Kombucha

1762
6.5.09 11:57

Kombucha

Ahoj holky,
mamča mi včera přinesla kombuchu, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti. Prý je moc zdravá. Ale zjistila jsem, že existuje kombucha do čaje a do mléka. Já mám tu do mléka. Je to houba, zaleje se mlékem, které za 24 hodin zkysne a je z toho takový kefír. Na chuť docela dobrý, já mám kysané věci ráda.
A chci se zeptat jestli do čaje se musí používat ten speciální druh nebo je to stejné. Pokud je jiná, má ta do mléka stejné účinky?
A dá se s tím dělat ještě něco jiného?
Díky za zkušenosti,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
435
6.5.09 12:55

Jé tak to je otázka přesně pro mě :) obě jsou moc zdravé. Jedna se jmenuje Tibetská houba - ta je do mléka, hoď si to do vyhledávače - je opravdu prospěšná. Ta druhá se jmenuje Kombucha a ta se dává do sladkého čaje, ale tu neznám. S tou Tibetskou houbou - nemá ráda když se nechá déle než 24 hodin v tom samém mléce. Prostě se propláchne, dá do čerstvého mléka a za 24 hodin se to vypije -je to jak jsi psala takový kefír a potom znova. Mě se podařilo jí zlikvidovat tím, že jsem na ní zapomněla a nechala jí v tom kyselém mléce a rozpadla se mi, tak čekám až mi mamka přinese nový kousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
6.5.09 13:42

Tak jsou to dvě různé houby tu do mléka nemůžeš dávat do čaje a naopak.
Jejich funkce na tělo jsou, ale obdobné.
Moje babička si tak vyléčila podivné boláky na kůži, se kterými ležela i na pozorování na kožním a nemohli přijít na to, co to je a proč to je a nešlo to vyléčit, prostě se to pořád objevovalo praskalo apod.
Začala pít ten kefír a už se ji neobjevují.
Na někoho to může působit, tak, že pak nemůže usnout. Má se to pít večer, ale pokud pak nemůžeš spát, tak v podvečer.
Bacha nesmí přijít do styku s kovem!

http://www.vareni.cz/…etska-houba/
http://zivotni-energie.cz/…-kefiru.html

a na netu je dalších x odkazů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
6.5.09 14:41

Holky, díky moc.
Ještě jedna otázka. Teď budu na tři odjíždět pryč. Co s ní? Mám ji dát do lednice a ve vodě nebo v mléce?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
6.5.09 16:58

Když jedeš pryč, tak propláchnout vodou od toho mléka a dát ji do vody a do lednice. Potom zase propláchnout a do mléka. Ale bude to trvat o chvilku dýl, než bude kefír…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
6.5.09 17:28

Moje máma kdysi pila tu do čaje (bylo to neskonale hnusný) a nic - neublížilo a nepomohlo.
Podle mě je to dost subjektivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
6.5.09 20:52

Přesně jak píše kamiš. Tři dny to ve vodě v ledničce vydrží. S delší dobou už je problém, ale ona se ta houba celkem rychle množí, takže až ti „umře“ tak ti dá mamča další :wink:
Až se namnoží Tobě, tak ji můžeš taky dávat dál, případně odstraníš horší kousky a necháš ty lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
6.5.09 20:53

Až budu mít po dětech a po kojení, tak s tím chci taky znovu začít, na atopický ekzém mi to částečně pomáhalo a hlavně mi to chutnalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.5.09 00:01

Cancerko, proč se nesmí pít při kojení? Hrozí něco??? Já piju ty kefíry, jelikož většinou psali, že to nevadí, a oba jsme zatím v pohodě. Mně to naopak vyléčilo vleklou rýmu a záněty krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
11.5.09 12:42

Gino Řeknu to tak, protože nikdo přesně nezkoumal, jestli to může v těhotenství či při kojení škodit, tak se raději držím hesla nic neriskovat. Raději počkám a hotovo.
Do té doby můžu pít kefír normální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
apiss
5.7.10 17:51

Web

Stránky o kombuše http://kombucha.wbs.cz/?…

• Citovat
  • Upravit
sagy
4.6.11 07:29

dotaz

Ahoj, piju kefírek už dva měsíce, řekla bych, že se i viditelně zlepšuje pleť ! Mám dotaz. teď zrovna jí piju 6.den , ale musím na 3 dny odjet ( nepředpokládaně) vadí, že přeruším 20,denní kůru? Vím jak s ní naložit, když nebudu užívat, ale nevím jestli pak pokračovat do těch 20 dnů nebo začát znovu…atd. :roll:

• Citovat
  • Upravit
2
2.8.11 06:20

Kombucha

Nová stránka o kombuše a tibetské kefírové houbě: http://www.kombucha-kefir.wz.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martin111
10.10.12 09:27

je pěna u kombuchy normální?

Dobrý den,

při výrobě nápoje z kombuchy se mi na hladině utvořily trochu jakoby chomáčky pěny - je to normální, nebo je něco špatně?

Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
10728
10.10.12 10:36

Zajímavá diskuze, dříve jsem jí pila, myslím, že na zhubutí, ale mám pocit, že efekt to nemělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze