Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj
vím, že je tu dlouhá diskuze o homeo, mám ale jen stručný dotaz - s čím nekřížit homeopatika. Kontrétně mám na mysli Oscillococcinum.
Třeba když člověk narychlo jako „první pomoc“ vezme acylpyrin (to je asi jediný, co mi kdy pomůže… antibiotika osobně vůbec nemůžu - alergické reakce, případně křeče do žaludku) - tak je asi blbost začít ten den nebo druhý den Oscillo. Nebo jak? „Dobrat“ (
) ten acylpyrin a pak začít Oscillo až preventivně?
Tuším, že to nemám kombinovat s antibiotiky (což u mě těžko hrozí
).
Dost mi to Oscillo v minulosti pomohlo, trpím na záněty nosohltanu.
(Acylpyrin pomáhá taky, ale kdybych teď mohla přejít na Oscillo, byla bych radši - kvůli játrům… tůdle mě stašili že mám mírně zvýšený jaterní testy… - mimochodem - homeopatky - nevíte co s těma játrama?? nebo nějaký bylinky? Jaterní čaj? - alkoholem to samosebou u mě není
)
Díky
Nevim, proc musis dobrat Acylpirin, to nejsou ATB, takze nevadi jestli si vemes 1 nebo cele baleni. Pokud ti Osccilo pomaha, tak sekni s lekama a vem si ho co nejdrive, jak se chripka rozjede, tak je leckdy na Oscillo pozde, to je nejlepsi v zacatku. Pokud trpis na zanety nosohltanu a jeste zvysene jaterni testy, tak radeji vol konstitucni homeopatii - ta vyresi obe dohromady. Pokud budes brat neco na nosohltan a neco na jatra, tak ti to pomuze od momentalnich potizi, ale ne dlouhodobe a pak se ti to vrati. Pokud mas potize s jatry, tak homeopatie je pro tebe opravdu vhodna, na rozdil od klasickych leku.
O.K. - jdu to nasypat pod jazyk.
(
však vím, že Acylpyrin nemusím „dobrat“ ![]()
ale kolegyně mi totiž tvrdila, že když prý jsem si včera a dneska vzala Acylpyrin, tak mi ta homeopatika stejně už nezaberou, že prý se to vyruší, a příště musim vzít rovnou jen homeo… Tak proto se ptám - jelikož Oscillo neni zrovna nejlevnější
tož kdybych to do sebe pchala zbytečně, celkem by mě to mrzelo!
)
dík za radu
(Jinak dodatečný dotaz: Jak je to s „přímým“ křížením homeo a klasických? Co ruší účinek těch homepatik?)
Nejdriv k tomu Oscillu a jeho cene (uz se o tom tady psalo) - never vyrobci, ze se musi jist cela ampule - staci par kulicek a brat klidne po 2 hodinach, kdyz je to akutni, po zlepseni stavu snizovat davku. Pocet kulicek neni dulezity !!! Ja ampuli rezdeluji asi na 6-8 davek.
Nekdy kdyz si vezmez napr. Paralen, tak se prubeh nemoci zmeni a homeopatika, ktera by ucinkovala pred paralenem, tak pak neucinkuji - zmeni se stav a ten vyzaduje i jiny homeopaticky lek a vetsinou to jde jiz tezko. Pokud nekdo ji tyden Paralen a pak prijde at mu pomuzu, tak uz je lecba tezsi…
Homeopatika a alopaticke(to je klasicke) leky se nerusi, ale kazdy ucinkuje jinak. Velmi jednoduse homeo vytlacuje nemoc z tela ven zatimco alopaticke leky nemoc zatlacuji dovnitr (napr. nemas uz moc viditelny ekzem, ale v konecnem dusledku mas astma, prejde kasel a priste je to rovnou zapal plic). Takze asi tak.
Bubino dík.
už je mi to kapánek jasnější.
(a též ta informace o počtu kuliček je příjemná
)
Jinak když už jsme u toho… Rok jsem řešila otázku hlasivek. Párkrát jsem přechodila „cosi“ (na mateřské mi to nikdo neidentifikoval… prostě nachlazení s teplotou, ale prostě nebylo „kdy ležet“), a následně mi každý na hlazení opakovaně lezlo na hlasivky. Zkoušela jsem všechno možný i nemožný (pastilky, inhalace, kloktání, hlasový klid, zvlhčovat vzduch - v práci to je ovšem nemožný - nějaký léky, nevim co ještě), ale ty problémy s hlasem se pořád vracely - a páč jsem učitelka a hlas mě živí, byla jsem už fakt bezradná, doktorka taky moc nepomohla).
Prostě jsem třeba večer cítila, že se zahleňuju, a ráno jsem se vzbudila bez hlasu - klidně i o prázdninách (= když jsem hlasivky nenamáhala) - pak mi dvě kolegyně nezávisle na sobě poradily Homeovox - (nutno podotknout, že se nedá říct, že už bych tomu úplně věřila, ale už jsem byla schopná sníst leccos, jen aby to přestalo) - a šup- dva dny a po problému.
Takže… nechápu uplně přesně jak to funguje, leč na mě to prostě nějakým způsobem zabralo.