Zkušenosti s kolem Beany Zero 24' nebo 26'?

10461
4.11.20 11:32

Kolo Beany Zero 24' nebo 26'?

Mate prosim nekdo osobni zkusenost s timto kolem a vyberem velikosti? Uvazujeme, jestli synovi, ktery aktualne meri 124cm, koupit 24' nebo 26'. U jinych bych nevahala a koupila 24' podle vyskoveho rozmezi, ktera maji vetsina kol shodna. Vyrobce ale u techto kol uvadi vyskove rozmezi nizsi - u 26' od 125cm. Kolo bude nejspis vyuzivat az od jara, kdy tech 125cm uz asi mit bude, ale zas aby na nej nebylo zbytecne mohutne. Kdyby bylo kde, vyzkousela bych osobne, ale neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9066
4.11.20 11:54

Ahojda, dám zkušenost s SUP Fly, které je podobně minimalistické a posunuté, zkus si porovnat parametry. Taky jsme uvažovali (pro dceru vloni cca 130cm) a zvolili 24ku. Kolo mi přišlo tak akorát, že z něj brzy vyroste. Ale teď má 136cm a stále na něm drandí jak o závod, přijde mi, že se jí jezdí dobře, kolo je pro ní dobře ovladatelné. Cca za půlrok až rok z něj ale vyroste, je pro dítě max 140-145cm.
EDIT: Takže já bych se rozhodovala podle toho, jak dlouho chci, aby kolo vydrželo. Pokud mi stači cca rok a půl, koupila bych 24ku, pokud chci víc, klidně bych šla do většího, že to holt první půl rok nebude optimální, ale zvykne si a kolo bude na déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
4.11.20 12:38

@Hoa Mai tak beany ma lehke ambice byt zavodnim kolem a zavodni deti jezdi vetsi prumery kol nez jejich vrstevnici. Napr. 20" ma od 105 cm, coz odpovida prumernemu ctyrletemu diteti, ackoli bezne deti ve 4 letech vida na 16" kolech. Na druhou stranu aby to kolo bylo pro to dite na spodni vyskove hranici, je potreba vymenit radu komponent, napr. kliky jsou moc dlouhe (beany 127 mm, woom ma na 20" 110 mm), dat kratsi predstavec ci sedlovku bez offsetu, tak jak je to z vyroby to pro dite na spodni vyskove hranici neni. Takze pokud chces, aby melo dite kolo na vice let, tak vem 26" a na jare ji pripadne doladte dle aktualni velikosti ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.11.20 13:25

@Aliik diky za zkusenost

@Cuddy jo takhle. Hm…tak to asi nechci. Ja nepotrebuju, aby mi kolo vydrzelo dlouho, protoze ho budou dedit jeste dalsi dve deti. A nejake prechodne neidealni obdobi taky nechci, prizpusobovat vymenou komponentu taky nechci.
Ale rikala jsem si, jestli to neni podobne, jako jsme meli zkusenost s Amuletem, ktery mame ted. Prvniho syna jsem zbytecne dlouho drzela na 16', protoze u 20' psali od 115cm a on byl mensi. Pak jsme ho sli vyzkouset, kdyz meril 114cm a zjistili jsme, ze uplne v pohode, ze ho mohl mit i driv, uz tehdy tam byla nejaka mala rezerva. My teda zadne zavodni ambice nemame, I kdyz syn jezdi hodne dobre, ale uz tehdy jsme jezdivali delsi vylety, lesni cesty atd. a zpetne vidim, ze syn se na te 16' bez prevodu zbytecne nadrel. Ze na blbnuti v parku s kamarady ta 16' stacila, ale na vylety uz to bylo malo.
To same ted u druheho syna. Meri 113cm a uz v lete jsme zkouseli, ze 20' Amuleta v pohode uslapne, neni treba nic upravovat, atd. A opet, v lete jezdil vylety na 16' a uz byl trochu nastvany, ze bracha vyjede kopec jako nic a on se smrdli na malem kole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
4.11.20 14:30

@Hoa Mai a Beany se ti libi kvuli vaze? On je prvni rok na trhu, jeste vychytava mouchy. Za me ma smysl spechat na 20", kde je opravdu rozdil, co dite ujede na ni oproti 16", ale s dalsimi velikostmi bych uplne nespechala. Zvlast u kluku, kteri si v parku skacou přes koreny, obrubniky… To mensi kolo ma lepsi manévrovatelnost, i kdyz na te 26" by byl rychlejsi. Zase pokud mas vic deti, neni spatne je mit na podobne rychlych kolech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.11.20 14:51

@Cuddy jo, kvůli váze. Resp. Poměru vaha/cena. Děti jsou fyzicky zdatné, jezdí často, ujedou toho dost (jinými slovy nemáme kolo jen na blbnutí v parku), ale jsou drobné, takze chci lehké kolo, ale zas koukáme i na cenu. 15000 se mi za kolo moc dávat nechce.
A jaké mouchy ta kola mají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
4.11.20 16:06

Já jsem měla podobné cíle jako Ty, Beanyho jsem měla taky v hledáčku, nakonec jsem vzala kvůli ceně a recenzím SUP FLY. Je taky pro lehké drobné dítě. Tady za dobrou cenu: https://www.sterba-kola.cz/…ka-kola-2020

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
4.11.20 17:18

@Hoa Mai Beany ma pekny pomer cena/vykon, stejne jako zminovany sup fly. Ty mouchy jsem jmenovala u te 20", on sup fly se take stale vyviji, jiz nekolikaty rok ho doladuji, viz zkraceny predstavec apod. Nevyhoda tech ultralehkych kol (woom, rascal, beany) je, ze jsou temer stale vyprodane a neni sance je vyzkouset. Ja treba shanim 20" pro drobne dite a najit obchod, kde by meli vsechny najednou, abych je mohla porovnat, je scifi. Jsou prodejci, kteri maji srovnavaci tabulky, ale hlavnim parametrem maji vysku sedla, coz je velmi nedostatecne. Mnohem zasadnejsi je dekka ramu, predstavce, klik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
4.11.20 18:04

@Hoa Mai Mám stejnou zkušenost, že syn jezdil zbytečně dlouho na šestnáctce (tak o půl roku). Teď přešel z 20 na 24 a je mu ta 24 na dolní hranici (má 125 cm). Není to sice kolo, které zmiňujete, ale superior, který je také menší, než ostatní kola (toto má 11" rám). Obecně mám špatnou zkušenost s přeskakováním velikostí u něčeho, co mohou zdědit mladší děti. Tím suboptimálním obdobím, kdy je ta nová věc moc velká, si pak procházíte s každým z těch dětí. V horším případě ta věc chybí mladšímu, protože ji ještě používá starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
4.11.20 19:59

Máme beany 20 zero a super. Kluk na tom jezdi od 5ti. Kupoval jsem ho kvůli nízké váze, Kluk presedlz jednoho 20 kola na beany 20 a najednou jezdil jako drak. Kolo dobře zpracované, ergonomie pro dítě ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí