Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, nema nekdo zkusenost s koloidnim stribrem pouzivanym na plet misto tonika? Cetla jsem, ze je vyborny na problematickou plet, ale moc diskuzi jsem nenasla ![]()
Asik zalezi i na typu akne. Me pomohlo stribro 1:1 s repikem. A na noc zinek - pudr. Od te doby mam klid. ![]()
Já jsem koloidní stříbro používala. Vždy jsem si (mělo to stricku) jsem si odstřihla na tamponek a klasický přejela po obličeji, jako s běžným tonikem. Musím ale říct, že jsem to používala pár tydnu a začaly se mi dělat podkožní boulicky (podkožní akné). Tak jsem si řekla, že to chvíli nebudu používat, jestli to není tím a bylo to tím. Ale zase, když jsem si hledala recenze třeba na YT, tak tam si to hodně pochvalovali … Já tedy si teď dělám svoje „tonikum“ tak, že dám převařenou vodu (studenou) a jablečný ocet a pleť se mi o dost zlepšila a už nic jiného ani nepoužívám. Používám to má odličování, pak si pleť vyčistím gelem a kartáčem klasický a na noc si opět s tamponem a tímto koncentrátem přejezdu obličej a musím fakt uznat, že to dost pomáhá. ![]()
@Anys11 píše:
Já jsem koloidní stříbro používala. Vždy jsem si (mělo to stricku) jsem si odstřihla na tamponek a klasický přejela po obličeji, jako s běžným tonikem. Musím ale říct, že jsem to používala pár tydnu a začaly se mi dělat podkožní boulicky (podkožní akné). Tak jsem si řekla, že to chvíli nebudu používat, jestli to není tím a bylo to tím. Ale zase, když jsem si hledala recenze třeba na YT, tak tam si to hodně pochvalovali … Já tedy si teď dělám svoje „tonikum“ tak, že dám převařenou vodu (studenou) a jablečný ocet a pleť se mi o dost zlepšila a už nic jiného ani nepoužívám. Používám to má odličování, pak si pleť vyčistím gelem a kartáčem klasický a na noc si opět s tamponem a tímto koncentrátem přejezdu obličej a musím fakt uznat, že to dost pomáhá.
A jaký máš poměr toho octa a vody, prosím ?
@káťa používám tak 250ml nádobku od jednoho tonika
toho octa dávám fakt maličko, nevím, kolik to je , dávám to od oka, ale je to tak 1cm odedna, snad mě chápeš
podle toho, jak máš citlivou pleť, ale určitě to s tím octem nepřeháněj, pokud jo dáš víc , může ti spálit obličej ![]()
@Anys11 píše:
@káťa používám tak 250ml nádobku od jednoho tonikatoho octa dávám fakt maličko, nevím, kolik to je , dávám to od oka, ale je to tak 1cm odedna, snad mě chápeš
podle toho, jak máš citlivou pleť, ale určitě to s tím octem nepřeháněj, pokud jo dáš víc , může ti spálit obličej
Pleť mám právě hodně citlivou, takže to vyzkouším, dám maličko…