Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj holky,
mamča mi včera přinesla kombuchu, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti. Prý je moc zdravá. Ale zjistila jsem, že existuje kombucha do čaje a do mléka. Já mám tu do mléka. Je to houba, zaleje se mlékem, které za 24 hodin zkysne a je z toho takový kefír. Na chuť docela dobrý, já mám kysané věci ráda.
A chci se zeptat jestli do čaje se musí používat ten speciální druh nebo je to stejné. Pokud je jiná, má ta do mléka stejné účinky?
A dá se s tím dělat ještě něco jiného?
Díky za zkušenosti,
Halka
Jé tak to je otázka přesně pro mě
obě jsou moc zdravé. Jedna se jmenuje Tibetská houba - ta je do mléka, hoď si to do vyhledávače - je opravdu prospěšná. Ta druhá se jmenuje Kombucha a ta se dává do sladkého čaje, ale tu neznám. S tou Tibetskou houbou - nemá ráda když se nechá déle než 24 hodin v tom samém mléce. Prostě se propláchne, dá do čerstvého mléka a za 24 hodin se to vypije -je to jak jsi psala takový kefír a potom znova. Mě se podařilo jí zlikvidovat tím, že jsem na ní zapomněla a nechala jí v tom kyselém mléce a rozpadla se mi, tak čekám až mi mamka přinese nový kousek.
Tak jsou to dvě různé houby tu do mléka nemůžeš dávat do čaje a naopak.
Jejich funkce na tělo jsou, ale obdobné.
Moje babička si tak vyléčila podivné boláky na kůži, se kterými ležela i na pozorování na kožním a nemohli přijít na to, co to je a proč to je a nešlo to vyléčit, prostě se to pořád objevovalo praskalo apod.
Začala pít ten kefír a už se ji neobjevují.
Na někoho to může působit, tak, že pak nemůže usnout. Má se to pít večer, ale pokud pak nemůžeš spát, tak v podvečer.
Bacha nesmí přijít do styku s kovem!
http://www.vareni.cz/…etska-houba/
http://zivotni-energie.cz/…-kefiru.html
a na netu je dalších x odkazů ![]()
Holky, díky moc.
Ještě jedna otázka. Teď budu na tři odjíždět pryč. Co s ní? Mám ji dát do lednice a ve vodě nebo v mléce?
Díky
Když jedeš pryč, tak propláchnout vodou od toho mléka a dát ji do vody a do lednice. Potom zase propláchnout a do mléka. Ale bude to trvat o chvilku dýl, než bude kefír…
Moje máma kdysi pila tu do čaje (bylo to neskonale hnusný) a nic - neublížilo a nepomohlo.
Podle mě je to dost subjektivní.
Přesně jak píše kamiš. Tři dny to ve vodě v ledničce vydrží. S delší dobou už je problém, ale ona se ta houba celkem rychle množí, takže až ti „umře“ tak ti dá mamča další ![]()
Až se namnoží Tobě, tak ji můžeš taky dávat dál, případně odstraníš horší kousky a necháš ty lepší.
Až budu mít po dětech a po kojení, tak s tím chci taky znovu začít, na atopický ekzém mi to částečně pomáhalo a hlavně mi to chutnalo ![]()
Cancerko, proč se nesmí pít při kojení? Hrozí něco??? Já piju ty kefíry, jelikož většinou psali, že to nevadí, a oba jsme zatím v pohodě. Mně to naopak vyléčilo vleklou rýmu a záněty krku.
Gino Řeknu to tak, protože nikdo přesně nezkoumal, jestli to může v těhotenství či při kojení škodit, tak se raději držím hesla nic neriskovat. Raději počkám a hotovo.
Do té doby můžu pít kefír normální ![]()
Ahoj, piju kefírek už dva měsíce, řekla bych, že se i viditelně zlepšuje pleť ! Mám dotaz. teď zrovna jí piju 6.den , ale musím na 3 dny odjet ( nepředpokládaně) vadí, že přeruším 20,denní kůru? Vím jak s ní naložit, když nebudu užívat, ale nevím jestli pak pokračovat do těch 20 dnů nebo začát znovu…atd. ![]()
Nová stránka o kombuše a tibetské kefírové houbě: http://www.kombucha-kefir.wz.cz/
Dobrý den,
při výrobě nápoje z kombuchy se mi na hladině utvořily trochu jakoby chomáčky pěny - je to normální, nebo je něco špatně?
Díky za rady.
Zajímavá diskuze, dříve jsem jí pila, myslím, že na zhubutí, ale mám pocit, že efekt to nemělo