Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Vyhody..vlastni byt, sidliste, splaceny. Par minut od marketu, Oc i doktoru i prace.
Nevyhoda..orientace na zapad, takze nejvetsi parak vecer
a vubec parak ve vedrech. Samozrejme slyset vse.
Nejsem stoprocentně spokojená, šli jsme do menšího města kvůli ceně.
Výhody: byt v novostavbě s dobrou dispozicí, lucidní SVJ a jeho předsedkyně, o sousedech nevíme, vlastní parkovací místo, u domu zastávka MHD, blízko menší potraviny a boxy doručovacích společností, od domu cyklostezka do lesa, lékaři, fyzio, kosmetika prakticky v baráku, nově vznikající čtvrť, takže potenciál další občanské vybavenosti, z města přímé vlakové spojení do krajských měst i Prahy
Nevýhody: byt bez balkonu, přímo nad vchodem, obzvlášť v létě hlučnější, velká okna na západ, takže v těch vedrech peklo, město samotné je tranzitní, hustý provoz, některé služby chybí, méně pracovních míst.
Bydlíme na maloměstě, ale máme tady víceméně vše. Okresní město 8m autem, takže super.
Nicméně kompromis jsme dělali. Chtěli jsme tu bydlet, ale novostavba, nebo krásný moderní domek tady už nebyl v našich silách.
Máme starý dům, ale po rekonstrukci. Uvnitř to máme udělané pěkně, nicméně pořád je to starý dům.
Vysnívala jsem si takový ten bungalov, kdy jen otevřeš dveře a seš na zahrádce.
No to u nás nešlo. Musíme sejít schody.
Z venku dům vypadá jak z padesátek, ale o to příjemnější je, když někdo přijde k nám poprvé a zírá, že takový interiér nečekal.
Jinak máme ale vlastně vše. Velký společný prostory, 4 ložnice, 2 koupelny. Klimatizaci, venku velkou zahradu, bazén, vířivku….
Máme prostě peckovou hračku v kinder vajíčku s ošklivým obalem, co nikdo nechce ![]()
Nejsem 100 spokojena, ale potencial to ma.
Vyhody - zahrada, klidna ulice, moznost vybehu pro deti i mimo nas pozemek bez obav, fajn sousedi, fajn vesnice, dobra dostupnost do blizkeho velkomesta i mestecka.
Nevyhody - mala podlazni plocha, malo pokoju, nutne stavebni upravy pro dalsi pokoje, a ze uz bychom je potrebovali
Jsem skoro 100% spokojená. Byt na kraji města, centrum v dochozí vzdálenosti, vše potřebné ve městě. Přesně to jsem chtěla - byt ve městě do 50 000 obyvatel tak, aby se do centra dalo dojít pěšky a aby tu byla veškerá občanská vybavenost. Vyhovuje mi i to, že jsme ve zvýšeném přízemí. S manželem jsme se na podobě bydlení shodli, kompromisů nebylo třeba.
Co mi jediné nevyhovuje, je neustálý boj s parkováním.
Spokojená s lokalitou, s výší nájmu, byt zas tak excelentní není. Za ty prachy ale ujde.
U nas byl na výběr buď byt na sídlišti nebo starší dum někde ve vesnici kolem původního města. Vybrali jsme si ten starší dum po částečné rekonstrukci a postupně predelavame. My jsme tu moc rádi, ale dum ma spoustu kostlivcu a taky peníze na rozsahlou rekonstrukci nejsou. Přesto bych neměnila za ten byt. Pokud nemáš finance na to své nej bydlení, tak je to vzdy o kompromisu.
Nejradši bych chtěla dům v Černošicích u Prahy, ale nejsem tak bohatá ![]()
Budu mít dvoupatrový byt v Praze.
Nejsem stoprocentně spokojená, náš dům je starý a vyžaduje neustále nějaké opravy a investice. Navíc jsme nepočítali se třetím dítětem a je nám to teď trochu těsné, ale do dalších větších stavebních úprav už se mi tak zoufale nechce, že radši vydržím v kompromisu. Výhodou je super sousedská komunita, školka v místě, škola v sousední vesnici, slušná infrastruktura, blízkost kamarádů a rodiny, 15 minut do města + možnost využít vlak nebo bus.
Současně bydlení je katastrofa…bydlíme u mých rodičů, jsme namačkáni v 1 pokoji..cely dum je nám sice k dispozici ale spíme společně a soužití je řekněme napjaté..pro obě strany je to nekomfortní situace…nutno ale říct že jsme tu dočasně. Jen na cca měsíc
předchozí bydlení bylo ucházející. Pěkný zděný byt v malé bytovce, který jsme si kompletně zrekonstruovali dle našich představ. Malé město se vší občanskou vybaveností. Do práce oba kousek. Příbuzní taky kousek. Nevyhody: orientace na jih takže šílený pařák, malý prostor kdy vzhledem k tomu že děláme oba na směny (včetně bočních) je pak na před že člověk po té noční nemůže zalézt někam kde ho nebude nikdo rušit, prakticky nefungující svj, zhoršující se kvalita sousedů a nejhlavnější důvod pro změnu byl naše touha po zahradě…možností posezení venku s přáteli, grilování, vyžití pro děti milující pískoviště, houpačky a bazén…což jsme vše získali tím že jsme koupili dům do kterého se teď behem pár týdnů přestěhujeme…takže my budeme mít to co jsme si vysnili ☺️ no, zahrada by možná mohla být trochu větší, ale zas aspoň nezabere údržba tolik času… A žádný velcí pestitele být stejně asi nechceme…mmch bývalý byt a budoucí dům jsou ve stejném městě. Kousek od sebe. Mě si město. Okresní 10 min. Autem, krajské 30. Dobré spojení jak autobusy tak vlaky…
Příspěvek upraven 03.07.26 v 20:22
Jak jste spokojené s tím kde bydlíte? Je to vždy o kompromisu, nebo jste dosáhli přesně toho, co jste si představovali?
Občas mi přijde, že jsem věčně nespokojená, přitom mám v podstatě to, co jsem si přála, ale asi nikde to není dokonalé. U nás -
výhody: krásný velký dům, který zvládáme splácet, velká zahrada, kolem příroda a naprostý klid. Na ulici samí milí sousedé. Manžel má práci 5 minut autem. Menší město je také 5 minut autem, střední 20 minut a větší hodinka.
Děti mají každé svůj pokojík a dostatek prostoru.
Nevýhody: jelikož máme děti se speciálními potřebami, všude musíme dojíždět a strávíme opravdu hodně času na cestách. Rodina daleko, takže jsme na to s manželem sami a rodinu nevídáme tak často, jak bychom si představovali.
Jak to máte vy? Také jste museli dělat kompromisy, nebo jste 100 procentně spokojené?