Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Když jsme byla na RD s první dcerou, stavěli jsme dům, vše jsem řešila já…jednala s řemeslníky, platila, řešila banku, pojistky…nyní už bydlíme v novém domě skoro 3 roky, dál řeším veškeré platby, termíny okolo dětí…ale manžel už spoustu věcí na domě dodělával, uklízíme společně, vaří hlavně on, o logistiku okolo dětí se dělíme, je to výborný manžel a táta 😍 Spíše mu dávám úkoly nebo zavolá, co má koupit, na velké nákupy většinou jedem společně, ať si každý vybere, co chce, některé věci si převzal manžel, prostě je to na domluvě…dětem věci objednávám já, aby měly vše, dražší položky s ním konzultuji…a ano, být tebou převezmou i některé povinnosti, ať seš v obraze…další kamarádka na RD staví dům a rekonstruovali být na investici a ano většinu věcí řeší ona a s manželem se o tom baví, stejně jako my…ale my holky máme doma prostě více prostoru…
My jsme rekonstruovali se 3 malymi detmi. V jiném meste, nez jsme bydleli. Nebylo to zrovna super období… ja jsem byla v bytě s detma a manzel po praci na baráku. Mam pocit, ze celej rok jsme se v podstatě neviděli… ja s detmi jsme na barák jezdili az v druhe půlce rekonstrukce, ja jsem delala tak nejak vsechno, svařovala trubky, pokládala podlahy, montovala nábytek… co slo s dětmi, tam „asistovaly“, co neslo, byly s babičkou pred nebo za domem. Bylo to náročný, ale zaroven užitečný. Vsichni jsme se dost naucili. Ja spoustu stavebních praci, pochopila jsem. manzelovu únavu, manžel zase pochopil tu moji, kdyz jsme si to nektere dny měnili, taky získal vlastní potřebu travit cas s detmi, deti se naucily pracovat se spoustou nástrojů, základy bezpečnosti prace, ziskaly lásku k budoucímu domovu… ale jsem rada, ze to mame za sebou, bylo to narocne období.
No a on to fyzicky dělá nebo jen najímá řemeslníky? My jsme dům stavěli svépomocí, tj. manžel to reálně postavil vlastníma rukama. Já měla mimino, dvě starší děti, práci na poloviční úvazek a vymýšlela jsem projekty, vybírala materiály apod.
My sme stavěli když sem čekala třetí dítě, druhému byl rok. Taky jsme si myslela, ze se budu moc vic zapojit než sem otěhotněla. Ale proste bohužel. Hodně věcí zařizoval a delal manžel. Já jsem pak zase řešila vnitřek. Vrátila sem se co nejdřív do práce aspon na castecny úvazek abych finančně pomohla.
Rekonstruovali jsme, když byl dceři rok. Trvalo nám to skoro rok. Organizovala jsem vše. Kreslila plány, vybírala jsem vše sama. Chlap z toho stavěl. Bydleli jsme v druhé části domu. Kterou jsme pak rekonstrovali s druhým dítětem
. Byly to hektické roky, ale ráda na ně vzpomínám. Myslím, že v té době jsem byla nejšťastnější.
Vznikalo nám něco nového pod rukama.
Já jsem chodila pomáhat už v těhotenství a pak i s miminkem. Ten šílený prach byl nepříjemný, ale miminko bylo v zavinovačce a hodně spalo, tak jsem vždy jen odběhla nakojit, upsat a šla jsem makat dál. Mám i fotky, jak jsem škrábala zdi s miminkem v druhé ruce
Nejhorší byla zima. Rekonstruovali jsme od ledna do května cca.. Komplet od vody, elektřiny, střechy, dělala se nová koupelna, kuchyně,…pokládaly podlahy, měnila okna, dveře. Ale samozřejmě ta pomoc byla minimální, když člověk pořád odbíhá. To spíš psychická, že tam manžel nebyl sám
A byla mu k ruce (podej, přidrž, umyj, dělala jsem kafe, svačinky,… když tam byl sám, tak byl schopný celý den nejíst). Ale! Vymalovala jsem celou chodbu, sestavila většinu nábytku a pomohla i položit podlahu. Mám z toho dobrý pocit ![]()
Starej se o malou a o domácnost. Ať má manžel po příchodu domů vždy navařeno, a vrací se do hezkého uklizeného prostředí. Ať nemusí řešit, že došly toaleťák, nebo zubní pasta…
Taky jsme to tak měli, prostě jsem věděla, že je to náročné období, které jednou skončí a taky skončilo a stálo to za to.
@Anonymní píše: Více
@admin je nejaky problem s kytkama? Vidim tulipan
Delala jsem drobné zednické práce, takže zapravovala okna, vyfrézovane drážky po elektrikářích, vymalovala a ve třech pokojích dělala podlahové lišty. S batoletem a miminem ![]()
@Semtex píše: Více
Ja bych si tady jatra neplacala
Pise si tady tulipan s tulipanem. Pokud nemaji nejaky bug, tak zase troll.
@Tarena píše: Více
Hezký den,
tento problém prověříme, děkujeme za upozornění. Budeme Vás informovat.
Děkuji,
Eliška ![]()
Ahoj holky, je tady někdo, kdo dělal obrovskou rekonstrukci a doma měl batole? Jak moc jste se zapojovaly? Co jste třeba dělaly, ať alespoň trochu pomůžete.
Je mi ze všeho nějak smutno. Padlo to na mě. Kupovali jsme dům (chtěli jsme již dlouho, před dítětem, bohužel se nenašlo nic ideálního). Aktuálně jsme tedy začali rekonstruovat. Žijeme ve svém byte, takže ve finále na nic až tak nespěcháme, ale i tak to člověk chce mít za sebou. No.. a ja mám pocit, ze manžela nechávám ve všem vykoupat, ze je to prostě vsechno na nem. Chodi do prace, kterou nema uplne psychicky nejlehčí, behem ni vyřizuje xy telefonátu ohledně rekonstrukce a po práci je víceméně porad tam. Snažím se to racionalizovat tim, ze ja se staram o malou každý den cely den, nemame rodinu poblíž a žádné jine hlídání, zajišťuju kompletní chod domácnosti, vařím pro všechny denne. Vim, ze to neni malá část, ale i tak mam pocit, ze on dela vše za me včetně financí a ja se pak spokojene nastehuju…
Zaroven nechci, at to mala nejaka pocítí. Chci se ji proste maximálně věnovat a ne nechat si ji žít vlastním životem a řešit věci okolo. Bojim se, ze potom bych litovala, ze jsem si tohle obdobi s ni dostatečne neužila. Zaroven to ani moc nejde, visi mi porad na kalhotech, ze chce nosit a nebo se jen otočím a chce se přizabit.
No.. kdyz to čtu, tak vlastně nevim, co chci, resp. chci ideálně stíhat vse a neni to v mých silách. A pisu v nejake aktuální panice 🤣
Tak se obracím na vás, nějaké tipy, klidne mikrotipy, cim jste vašim chlapům tohle ulehčovaly? Jak jste se zapojily?