Komolení slov

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1742
11.7.20 21:10
@Anonymní píše:
Pridám se taky, syn 2 roky a 4 měsíce sice mluví už v souvětích, ale vyslovuje blbě. Tati říká kati, nakoupit-natoupit, nozicka - nojija, maso - mapo, (přitom s umí, řekne, že had dělá sssss) atd. Má velmi velkou slovní zásobu, počítá, pojmenuje barvy. Ale trochu mě vadi ta jeho výslovnost :roll:
O čtením a povídání to není, já mluvím na něj pořád, fakt pořád, knih mame nepočet, leží v nich od miminka, miluje básničky, pohádky, cokoliv řekne špatně, celou větu mu řeknu znovu správně.
Pokud nebude líp mluvit do tří, měla bych navštívit logopedii?

Kvůli výslovnosti berou nejdřív od 4 let, dřív to prý neproplati pojišťovna, od 3 let prý jen kdyby nemluvil vůbec. Tak nám to aspoň řekla naše logopedka. Tak hned ve 4 letech jsme zacali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30314
11.7.20 21:16
@Anonymní píše:
Pridám se taky, syn 2 roky a 4 měsíce sice mluví už v souvětích, ale vyslovuje blbě. Tati říká kati, nakoupit-natoupit, nozicka - nojija, maso - mapo, (přitom s umí, řekne, že had dělá sssss) atd. Má velmi velkou slovní zásobu, počítá, pojmenuje barvy. Ale trochu mě vadi ta jeho výslovnost :roll:
O čtením a povídání to není, já mluvím na něj pořád, fakt pořád, knih mame nepočet, leží v nich od miminka, miluje básničky, pohádky, cokoliv řekne špatně, celou větu mu řeknu znovu správně.
Pokud nebude líp mluvit do tří, měla bych navštívit logopedii?

Ve 2 je ještě brzo. Měla jsem co dělat dostat kluka na logo ve 3 a 10 měsících a to měl řeč 2 letého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.20 21:39

@milwinka díky, to je dobre vědět, o proplacení mi nejde. Akorát Teda myslim, že se bere i dřív, známá (ne kamarádka) má stejné staré, ale nemluvící dite (neříká ani základní slova) a dostali zadanku na logo. Zatím se mají doma hrát - procvičovat jemnou motoriku, vkladacky, puzzle, navlekani atd. Za měsíc maji přijít znovu. Takže mladší asi berou. Ale u nás by to asi fakt na zadanku nebylo :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.20 22:00
@Anonymní píše:
@milwinka díky, to je dobre vědět, o proplacení mi nejde. Akorát Teda myslim, že se bere i dřív, známá (ne kamarádka) má stejné staré, ale nemluvící dite (neříká ani základní slova) a dostali zadanku na logo. Zatím se mají doma hrát - procvičovat jemnou motoriku, vkladacky, puzzle, navlekani atd. Za měsíc maji přijít znovu. Takže mladší asi berou. Ale u nás by to asi fakt na zadanku nebylo :think:

My byli taky ve 2 letech, protože syn nemluvil a nerozuměl.
Starší syn ve 2,5 letech mluvil podobně jako tvůj syn. Na logopedii jsme šli v 5 letech. Zpětně soudím, že to bylo pozdě. Jemu chyběly sykavky, r a ř. Takže toho bylo hodně. Nakonec v první třídě dotáhl ž, š, č. On to vyslovit uměl, ale musel to zautomatizovat.

• Citovat
  • Upravit
1364
12.7.20 06:51

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
13.7.20 14:02
@Anonymní píše:
@Aspera on k umí. Je to první hláska, co vyslovil. Další je pamatovat, že říká panatovat. My vysloví.
Pak říká feba místo chleba. Ch umí.
@alialiali diagnózu má.

Dobrý den, a nejste ve skupince na FB rodiče dětí s vývojovou disfazii?? Tam by vám mohl někdo poradit, tam se řeší i tyto problémy s mluvením. Pokud tam nejste, doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
13.7.20 14:45

Nam logoped poradil nerikat mu, ze to bylo spatne, ale zeptat se ho, jestli to rekl spravne pripadne pouzit diktafon. rict to slovo my, pak on, treba 2×, 3× a pak mu to pustit aby to slysel. predpokladam, ze na kolecku, orl, foniatrie jste byli? syn mel ucpanou eustachovu trubici. dostal nafukovaci balonek s nastavcem a mel ho nafukovat nosem. 3×d 3 nafouknuti. jeden den mi rekl pri nafukovani, ze uz nechce, ze ho boli ousko a druhy den se v mluveni opravdu vyrazne zlepsil, „z niceho nic“ asi se mu odcpala ta eustachovka a zacal slyset nezastrene, tak to rozpoznal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.20 14:57

@králíkovna slyší dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.20 15:35

@králíkovna on ho po nás ani dobře nezopakuje. Dobře to vyslabikuje, ale nespojí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML