím dítětem a přijít tak o podstatnou část svatby. Já to mít možnost udělat jinak, vdávám se s bříškem, protože těhotenství jsem měla úžasné a pak s malou byla ta svatba docela opruz. Vůbec jsem si nezatančila, musela jsem ji jít uspávat a ona zrovna spinkat nechtěla a pořád se budila, takže jsem se tam už nemohla vrátit. Všude jsem musela myslet na to, jestli ji není moc horko, jestli dost pila/jedla, jestli je nakojená, jestli není unavená, kdo ji zrovna bude hlídat, jak to uděláme, až se bude dělat tohle. Kdyby byla schovaná u mě v břiše, byla by to úžasná svatba, takhle to prostě bylo o dost komplikovanější a já o spoustu věcí vlastně přišla. Takže se na to zkus podívat tímto pohledem. Nikdo ti nezávidí, nikdo tě od ničeho neodrazuje, jen jsou prostě možnosti, jak to udělat jednodušeji, praktičtěji a finančně výhodněji.

A k té tvé vytučněné větě, že krizi budete řešit, až přijde… víš, ona už tady právě je. Ta loď se už přes dva roky potápí, ale vy ty spodní zatopené komory nevidíte, protože jste si koupili lepší lístky na horní palubu a tam stále hraje orchestr a tančí se. Ale nezapomeň, že pořád jste na jedné lodi s tím zbytkem a tedy i pod vámi je ta ledová voda, do které prostě spadne každý. Neměj strach, užívej si života, ale začni myslet skutečně realisticky (ne jen naoko). Budeš máma, už si nemůžeš dovolit být takový blázen, který se jen spoléhá na ostatní a na to, že to určitě dobře dopadne. Třeba jo a přála bych vám to, ale tohle zasáhne celou společnost a je dobré na to být připraven, abys mohla být dál v suchu a nemusela pak právě řešit finanční, bytovou nebo vztahovou tíseň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
26.6.22 11:35
@Anonymní píše:

No hele, ty firmy nebudou mít peníze nikde, nebude kam odcházet za lepším. Nemůže se pořád přidávat, když pak prostě není z čeho. Já to fakt nemyslím vůbec zle. Ale ty máš hrozně tunelové vidění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 11:35

@utopia dobře, děkuji.
Z takového komentáře si člověk třeba i něco vezme… protože neni prvoplanove útočný..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný