Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím poraďtě mi někdo, jak je to s kompatibilitou jednotlivých verzí LEGO. Děti pomalu vyrůstají z verze LEGO Duplo a chtěli bychom jim pořídit verzi LEGO Creator. U Duplo to bylo jasné - vždy bylo na krabici napsáno Duplo, ať se jednalo o řady Městečko, Vláčky, atp. Jak je to ale s těmi drobnějšími kostičkami? Jsou všechny stejně velké, resp. kompatibilní mezi sebou? Jde mi o to, zda spolu půjde kombinovat např. řada Piráti, Citi, System, apod. Dá se říci, že když pominu verzi pro nejmenší (myslím Primo), tak má Lego dvě velikosti kostiček (Duplo a Creator)?
Díky moc za pomoc. ![]()
Ano duplo sedí vše na duplo a ty menší kostičky-lego zase pasují do sebe.
Jo jo, aspoň to tak vždycky bylo, měli jsme
několik, i nějaké jenom kostičky s různými návody a všecko do sebe pasovalo…
Holky mam dotaz,
kdysi jsem nekde cetla, ze i lego duplo a „normlani“ lego (tedy to pro vetsi deti) jsou mezi sebou kompatibilni. Ted samo nemohu najit, kde jsme to cetla, ale prijde mi to divne - nedovedu si predstavit, jak by to mohlo jit do sebe nebo se pletu a je to skutecne kompatibilni?
Diky moc
Na jeden duplo čudlík se vejde kostka z malého lega 2×2 čudlíky. Takže ty základní kostky na sebe jakože pasujou, ale prakticky to asi nebude mít žádné využití moc…
Diky, tak uz jem i to jasne.
No mas asi pravdu, ze v praxi to je asi na nic, ale jen mi to vrtalo hlavou.
Zatim prave kupujeme duplo, ale vetsinu uz pomalu zacneme kupovat i „normalni lego“ - tak jsem si prave rikala, jak to je ![]()
Duplo jde nacvaknout na normalni lego klasik. opacne to uz moc nejde - jdou nacvaknout klasicke koskty ale uz ne ruzne specialni dily.
hlavne s detma myslim zrovna tohle neni spatne, postavis zoo nebo dum se zviratkama s Dupla a neco udelas z lega klasik. stavitele obcas pouzivaji Duplo kostky jako vyztuz, tam, kde nejsou videt, protoze jich neni tolik potreba.
vsechny ostatni lega Belville, System, Creator, Technik maji ty cudliky uz stejne a prakticky vsechno jde mezi sebou kombinovat. v cem je mensi problem, ze treba Belville ma mnohem vetsi figurky, takze Belville figurka neprojde pres klasicke lego dvere. ale dostavet si neco do Belvillu s klasickym legem jde bez problemu.
@juma píše:
Dá se říci, že když pominu verzi pro nejmenší (myslím Primo), tak má Lego dvě velikosti kostiček (Duplo a Creator)?
Ano.
Tohle
http://www.zbozi.cz/…helikoptera/
je kompatibilní s tímhle
http://www.zbozi.cz/…-7637-farma/
Ale ještě je třeba Lego Technic a lego „Hero factory“, které nemají kostičky a spojují se jinak. (I když přes některé speciální dílky se to s kostičkama asi dá propojit.)
Holky, je lego creator kompatibilní s lego city? Děkuji za odpovědi.
@Voltiček Ano, lego se rozlisuje na velke/duplo a male/vse ostatni. Vsechno male je kompatibilni snad krome rady Bionickle.
@Cuddy A ještě největší/primo
a jinak i tedy i primo je částečné kompatibilní s duplem a duplo částečně s klasickým legem…
@j.a.n.i1 To jo, ale to primo je takove nejake utajene. V oficialni nabidce lega-v zadnem katalogu- neni.
@Cuddy Já mám totiž pocit, že ho přestali dělat, protože co pamatuju starší katalogy, tak tam normálně bylo, ale je fakt, že už je to nějaký ten pátek.
Holky, díky, máme rádi duplo - klasika a pak city - chystám se nakupovat postupně pro synka. Ale u City mi chybí klasické domečky a tak…Takže super, jdu mrknout na eshop.