Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Chození pomáhá, já teda hned po porodu chodila hodně s kočárem svižnou chůzí ale teda tak 2× denně 45 minut. Urcite kombinuje s posilováním. I velký činky jsou dobrý. Přijde mi ale teď zbytečné chodit doma když je teď venku hezky. Doma když bylo dítě hodný jsem radši spala ![]()
Já chodila tak, že třeba u laviček jsem si ještě zacvičila, při chůzi cvičila cviky s kočárkem ( výpady, unozovani) u schodů v parku vyběhla 5× nahoru.
Když dítě nechtělo být v kočárku, cvičila jsem na dětském hřišti ( sestava jumping jack, vypady, dřepy, kliky o lavičku…) byla to zábava, dítě se hrabalo v písku a já cvičila. Našla jsem si na to i kamarádku a chodila I na cvičení s kočárky. ![]()
Nehledě na to, že děti byly samostatné a začli cvičit taky na hřišti ![]()
a po dětech jsem měla nejlepší formu
Příspěvek upraven 02.04.25 v 10:57
https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
Mi vyšlo že bys měla jíst cca 2100kcal.
@Anonymní píše: Více
Ne, 45min a 10tis kroků je zoufalost, s tímhle nulovým pohybem se fakt zhubnout nedá.
Těch 10 tisíc kroků je myšleno ale že se ujde v kuse, tzn. opravdu dlouhá procházka. Nejde do toho zahrnovat takové ty „přechody“ po bytě z kuchyně do obýváku, tam si sednout a za chvíli se projít na záchod a zpět. Ten pás na 45 minut+úprava jídelníčku by ale měl stačit k nějakému posunu.
Ahoj, taky hubnu, teď po 3 měsících mám 10 kilo dole, taky mám doma běhací pás a 1,5 letou dceru.
Já začala tak, že jsem si představila jídelníček, jaký jsem schopná držet už napořád, NE do dosažení určité váhy, ale napořád. Já si například neodpustím kafe s plnotučným mlékem a tak si ho dávám každé ráno s čekankovým sirupem, bez výčitek. Také si plánuju dny, kdy si dopřeju bez výčitek nějaké nedietní jídlo, např. ted v neděli jsem měla čokoládový fondán
Pokud bys totiž dokázala zhubnout 20 kg a pak se vrátila ke starému jídelníčku atd. tak bys za čas měla víc než teď. Bacha na to.
Na páse jsem cca 3× týdně, někdy jen 2×. Začínala jsem jako ty rychlou chůzí 5,5 a 6 km a prokládala to během cca na 6-8 minut na 6,5. Řeknu ti, že ze začátku jsem měla tepy i na 170
Teď už běhám i 30 minut v kuse, uběhnu cca 4,5 na 7,5km. To jsem ale jen zkoušela postup, většinou to dělám tak, že uběhnu 1,5 km, pak 3 minuty rychlá chůze pak zase 1,5 - 2km, pak zase 3 minuty rychlá chůze a pak podle času 10 - 12 minut běhu a pak rychlá chůze a pomalu ubírám až zastavuji. Pak protáhnout svaly, vyklepat a pak cvičím cca 5-10 minut cviky na záda, mám s nimi trochu problém.
Co se týče jídla, tak se zaměř na bílkoviny, at nezhubneš svaly. Ráno začínám kafem s bílým řeckým jogurtem, někdy si dávám proteinovou kaši, někdy celozrnný toust se šunkou na 90%, odtučněným sýrem. Svačina pak nějaká zelenina, někdy jogurt…oběd se liší přes víkend, to dělám normální jídla - řízky, omáčky - jen jím o hodně menší porce a dojídám se zeleninou, místo kaše si dám jen nemaštěný brambor atd., přes týden jedu hodně plátek masa se zeleninou, salát caprese s odtučněnou mozzarellou a vajíčka na tisíc a jeden způsob
pak nějaká svačina - zelenina, ovoce, čočkové chipsy, někdy jsem bez svačiny a pak večeře - salát caprese, ryba s trochou brambor a zeleninou, celozrnný chlév s odtučněným tvarohem, sýrem…
Snad jsem ti nějak pomohla, kdyžtak se ptej
![]()
Nie zo 45min pri rychlosti 5-6 sa fakt zhubnout neda… Ked tam budes mat 60min pri 10-12 tak o nejakom chudnuti mozeme zacat uvazovat, ale to tie tvoje klby a slachy nevydrzia. Si velmi tucna ak si predtym nesportovala nejako intenzivne tak tymto si akurat mozes poskodit klby a chrupavky.
Ako som uz pisal vela krat tak by som zacal aspon na mesiac plavanim a potom postupne pridaval rotoped, orbitrack a behaci pas az ako posledny.
Ak nechces mat doma tolko strojov nemusis, nepotrebujes ziaden, da sa v pohode doma cvicit s vlastnou vahou, z flasi od mineralky si urobis primitivne jednorucky (podla pomeru piesku a vody si nastavis presne hmotnost aku potrebujes). Das jednu (no dobre mozno 2) skobu do steny a mas univerzalny posilovaci stroj (gumy, trx…)
Dlzka cvicenia by mala byt aspon 60min, lepsie 90 min + rozcvicka + strecing. dovod je ten ze prvych 20 az 40min (to je individualne) telo vzdy funguje z cukrov a az potom sa rozbieha metabolizmus tukov.
Mala by si cvicit pravidelne. Viac ako bezecky pas ti pomoze meranie tepu (hrudny pas) a mala by si sa drzat v rozmedzi (pozor, iba hruby odhad podla veku, normalne sa to meria) 140 - 165. To zabezpeci najlepsie spalovanie tukov. Pri plaveckom treningu pas nepouzivaj, tie cisla co to ukaze su neporovnatelne s cislami ktore tu pisem.
Pri takomto treningu ti budu najskor rast svaly a az postupne ubudat tuk, takze sa nezlakni ak prve 3 mesiace bude vaha ukazovat par kilo navyse.
Jedlo potrebujes normalne, vyvazene, cerstve, vyvaruj sa polotovarom, nejedol by som ani nic mrazene, vyberat vzdy to co ma vyssi obsah bielkovin, pretoze budes mat urcite nedostatok bielkovin.
Samozrejme je omnoho jednoduksie chudnut podla kalorickych tabuliek podvizivou, akurat si ani jeden absolvent VSZ neuvedomuje ze takto sa chudnu predovsetkym svaly
poskodzuje to normalnu funkciu metabolizmu, ma to dopad na psychiku atd…
No, na rychlost 5-6 bych to určitě nenazvala „rychlou chůzí“ a toto samo o sobě ti pravděpodobně nějak zvlášť nepomůže… chtělo by to sklon - chůzi do kopce… tam by těch 5-6 šlo nebo střídat rychlou chůzi s během. A nebo lépe… začít cvičit taky silově… doma u YouTube nebo v posilovně.
Kalorický příjem si můžeš sama snadno spočítat:
https://gymbeam.cz/…-makrozivin/
https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
Potom si stáhni kalorické tabulky, zadej si to tam a VŠE, co sníš poctivě zapisuj. Poměrně rychle uvidíš, kde děláš chyby…
@Simod 5-6 km/h už podle mě rychlá chůze je a pokud bude chodit pravidelně několikrát do týdně alespoň těch 45 minut, je to lepší, než nic. A těch 10-12 km/h, to souvisle hodinu uběhne už jenom trénovaný běžec.
Děkuji všem ještě podotýkám že jsem před rokem a půl mela vyhozené koleno takže to nechci podceňovat bohužel dnes jsem byla na 50min rychlost 5-6 tep. 119-125 tak snad uvidím také trochu změny 🤭
samozřejmě jídelníček také trochu změním to je jasné 👍🏽
Ahoj holky chci se vás optat začínám hubnout mám doma běžící pás začínám rychlou chůzi cca 45min rychlost 5-6
Je mi 26 let sem mama 2 chlapečka a mam 94kg sem vyskoka 178 cm. Myslíte že když budu chodit denně 10000kroku tak by ch mohla něco zhubnout? Jídelníček samozřejmě taky upravím, nechci se v ničem omezovat chci jíst normálně ale jenom menší porce ….. nemohla by jste mi někdo pomoc, poradit jak na to? Nebo popřípadě mi vypočítat můj denní příjem kalorií? Vůbec nevím jak na to holky