Výhody a nevýhody vašeho bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.7.26 11:19

Žádné kompromisy se nedělaly. Cíleně jsem koupila byt před rekonstrukcí, aby se se udělal přesně podle toho, jak chci já. Dělala jsem na tom s architektem. Lokalita je super, čekala jsem asi 8 let, než tu byl byt k prodeji. Poslední patro, takže nad námi nikdo nedupe, izolované stropy, takže tu není v létě hic a v zimě neutíká teplo. Byt je 5 min od metra, v zeleni, 3 min. zastávka autobusu, veškerá občanská vybavenost. Asi 5 min odsud je velký park, s vybavením pro děti, na cyklo, a nebo jen na procházky. V bytě je veškerý nábytek na míru, a vše má své místo, včetně komory a zděné špajzky. Když jsem byla teď u kamarádky v novostavbě, tak nejenže je její byt je menší než můj, ale nemá ani komoru, ani špajzku, a mají blbě řešenou předsíň - zbytečně velká, a není tam kam dát vestavěnou skříň. V dochozí vzdálenosti máme 2 obchodní centra. Pár minut cesty školka, a o pár minut dál škola. Zároveň tu je klid, ve vnitrobloku zeleň a parčík. A sousední domy daleko tak, abychom si neviděli se sousedy do oken. Ráno tu běhali venku 2 zajíci. Do nemocnice busem 15 min. Dům je zateplen, nová střecha, sklepní kóje, vše z vlastních prostředků, takže žádné úvěry. Sousedi jsou super, 95% bytů užívají přímo majitelé, ten zbytek je pronájem, ale všichni jsou bezproblémoví. Neslyšíme sousedy, takže je tu opravdu klid. Když jsem byla po operaci, několik sousedů mi nabídlo pomoci s nákupem atd. Musím zaklepat na dřevo, moc hezky se nám tady bydlí. Teď hledáme nějakou chatičku, kam jezdit v létě.

• Citovat
  • Upravit
2993
5.7.26 22:54

Ja jsem spokonena. Bydlim ve vesnicce s necelymi 2 tis. obyvateli ve starsim domku, do ktereho se sypaly penize a jeste budou. Klasicky dvougeneracni barak. Bydlime s tchanem, on na svem patre. Vyhoda je, ze deti za nim chodi a mame hlidani. Nevyhodou ale je, ze chodi a nadava, ze neni zameteno atd.
Mame tu veskerou obcanskou vybavenost v dosahu par minut od baraku. Do mesta 6 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
6.7.26 06:12
@Mgree píše: Více

Tchán přepsal dům na tebe a manžela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2993
6.7.26 10:26

@Zvedava1 Ne, je stale jeho. Manzel do nej nasypal dost, kompletni rekonstrukce patra pro nas a zatepleni, plus predlazdeni podvrati a kousek dvora. Ma jeste bratra, ale ten si postavil dum 200 km od nas. Do budoucna jeste nova strecha. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2561
6.7.26 10:31

Tak na to bacha, že si brácha postavil, nic neznamená. Může to bejt v pohodě a domluvíte se rozumně, ale často to tak neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
6.7.26 11:19
@inzenyrka85 píše: Více

No taky bych byla opatrná a do podobného nastavení ani nevlezla. Samozřejmě, každeho věc…Takhle kamarádka při rozvodu odcházela s kufrem, nic tam nebylo její a jí už jaksi došla trpělivost neustále obhospodařovat a opečovávat majetek který nebyl její…a to nejlepší nakonec: její ex švagrová si sice také posravila vlastní dům na pozemku rodičů nedaleko nich, ale onen dům, který byl v dezolátním stavu a dali dohromady, se nakonec dělil mezi ex a jeho sestru 50 na 50, protože ona si to přece postavila za vlastní a oni se nastěhovali do postaveného! :cert: :D Musel jí nějak vyplácet. Nene, nikdy.. Stačí mi ty veletoče u nás v širší rodině, to najednou jeden nezná bratra, když jde o majetek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
6.7.26 11:38

To je dost nešťastné, hlavně pro tebe. Kdybyste se rozešli, půjdeš s igelitkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22224
6.7.26 12:55
@Zvedava1 píše: Více

A až nebude tchán, tak budou vyplácet minimálně bratra a popř. dalši dědice. Či zjistí, že tchán dům někde zastavil, ručí se tedy i majetkem do kterého investovali i ona s manželem nebo si tchán najde na stará kolena kamarádku, která mu vysvetli, že nejlepší bude přepsat dům na ni.
Hodně nešťastné řešení je investovat do něčeho, co mi neříká pane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2561
6.7.26 14:30
@Jazmine píše: Více

já to u nás v rodině taky viděla, jak jde o dědictví, ukáže se pravá povaha na první pohled milých příbuzných :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22224
6.7.26 15:48
@inzenyrka85 píše: Více

Přesně tak, to, že si bratr postavil dům jinde, neznamená, že si nebude nárokovat svůj dědický podíl, který bude navýšený o hodnotu domu, kterou tchanovi zvýšili majetek ona s přítelem. To v lepším případě, v horším zjistí, že majitelem domu je úplně někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4040
6.7.26 16:42
@mado píše: Více

Zcela bez iluzí to tak dopadne. Nejblbější investice je ta do cizího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2993
6.7.26 18:03

@Zvedava1 Jo pujdu, ale ja do toho baraku nevrazila nic. Vse platil a plati manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2993
6.7.26 18:04

@mado Dum by mel byt pak manzela, zadne dluhy tchan nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22224
6.7.26 18:29

Jste manžele, máte vše společně, takže i peníze vražené do cizího majetku.

Dům BY MĚL BÝT…To je kámen úrazu. Dokud není na manžela přepsaný, tak je pořád všech potenciálních dědiců a tchán s ním může naložit jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22224
6.7.26 18:32

Za ty peníze, co do toho tedy manžel vrazil, jste mohli mít něco svého, na čem bys měla podíl i ty a budovali byste váš společný majetek. Takhle zvelebujete něco cizího, o čem není vůbec jasné, zda bude manžela, s tebou tedy nikdo nepočítá vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí