Kolika u miminka 10 dní po porodu

Anonymní
18.7.24 04:54

Kolika 10 dní po porodu

Ahoj maminky. Chtěla bych se zeptat, zda se vám taky kolika u miminka rozjela později po porodu. Od narození jsme upravovali kojení, přisátí s LP měla jsem bradavky do krve. Ale napila se maličká a byla spokojene miminko. To mě hnalo dopředu a dodávalo silu. Teď konečně u kojení nebrecim ale začala se šíleně kroutit. Je to normální že se kolika rozjede až třeba těch 10 dní po porodu? Dávám balonix a masirujeme atd. :srdce: Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1729
18.7.24 06:57

Nemyslím si, že by to byla kolika, ta je pláč víc než 3 hodiny denně 3 dny v týdnu. Za koliku se taky často zaměňuje večerní whitching hour… Tak si myslím, že u vás to kolika jako taková není, spíš se mimču něco nelíbí.

Cca 10 dní po porodu mi to syn dělal to samé taky. A někdy se kroutí a vzteká i teď (jsou mu přesně 2 měsíce). Buď nechce ještě pít (řve z jiného důvodu prostě :D ) nebo má blbou polohu, je pokakaný, anebo právě prdíky, apod. Ale zhruba do těch 14 dní jsme to řešili taky, i jsem se na to ptala dr. Nic jsem nevyřešila, dávala jsem Balonix a probiotika.

Kolem 3. týdne bývá i spurt. Můžete mít to :think:

Zkusila bych ještě tu laktační, určitě poradí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
18.7.24 07:10

Jop. Treba u prostredniho syna se prdy rozjely dva tydny po porodu pote, co jsem se nacpala cerstvym kynutym kolacem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
18.7.24 07:12

Pri tom kojeni si ji naval co nejvic briskem na sebe, at si vlastni vahou zmackne brisko a tolik nevnima to boleni. Napije se, cely se to soupne, vyprdi se, ulevi se ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
18.7.24 08:09

Ano, kolika se může rozjet až po několika dnech nebo týdnech od porodu. Pokračujte v masážích, teplých obkladech na bříško a konzultujte s pediatrem případné změny ve stravě nebo další možnosti úlevy.

• Citovat
  • Upravit
171
18.7.24 08:15

V mém okolí se všem rozjíždí potíže se střevy, ne třeba hned koliky - ty jsou vážně o x hodinách brečení - ale zkratka diskomfort spojený se střevy, kdy se děti krouží, jsou neklidné cca 10 dnů po porodu a trvají individuálně do 3-6 měsíce :nevim: Je to hodně ovlivněno samotným dítětem, častečně i tím, co matka jí atd atd Měla jsem dítě, které skoro problém nemělo, ale držela jsem preventivně poměrně striktní dietu. U druhého stejná dieta a problémy docela velké. Teď jako starší děti to první nemá nikdy žádné zažívací potíže, druhé docela často trpí na různé bolesti břicha, zácpy, ale i průjmy. Alergie vyloučeny u obou. Tedy za mě, někdo je na žaludek zkratka náchylnější už od miminka, čím to je, nevím, ale bude to asi souviset s imunitou atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14737
18.7.24 11:13

U prvnii dcery zacaly 3 tydny po porodu. Po nasazeni Vigantolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí