Kompatibilita verzí LEGO

354
8.9.09 15:17

Kompatibilita verzí LEGO

Prosím poraďtě mi někdo, jak je to s kompatibilitou jednotlivých verzí LEGO. Děti pomalu vyrůstají z verze LEGO Duplo a chtěli bychom jim pořídit verzi LEGO Creator. U Duplo to bylo jasné - vždy bylo na krabici napsáno Duplo, ať se jednalo o řady Městečko, Vláčky, atp. Jak je to ale s těmi drobnějšími kostičkami? Jsou všechny stejně velké, resp. kompatibilní mezi sebou? Jde mi o to, zda spolu půjde kombinovat např. řada Piráti, Citi, System, apod. Dá se říci, že když pominu verzi pro nejmenší (myslím Primo), tak má Lego dvě velikosti kostiček (Duplo a Creator)?
Díky moc za pomoc. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
8.9.09 17:15

Ano duplo sedí vše na duplo a ty menší kostičky-lego zase pasují do sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.9.09 23:25

Jo jo, aspoň to tak vždycky bylo, měli jsme :,-( několik, i nějaké jenom kostičky s různými návody a všecko do sebe pasovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
8.9.09 23:38

To je prima. Díky moc za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
8.11.10 12:12

Holky mam dotaz,
kdysi jsem nekde cetla, ze i lego duplo a „normlani“ lego (tedy to pro vetsi deti) jsou mezi sebou kompatibilni. Ted samo nemohu najit, kde jsme to cetla, ale prijde mi to divne - nedovedu si predstavit, jak by to mohlo jit do sebe nebo se pletu a je to skutecne kompatibilni?
Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.11.10 14:25

Na jeden duplo čudlík se vejde kostka z malého lega 2×2 čudlíky. Takže ty základní kostky na sebe jakože pasujou, ale prakticky to asi nebude mít žádné využití moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
8.11.10 22:01

Diky, tak uz jem i to jasne.
No mas asi pravdu, ze v praxi to je asi na nic, ale jen mi to vrtalo hlavou.
Zatim prave kupujeme duplo, ale vetsinu uz pomalu zacneme kupovat i „normalni lego“ - tak jsem si prave rikala, jak to je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
conny
18.11.10 09:57

vsechny lega jsou do sebe

Duplo jde nacvaknout na normalni lego klasik. opacne to uz moc nejde - jdou nacvaknout klasicke koskty ale uz ne ruzne specialni dily.
hlavne s detma myslim zrovna tohle neni spatne, postavis zoo nebo dum se zviratkama s Dupla a neco udelas z lega klasik. stavitele obcas pouzivaji Duplo kostky jako vyztuz, tam, kde nejsou videt, protoze jich neni tolik potreba.

vsechny ostatni lega Belville, System, Creator, Technik maji ty cudliky uz stejne a prakticky vsechno jde mezi sebou kombinovat. v cem je mensi problem, ze treba Belville ma mnohem vetsi figurky, takze Belville figurka neprojde pres klasicke lego dvere. ale dostavet si neco do Belvillu s klasickym legem jde bez problemu.

• Citovat
  • Upravit
17221
22.11.12 14:29
@juma píše:
Dá se říci, že když pominu verzi pro nejmenší (myslím Primo), tak má Lego dvě velikosti kostiček (Duplo a Creator)?

Ano.

Tohle

http://www.zbozi.cz/…helikoptera/

je kompatibilní s tímhle

http://www.zbozi.cz/…-7637-farma/

Ale ještě je třeba Lego Technic a lego „Hero factory“, které nemají kostičky a spojují se jinak. (I když přes některé speciální dílky se to s kostičkama asi dá propojit.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
16.1.15 16:17

Holky, je lego creator kompatibilní s lego city? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30983
16.1.15 16:47

@Voltiček Ano, lego se rozlisuje na velke/duplo a male/vse ostatni. Vsechno male je kompatibilni snad krome rady Bionickle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
16.1.15 17:06

@Cuddy A ještě největší/primo ;) a jinak i tedy i primo je částečné kompatibilní s duplem a duplo částečně s klasickým legem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30983
16.1.15 17:36

@j.a.n.i1 To jo, ale to primo je takove nejake utajene. V oficialni nabidce lega-v zadnem katalogu- neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
16.1.15 17:37

@Cuddy Já mám totiž pocit, že ho přestali dělat, protože co pamatuju starší katalogy, tak tam normálně bylo, ale je fakt, že už je to nějaký ten pátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
16.1.15 18:26

Holky, díky, máme rádi duplo - klasika a pak city - chystám se nakupovat postupně pro synka. Ale u City mi chybí klasické domečky a tak…Takže super, jdu mrknout na eshop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí