Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemyslím si, že by to byla kolika, ta je pláč víc než 3 hodiny denně 3 dny v týdnu. Za koliku se taky často zaměňuje večerní whitching hour… Tak si myslím, že u vás to kolika jako taková není, spíš se mimču něco nelíbí.
Cca 10 dní po porodu mi to syn dělal to samé taky. A někdy se kroutí a vzteká i teď (jsou mu přesně 2 měsíce). Buď nechce ještě pít (řve z jiného důvodu prostě
) nebo má blbou polohu, je pokakaný, anebo právě prdíky, apod. Ale zhruba do těch 14 dní jsme to řešili taky, i jsem se na to ptala dr. Nic jsem nevyřešila, dávala jsem Balonix a probiotika.
Kolem 3. týdne bývá i spurt. Můžete mít to ![]()
Zkusila bych ještě tu laktační, určitě poradí ![]()
Jop. Treba u prostredniho syna se prdy rozjely dva tydny po porodu pote, co jsem se nacpala cerstvym kynutym kolacem.
Pri tom kojeni si ji naval co nejvic briskem na sebe, at si vlastni vahou zmackne brisko a tolik nevnima to boleni. Napije se, cely se to soupne, vyprdi se, ulevi se ji.
Ano, kolika se může rozjet až po několika dnech nebo týdnech od porodu. Pokračujte v masážích, teplých obkladech na bříško a konzultujte s pediatrem případné změny ve stravě nebo další možnosti úlevy.
V mém okolí se všem rozjíždí potíže se střevy, ne třeba hned koliky - ty jsou vážně o x hodinách brečení - ale zkratka diskomfort spojený se střevy, kdy se děti krouží, jsou neklidné cca 10 dnů po porodu a trvají individuálně do 3-6 měsíce
Je to hodně ovlivněno samotným dítětem, častečně i tím, co matka jí atd atd Měla jsem dítě, které skoro problém nemělo, ale držela jsem preventivně poměrně striktní dietu. U druhého stejná dieta a problémy docela velké. Teď jako starší děti to první nemá nikdy žádné zažívací potíže, druhé docela často trpí na různé bolesti břicha, zácpy, ale i průjmy. Alergie vyloučeny u obou. Tedy za mě, někdo je na žaludek zkratka náchylnější už od miminka, čím to je, nevím, ale bude to asi souviset s imunitou atd
U prvnii dcery zacaly 3 tydny po porodu. Po nasazeni Vigantolu.
Ahoj maminky. Chtěla bych se zeptat, zda se vám taky kolika u miminka rozjela později po porodu. Od narození jsme upravovali kojení, přisátí s LP měla jsem bradavky do krve. Ale napila se maličká a byla spokojene miminko. To mě hnalo dopředu a dodávalo silu. Teď konečně u kojení nebrecim ale začala se šíleně kroutit. Je to normální že se kolika rozjede až třeba těch 10 dní po porodu? Dávám balonix a masirujeme atd.
Díky