Poradili byste na eshopu nezištně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Poradili byste na eshopu nezištně?
Sháním stojánek ke kolu Amulet 16. Nevěděla jsem, který by byl nejlepší, ale našla jsem eshop, kde mají Amulet 14 a jako dárek k nákupu dávají stojánek, o kterém se pyšní, že osobně vyzkoušeli, že ke kolu perfektně sedí.
I zaradovala jsem se, že tam zavolám, zjistím, co je to za stojánek, a případně ho tam rovnou koupím (což nelze, stojánky zvlášť nemají, zjistila jsem později).
Paní mi řekla, že stojánky zvlášť nemají (chápu) a že mi neřekne, co to je za stojánek, když kolo nemám od nich (nechápu). Je to jejich know-how a mám zkoušet sama.
Eh. Je to divný, nebo vám to přijde normální?
(kromě toho, ona by to úplně nezištná rada nebyla, kdyby mi poradila, třeba od nich něco v budoucnu koupím, doporučím je, nebo na ně aspoň vlídně vzpomenu; teď od nich ovšem nekoupím už ani zvonek)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne je to idiotský a paní by fakt neměli pouštět k zákazníkům…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prý know how
. Možná by mohli ke stojánkovému know how přidat i know how kterak vstřícností a ochotou prodat i to cos původně nechtěla
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Platanka píše:
Sháním stojánek ke kolu Amulet 16. Nevěděla jsem, který by byl nejlepší, ale našla jsem eshop, kde mají Amulet 14 a jako dárek k nákupu dávají stojánek, o kterém se pyšní, že osobně vyzkoušeli, že ke kolu perfektně sedí.I zaradovala jsem se, že tam zavolám, zjistím, co je to za stojánek, a případně ho tam rovnou koupím (což nelze, stojánky zvlášť nemají, zjistila jsem později).
Paní mi řekla, že stojánky zvlášť nemají (chápu) a že mi neřekne, co to je za stojánek, když kolo nemám od nich (nechápu). Je to jejich know-how a mám zkoušet sama.
Eh. Je to divný, nebo vám to přijde normální?
(kromě toho, ona by to úplně nezištná rada nebyla, kdyby mi poradila, třeba od nich něco v budoucnu koupím, doporučím je, nebo na ně aspoň vlídně vzpomenu; teď od nich ovšem nekoupím už ani zvonek)
Za mě v pořádku, přinejmenším čas na zkoušení a výběr vynaložit museli.
A buď se o výsledek jsou ochotní podělit (třeba za ten nejistý budoucí obchod) nebo nejsou.
Konec konců třeba to mají vyzkoušené na tu čtrnáctku a kdyby To nakonec na tu šestnáctku nesedělo, tak bys je mohla nahánět, že Ti mají nahradit zbytečný nákup jinde.
- Citovat
- Upravit
Přesně takto bych to napsala majiteli e-shopu, aby věděl.
Myslím, že reálný vlastník by udělal vše pro to, aby zajistil prodej samotného stojánku, jakkoliv nová by ta situace pro něj byla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já takhle radím velice často a zdarma, občas z toho něco vypadne, ale většinou je to ztráta času. Někteří jsou dokonce tak oprsklí, že nejdříve se poradí před nákupem, a pak ještě otravují po nákupu u konkurence, kde to sice koupili pár korun levněji, ale kde o dané problematice nemají ani šajnu, jelikož prodávají všechno od hřebíku po opici!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ej, já jsem spletla ty čísla, naše dítě má už dvacítku a oni snad prodávají tu sestnactku… I když ono je to asi jedno. Jen aby to byol přesně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mas vazne těžké. Pracovala jsem jako vedouci v parfumerce. Přišla zákaznice ze chce poradit a výběrem parfému. Obešla jsem s ni celej kram, podle preferencí vymyslela co by pro ni mohlo byt nejlepsi. Zkoušela na papirky, dva favority pak na zápěstí. Ona nadsene vybrala a pak mi rekla at ji napisu značku a název na papir
proc asi ze…
Tyhle typy už clovek pak poznal, po chvilce bylo jasne ze si nic nekoupí a stejne jsem musela obslouzit. Uplna ztrata casu…
Trochu se te pani z eshopu nedivim.
- Citovat
- Upravit
Jako majitelka e-shopu se už ani nedivím, že nikdo nic neřekne. Svým zákazníkům se snažím poradit na všeobecně-odborné rovině. Ale jsou zákazníci, kteří se všemožnými způsoby snaží zjistit dodavatele nebo výrobce. Sorry, ale to fakt neřeknu, dalo mi dost práce, času a peněz, abych si své dodavatele našla a otestovala…ano, náš zákazník náš pán, ale vocaď pocaď…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pokud chceš originál, tak kontaktuj výrobce…třeba ti nabídne to co hledáš, nebo poradí prodejce… https://www.amulet.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shari81 píše:
Jako majitelka e-shopu se už ani nedivím, že nikdo nic neřekne. Svým zákazníkům se snažím poradit na všeobecně-odborné rovině. Ale jsou zákazníci, kteří se všemožnými způsoby snaží zjistit dodavatele nebo výrobce. Sorry, ale to fakt neřeknu, dalo mi dost práce, času a peněz, abych si své dodavatele našla a otestovala…ano, náš zákazník náš pán, ale vocaď pocaď…
Souhlasim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To mas vazne těžké. Pracovala jsem jako vedouci v parfumerce. Přišla zákaznice ze chce poradit a výběrem parfému. Obešla jsem s ni celej kram, podle preferencí vymyslela co by pro ni mohlo byt nejlepsi. Zkoušela na papirky, dva favority pak na zápěstí. Ona nadsene vybrala a pak mi rekla at ji napisu značku a název na papirproc asi ze…
Tyhle typy už clovek pak poznal, po chvilce bylo jasne ze si nic nekoupí a stejne jsem musela obslouzit. Uplna ztrata casu…
Ano - to je adekvátní výběr parfému- totiž to že si to vyzkoušíš, zapíšeš co ti voní na začátku a počkáš, jak se to pak rozvoní a jak dlouho to vydrží.
Pokud tohle nechápeš a otravuje tě to, že s klientkou holt zkoušíš různé věci u něčeho tak individuálního jako je vůně, tak se nedivím, že se posléze nechtěli vrátit a nechat tě vydělat.
Právě zákaznický servis a věrnost značce ve smyslu parfumerii je to, co může kamené parfumerie udržet naživu. A věrnost značce fakt neudělá typická česká otrávená a nebo naopak až moc vlezlá prodavačka, co se cítí dotčeně, že jí klientka necpe prachy hned.
takže pokud děláte v obchodě a lidi se k vám nevrací a vybírají si konkurenci, tak to je především proto, že jste špatní obchodníci a nezvládáte komunikaci s klientem.
Sorry, je 21. první století a ano, můžete se vztekat jak chcete a lidi skutečně jsou kreténi, ale k tomu, aby vám dali svoje peníze to fakt nepovede.
K tomu povede vhodná obchodní strategie a skvělý zákaznický servis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To mas vazne těžké. Pracovala jsem jako vedouci v parfumerce. Přišla zákaznice ze chce poradit a výběrem parfému. Obešla jsem s ni celej kram, podle preferencí vymyslela co by pro ni mohlo byt nejlepsi. Zkoušela na papirky, dva favority pak na zápěstí. Ona nadsene vybrala a pak mi rekla at ji napisu značku a název na papirproc asi ze…
Obešla jsem s ni celej kram, podle preferencí vymyslela co by pro ni mohlo byt nejlepsi. - A co, ona byla nějaká nemtavá? Anebo žeby všechny parfumy byly za sklem, takže zákaznice pak musí žebrat, aby jí ten nedobytný trezor otevřeli a dali přivonět? Nač má nějaké náně říkat své preference?… a pak mi rekla at ji napisu značku a název na papir. - Z toho usuzuji, že buď byla zákaznice slepá, anebo název parfumu byl tajný a parfum byl přelitý z originálu do nějakého bezejmenné lahvičky. Hm, to je nový způsob prodeje?
To když já kdysi pobývala v jedné zemi západně od ČR, tak tam občas vyrazila do parfumerie a bez toho, abych OBTĚŽOVALA nějakou prodavačku (a říkala jí své preference
), jsem vyzkoušela své oblíbené vůně volně položené na policích (a pak někdy znova, takže dvakrát
) a pak si parfum koupila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji se zákazníky a někdy jsou dost oprsklí, to je pravda. Například k našim výrobkům poskytujeme pozáruční servis. Konkurence to nedělá. Už Xkrát jsem lidi odmítala s konkurenčním výrobkem na opravu.
Na druhou stranu nemám potřebu prodat za každou cenu. Doplňky k našim výrobkům stojí cca 100 - 200,– a pokud zákazník poptává jenom doplněk, nabídnu variantu nižšího poštovného nebo poradím ať koupí takový a makový v tom a tom obchodě, který funguje taky a nemusí platit poštovné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ten příměr mi nepřijde správný. Ona nechtěla koupit parfém (kolo), ale hledala dejme tomu tělový krém se stejnou vůní, který výrobce parfému nedělá (stojánek na kolo). Zjistila, že prodáváte parfém a jako dárek k němu dáváte přesně ten tělový krém, který hledá, a zeptala se, zda lze samostatně zakoupit ten krém (a chtěla ho koupit u vás!!!). Vy byste reagovali „bohužel, krém je samostatně neprodejný“, ona by se zeptala „a nevíte, kde se dá samostatně koupit?“ a vy byste na to řekli „v tomto vám rozhodně radit nebudeme“.
Za mě to arogantní je. Pokud bych vlastnila ten obchod, nechtěla bych, aby takto moji zaměstnanci jednali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit