Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@vedma007 píše: Více
No, mého muže teď o víkendu vyděsila prodavačka v Trendy Baby, která říkala příhodu nějaké zákaznice, která v 6. měsíci zjistila, že čeká dvojčata. Tak začal uvažovat, jestli se to nemůže stát i nám, když se mi teď strašně nafukuje břicho. Upřímně doufám, že ne. Mám už jen dva měsíce před sebou 😅
@Furzhilda tyjo to musela být paní zákaznice nějaká lesana, co nechodila na screeningy a těhotenské poradny, to jinak fakt není možné.
Dyť to je na utz hned vidět, z vlastní zkušenosti můžu říct, že je to opravdu nepřehlédnutelné. ![]()
Takže toho se faakt nemusíš bát, jen holt máš větší pupík. ![]()
@KKK85 píše: Více
No já bych se zase nechlubila tím, jak jsem ušetřila, že potomek odešel z domu na VŠ a všechno si chudák pak platil sám. Sama jsem z rodiny, kde to takhle pojala má matka, že na mě neskutečně šetřila jenom proto, že jsem šla na kolej a já tam pak byla o rohlíku a vodě. Bylo to hodně náročné. Svému dítěti bych to neudělala. A přijde mi zvrácené takhle vědomě šetřit na vlastním potomku v náročném období. Z takhle ušetřených peněz bych teda radost ani neměla, abych si chodila na kafíčka, zatímco můj potomek by někde dřel při VŠ na brigádách, aby se vůbec uživil.
@Hibou Souhlasím. Taky mě tady některé příspěvky nadzvedávají. Mnozí řeší peníze a neuvědomují si, že největší výhra je, když je dítě zdravé a zdárně roste. Ne každý rodič má v tomhle štěstí a to je pak hodně těžké, když rodič třeba celý život nemůže do práce a celý život se stará o potomka se zdravotními problémy atd. Proti tomu je úplná banalita, jestli jsme za výbavičku dali 3000 nebo 30000. Já měla třeba drahý, nový kočár a vím, že to byla čistě moje volba a chuť jej mít. Dítku to bylo jedno. Kdybych chtěla, jistě bych sehnala kočárek skoro zadarmo.
Největší výdaje s kterými jsem nepočítala.
UM, když jsem nemohla kojit (a všechny laktační poradkyně, pomůcky, vitamíny, čaje, když jsem se snažila přesvědčit tělo, aby bylo MM).
Plenky jsem měla látkové a pár tisíc v tom určitě taky profrčelo (ale s plenkami se asi tak jako tak počítá).
Kraniální remodelační ortéza při predilekci hlavičky (dnes už myslím hradí pojišťovna) a cesty do Ostravy kvůli ní.
A ve vyšším věku ošetření zubů v celkové narkóze, když to prostě jinak nešlo… (A to nás ještě čekají rovnátka)
Jinak výdaje na zbytek záleží na finanční situaci a náročnosti rodičů a asi jsou standardní… (Oblečení, drogerie, léky, nábytek, kočárek, cestovní postýlka, plavání a jiné zábavy,…)
@Furzhilda píše: Více
Ale dítě má přece násobně vyšší hodnotu než nějaké blbé peníze z práce. Navíc to je záležitost jen pár let a mateřská a rodičovská není úplně nic a dá se u toho přivydělávat.
@Oxymoronka A tak nikdo netvrdí, že dítě nic nestojí, ale přijde mi prostě pitomý mít rovnici - dítě a kolik ušetřím bez dítěte. Pokud jsou pro někoho víc peníze, tak si nemusí pořizovat žádné dítě, ani partnera a pak může bydlet v garsonce bez auta a tetelit se pocitem, kolik vlastně ušetřil.
A nazývat zdravá dvojčata Černým Petrem mi přijde taky mimo. Ano, nemohou dědit, člověk musí některé věci kupovat rovnou 2×, ale pořád jsou to malé věci a není zas tolik lidí, co neuživí dvojčata nebo 2 děti po sobě.
@Anonymní píše: Více
Tady snad nikdo nemluví o hodnotě dítěte. Do malování taky investuju peníze a dělám to ráda. To neznamená, že nezavazuji cenu a kvalitu jednotlivých produktů, které si kupuji.
Prostě to ber jen jako zajímavou statistiku, kterou řada lidí ocení.
Jéje, tady už ani člověk nemůže zasrandovat, tak pardon.
Já je uživím v pohodě a moc se na ně těším, ale to neznamená, že si věci na ně pořídím z prány a dobré nálady. A přijde mi úplně normální řešit finance na děti, stejně jako se tu řeší na cokoliv jiného.
Já jsem z rodiny 4 dětí, kde se jel přístup „však ono se to to nějak vždycky udělá“ protože děti jsou skvělá věc a pak taky moje dětství vypadalo jak vypadalo. A to píšu s veškerou láskou co k mým rodičům i sourozencům mám. Tak pardon, že při plánování takhle zásadního životního milníku beru v potaz i tak „nehezkou“ věc jako to, jestli mé budoucí potomky mám vůbec jak zabezpečit. ![]()
Příspěvek upraven 19.05.25 v 16:54
prosím tě čti pořádně než začneš psát… Píšu že ušetřila když je dítě opustilo. Ono opustilo vysokou školu, šlo bydlet s kamarády a pak ušetřili těch 10tis… a píšu že ta částka byla vyšší.. jen za běžný provoz jídlo atd na klukovi ušetřili 10tis, KDYŽ ODEŠEL Z DOMU!!! NEE KDYŽ ŠEL STUDOVAT A STUDOVAL!!! On tu školu nakonee neudělal.. psala jsem to. že odešel z domu víceméně ze dne na den…
A proc ty se tady za ty nazory stydis a uvadis je anonyme? Tady prece nikdo neresi hodnotu ditete, anonymni hrdinko.
Nabytky se snažím sehnat z druhé ruky, postýlku bez matrace máme za 1k a pult přebalovací k tomu ( bez podložky ), Kočárek z druhé ruky za 3k, monitor dechu a matraci budu kupovat nové a za to si klidně připlatím, to je okolo 6 500,–… autosedačku a elektrické samohoupaci křesílko dostaneme zadarmo od rodiny.. přebalovací podložka 400,–, Vanička cca 300kc, jedna osuška pro miminko v pepco 90-200kč, látkové pleny čtvercové se daji sehnat kus od 30kč.. jelikož se v rodině u nás i přítelovo rodily miminka menší váhy a cm budu muset koupit oblečky vel. 50/56/62 počítám, že za jednu velikost o 5ti dupaček / overalech, 5 body/ 2 tepláčky/ polodupky apod dam tak 2k za jednu velikost ( z druhé ruky kupovat nebudu ). Ted jsem 22tt, mam doma 4ks těhotenských kalhot, jedny stáli tak do 200kc max. Odsávačky na hleny a prso to bude dohromady tak za 1000k… Taky mi to před plánováním miminka přišlo, jako že to bude par korun.. ale nebude
![]()
@KristynaD998 píše: Více
Koukni na Tchibo, mají tam rostoucí overaly a v sadě to vyjde cca 100 Kč/kus.