Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ono taky zalezi jestli je to oficialne nebo bokem.Pokud si z toho mas odvest jeste zdrav a soc.a dan tak 70-80 by bylo malo ale pokud je to uz cista tak jsme jinde.
Ja davam pani na uklid i pani na hlidani 120kc/hod. Za zehleni jsem platila jen jednou a to 700Kc za kos pradla…byl fakt obrovskej a samy cejchy…
tak já jsem z vesnicky cca 400obyvatel
je to bokem k rodičáku. hm, tak já nevim. pani říkala že by mi to pak po mesici treba zvedla ale na kolik nerekla
no jeste to sni aso poresim, jenze já jsem hnup protoze si neumim rict o penize
ale ted alespon vim jak se to pohybuje, paní má 5 deti ztoho ted jedno „čerství“
takze mi je blby ji rikat o vic, ale ono to vypadá že o penize nouzi nemají, taková prumerná rodinka bych rekla, ani chudý, ani bohatý.
Tak to bych taky brala, kdyby mi tu někdo každý den poklidil za 50 a ještě by mohl i uvařit.
No tak bych to nechala na zkušební dobu, jak jste se dohodly, když už jsi jí kývla, ovšem během toho měsíce bych jí naznačila či řekla (podle situace), že rozhodně počítám s tím, že u toho nezůstane. Pokud si neumíš říct o peníze, tak mluv tak, že kamarádka, co taky uklízí, má tolik a tolik a počkej na reakci. A po měsíci bych zavedla debatu, jak to tedy bude. Určitě dojdete k nějakému kompromisu.
Ona si tě taky potřebuje vyzkoušet.
Je to opravdu o odmluvě, já jsem uklízela za 120,–/hod.. děti jsem hlídala dvě za 150,–/hod… v Praze ![]()
Známá si bere za úklid 100 kč na hodinu,žehlení nebo větší úklid(mytí oken,praní koberců) si bere 200kč na hodinu.
tak já platím za úklid a žehlení 100 na hodinu. a je jedno, jestli je to běžný provozní úklid nebo generální s mytím oken a praním záclon…
MUFICE píše:
Za tu hodinku úklidu bych si řekla tak 100-150 Kč. Na žehlení bych si udělala ceník na jednotlivé věci. Mrkni na nějaké stránky, kolik stojí profesionální žehlení a podle toho si to přizpůsob.
ha u nás za 100 bych si aní na uklid nezaplatila,měla by to tiž víc než já si vydělám ![]()
Anonymní píše:
ahoj holky, proc anonym? nevim jestli jsem tam mamina nechodi tak nechci aby vedela ze bych se bavila o nítakze k veci, muzu jit pomáhat jedné pani do domácnosti, mám to 3min od baráku, chtela by abych ji vysála, zalila kytky, vytrela chodbu atd. taková klasika za hodku mi nabidla 55kc, já vubec nevim jestli to je málo nebo akorát?? pak jsme se bavily napr. o zehleni prádla, ktery bych si nosila domu, kolik tak za ten kos? vubec nemám predtsavu
Slečně na úklid platím 70 Kč/h za uklízení a 90 Kč/h za žehlení. Byt má uklizený za 3 hodinky, vyžehleno jak kdy za 1-1,5 hodiny (žehlí u nás, neodnáší).
Kamarádka shání někoho na úklid už 3 měsíce, nabízí 300Kč/hodinu a nemůže nikoho sehnat
jsem jí říkala že bydlet blíž tak po tom skočím hned
a to nemá žádné extra požadavky,tuším že říkala takový ten běžný úklid - vysát,vytřít,umýt koupelnu,wc, utřít prach, občas něco vyžehlit,nic náročného ![]()
Jo a nikdy jsem jí cenu nenabízela.
Nechávám ji, aby si řekla sama. (Před 3 lety jsme začínaly na 60Kč za úklid a 80Kč za žehlení.) Když si neřekne o víc, nedostane.
Jde o princip. Pokud je s tímto takto spokojená, pak je to dobrá/správná cena. Když ne a řekne si, tak to můžeme přehodnotit… ![]()
To se musíš naučit! ![]()
Anonymní píše:
Kamarádka shání někoho na úklid už 3 měsíce, nabízí 300Kč/hodinu a nemůže nikoho sehnatjsem jí říkala že bydlet blíž tak po tom skočím hned
a to nemá žádné extra požadavky,tuším že říkala takový ten běžný úklid - vysát,vytřít,umýt koupelnu,wc, utřít prach, občas něco vyžehlit,nic náročného
Kde bydlí. ![]()
Anonymní píše:
Kamarádka shání někoho na úklid už 3 měsíce, nabízí 300Kč/hodinu a nemůže nikoho sehnatjsem jí říkala že bydlet blíž tak po tom skočím hned
a to nemá žádné extra požadavky,tuším že říkala takový ten běžný úklid - vysát,vytřít,umýt koupelnu,wc, utřít prach, občas něco vyžehlit,nic náročného
Bydlí na samotě u lesa či co? ![]()
a okad kamarádka je?? hned bych to brala
Anonymní píše: