Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@teroonka píše: VíceÚplně přesně vím, kde to je. Albert máte hned u nádraží, ne? To není od vás daleko.
Uplne spokojena nejsem, ale to ja nebudu nikdy. V baraku nedaleko mesta mi vadilo dojizdeni, ted mam polopodkrovni mezonet v centru a zas bych chtela vetsi terasu. Proste pokazde si neco najdu.
@Klopotkova píše: Více
Albert je u centrální stanice MHD - u Tržnice. Nádraží je tu ještě hlavní autobusák - tzv. terminál, odkud odjíždí častěji meziměsto (Praha, Plzeň atd) A ten Albert je cca. 5 minut od Thermálu rychlejší chůzí.
@teroonka píše: Více
Aha, já jsem myslela, ze bydlíš někde tam, jak jsou apartmány Galleta. Prostě kousek od tržnice.
Ne. Od Thermálu půjdeš směrem do kopce, jakoby kolem bazénu nahoru, a dojdeš do čtvrti Drahovice. Ještě výš pokračuješ na Tři kříže, Goethovu rozhlednu atd. do lázeňských lesů. Tak v té čtvrti žiju.
Tak to máš dobrý. Mně se u vás ve městě moc líbí. Znáš osobně toho youtubera Jindřicha Husičku - pana plešatého?
Osobně ne, ale často ho vídáme na procházce - chodí po ránu na Mlýnský pramen, vím přesně kde bydlí a Starbucks, jeho oblíbené, má pár metrů od svého vchodu. Dřív tam bylo k vidění to auto jeho manželky se zahrádkou hlíny na střeše
A pan plešatý překvapivě chodí čas od času do Globusu i do Lidlu, bylo překvapení ho tam opakovaně potkávat, i když se tvářil opovržlivě nad lidovými markety ![]()
Olinka - ten případ (nemyslím to nijak zle) ještě žije? Její ségra měla nebo ještě má kavárnu.
Olina pochybuji, občas si na ni někdo vzpomene, ale neviděla jsem ji u Tržnice v jejím rajónu už mnoho let. O tom, že má sestru ani jakou kavárnu má, to nevím.
novostavba, hodně místa, terasa z obýváku, velká zahrada, bazén, v místě školka, škola, lékaři, přehrada, obec vedle Brna.
centrum Brna MHDéčkm daleko, neřídím, velké na úklid, tchýně věčně nakýblovaná na zahradě.
Výhody: novostavba, nízké náklady na energie, zařídili jsme si přesně podle sebe - podlahy, sanita, obklady, nábytek, klima, venkovní žaluzie, blízko občanská vybavenost - obchod, školka/skola, DDM, ZUŠ, knihovna, MHD, parky, hřiště, trochu i přírody na to, ze jsme v Praze, vlastní parkovací místo, všechno běžné na zařízení si obejdu pěšky, max s MHD, nepotřebuji s 2 auto vubec
Nevýhody: jeden pokoj navíc bychom uzili, nebo dětský pokoj o pár metrů větší alespon
, líbil by se mi o něco větší balkon ![]()
@LunaP píše: Více
No my máme vyvýšený domek a jen přední dveře, takže do zahrady to musíme obejít a ještě přes dvůr
My máme tedy i tu letní kuchyň, ALE! A to je podstatné, bez dřezu. Takže jsme nádobí oplachovali z hadice a bylo to nic moc. Pak jsem to začala nosit umývat domů, no a samozřejmě do zahrady už to zpět nikdy nedoputovalo ![]()
Letos už jsem nakoupila papírové talířky a kelímky a nějaký věci tam tedy jsou… ale ikdyž máme udělané skřínky, tak se na to práší a je to na houby.
Nicméně alespoň kávovar a lednici tam máme, to je zase fajn..
Ale ta terasa, kterou mám hned u obýváku mi chybí. Dost mě mrzí, že jí nemáme.
Hlavně v době, kdy byly dcery malé jsem záviděla těm maminám, co postaví kočárek jen na terasu.
Tam je to krásné. Vary jsou naše srdcovka ![]()
Máte super spojení MHD ![]()
@Markéta188 no ono asi ta letní kuchyně není vše spásná. Vše musí mít člověk 2×.
Jako my před vchodem máme hned takový vydlážděný plácek, kde předchozí majitelé měli stolek a slunečník. Ale je to u ulice.
Teda ono nám to zatím nevadí protože my moc na zahradě nesedíme, zatím pořád něco děláme. Máme hodně drůbeže a záhony. Máme tam přenosný stůl a židle pod staletou třešní. Děti jsou velké hlídat se nemusí.
Výhody - RD na předměstí, mhd 5min do centra, les, zahrada, bazén, každý má svůj prostor, dostatek úložných prostor, 3 garáže, mám to 5 min autem do práce, rodina v okolí, bez dluhů, náklady na provoz domu cca 10tis/měs (pojistka, energie…)
Nevýhody - úklid 300m2 (vystřídala jsem již během 10 let 26 paní na úklid a raději nakonec uklízím sama), údržba domu, málo kamarádů pro mé děti v okolí