Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hodně štěstí s případnou stavbou lega creator
Synovi je 4 a půl a duplo mu nic neříkalo, tak jsme začali s klasikou a přál si takový ty anglický domky. Jsou krásný, ale týý brďo tak něco nekonečnýho jsem nečekala (a to mamka tvrdí, že dnešní lego stojí za prd, že se tam staví minimálně - no myslím, že jí půjčím toto
).
Ale je to krásný. Nevím jestli to baví víc mě nebo syna ![]()
@RyBANA píše:
Hodně štěstí s případnou stavbou lega creatorSynovi je 4 a půl a duplo mu nic neříkalo, tak jsme začali s klasikou a přál si takový ty anglický domky. Jsou krásný, ale týý brďo tak něco nekonečnýho jsem nečekala (a to mamka tvrdí, že dnešní lego stojí za prd, že se tam staví minimálně - no myslím, že jí půjčím toto
).Ale je to krásný. Nevím jestli to baví víc mě nebo syna
U nas vyhrava hero factory. Stavi cele dny a vymysli nove variace. Je mu 5 let a stavi lego sam dle navodu a to lego od 8mi let. Uz to dela asi od tri let a je to opravdu vyborba vec pro jemnou motoriku, fantazie…prakticky si s nicim jinym nehraje a nelitujeme penez, ktere jsme do toho vsichni investovali, jako darky k narozkam atd. Hlavne schovavat navody. Protoze kdyz si s tim deti pak i hraji je to opravdu krehke a brzo se to rozpadne.
@zuzuza Tak to je dobrej, malej podle návodu nedá absolutně nic, ale staví dle fantazie. Lego má po manželovi a teď teda frčí nejvíc Lego City. Z policajtů a zlodějů je už totální magor, ale včera mi zahlásil, že až bude ve škole, tak se musí „dost dobře“ učit, aby mohl být policajt a pochytat všechno to zlo na světě ![]()
Supeer:))) jak rikam lego proste rozviji fantazii. My jsme to zezacatku staveli za nej to lego, pak ponahal a ted stavi sam…ale co si kolikrat postavi z toho lega co je rozebrany uz, to zustava cloveku rozum stat. Zas treba kamoska co ma holku kdyz tu vidi krabici s tema kostickama rika, ze by to vyhodila z okna…bekdo to proste nechape…u nas frci lego monster fighters tj mumie, duchove, upiri, pak lego chima a hlavne ti hero factory. Urcite to bude pro maleho super.
Tak u nás to vypadá běžně takto a to je vysypaná jen část, kočky nahání kostičky po celým bytě…taky z toho mám nervy, ale na druhou stranu mám zaručenej několika hodinovej klid a to je sakra výška
![]()
To je krasny chlapecek!!! Jinak stejbe jak u nas s tim rozdilem, ze my mame jeste mensi kousicky a druhy syn rok a pul ma ty kousky vecne v puse a to nechapu, ze jeste nic nespolkl;)
@Conny píše:
Duplo jde nacvaknout na normalni lego klasik. opacne to uz moc nejde - jdou nacvaknout klasicke koskty ale uz ne ruzne specialni dily.
hlavne s detma myslim zrovna tohle neni spatne, postavis zoo nebo dum se zviratkama s Dupla a neco udelas z lega klasik. stavitele obcas pouzivaji Duplo kostky jako vyztuz, tam, kde nejsou videt, protoze jich neni tolik potreba.vsechny ostatni lega Belville, System, Creator, Technik maji ty cudliky uz stejne a prakticky vsechno jde mezi sebou kombinovat. v cem je mensi problem, ze treba Belville ma mnohem vetsi figurky, takze Belville figurka neprojde pres klasicke lego dvere. ale dostavet si neco do Belvillu s klasickym legem jde bez problemu.
Alespoň neco
@alifie píše:
Ano.Tohle
http://www.zbozi.cz/…helikoptera/
je kompatibilní s tímhle
Ale ještě je třeba Lego Technic a lego „Hero factory“, které nemají kostičky a spojují se jinak. (I když přes některé speciální dílky se to s kostičkama asi dá propojit.)
A jak se spojují?
@tasa Pomoci ruznych osicek. Kostky jsou ze strany derovane a do tech der se osicky zasvakavaji a nebo se jimy provlekaji. Kostky jsou stavet na sebe, ale to neni hlavni smysl technica.
@Cuddy píše:
@tasa Pomoci ruznych osicek. Kostky jsou ze strany derovane a do tech der se osicky zasvakavaji a nebo se jimy provlekaji. Kostky jsou stavet na sebe, ale to neni hlavni smysl technica.
Dik