Výhody a nevýhody vašeho bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2326
4.7.26 05:57

Klady : dům u lesa, téměř žádný sousedi, neskutečný klid a pohoda :srdce:
Nevýhody: velký dům= hodně uklízení, to samé zahrada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
4.7.26 05:59

Ja jsem spokojena, ale ke 100% mi chybí ruch velkoměsta, původně jsem ze samého centra Brna.
Přestěhovali jsme se do menšího města, Brno 20 minut autem, ale i tak máme všechno na dosah. Nemocnice, školka, škola, obchody, vše do 15 minut pěšky. Dům s akorat zahradou, ne mala, ne moc velká. Novostavba ve slepé ulici, sousedi skvělí, sami mladí lidi s víceméně stejně starýma detma, takze se před barákem (nebo u někoho na zahradě) tvoří “gangy” rodičů a deti.
Cyklostezky všude, krasny lesy, řeka..
Ale po té 6 večer si připadám, jak ve městě duchu, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9049
4.7.26 06:23

90% spokojená. Dům ve kterém jsem se narodila. Bez dluhů, po rekonstrukci zahrada, sousedí, které znám celý život. Nový sousedí, co kupuji domy v okolí po zemřelé generaci, jsou v pohodě. Nejbližší sousedé top, jako rodina.
Rodiče mám dvě ulice vedle v novém domě
Na zahradě mám vlastní studnu, mohu zalévat svou květenu s zeleninu.
Děti mají každý svůj pokoj.
Máme tři koupelny. Dva záchody. Z obýváku jdeme rovnou na zahradu. Vzrostlá zeleň. Všude klid. Jsme klidná část okresního města ze stavební uzávěrou. Zastávka MHD 100m. Les nad námi 300 metrů.
Nevýhoda? Ložnice a dětské pokoje v patře. Ve stáří budu trpět. Nebo bydlet jen dole. Což jde.
Můj dům je můj domov. Miluji ho a děkuji mu často, že je to naše bezpečná oáza. Plný světla a slunce. Minulý týden ve 40 stupních :mrgreen: jsme trochu padali na hubu. Máme 75% oken na jih a západ. Ale žaluzie, popínavý pětiprstník na západní straně domu, nás bezpečné chrání přírodní cestou. Když k nám někdo přijde diví se, jak je u nás v kuchyni příjemně. Dlouhodobé se braním klimatizací..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.26 07:06
@Anonymní píše: Více
:nevim: jak se to vezme.
Vlastní byt, na sídlišti všechno v docházkové vzdálenosti včetně školek a školy. Autobusy jezdí zhruba po dvaceti minutách do centra. K paneláku jezdí taky bus. Hned za domem les.

Nevýhody: málo místa na parkování. To jsou téměř věčně bije o místo. Bydlíme na kopci. Když jsou velké deště, bordel z lesa je všude. Když mrzne je to tu jak klouzačka. Když ve vedro 🥵, než člověk výleze kopec, pomalu by zkapal. Byt je poměrně malý a tmavý z jedné strany.

• Citovat
  • Upravit
2561
4.7.26 07:29

Bezkonkurenční nevýhoda: věčné břemeno užívání, dožití. Maže všechny výhody, když nemáme klid doma. Jinak krásný pozemek, bylo by i spousta prostoru, o který musím ale bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.26 08:24

Ja sice nejsem asi uplne spoko, protoze konkretne nas dum i zahrada maji spoustu svych nevyhod, na jejichz upravy uz opravdu nemam finance, ale urcite muzu rict, ze jsem VDECNA, ze diky dedictvi nejaky dum a zahradu vubec mam, protoze jinak bych vem zivote na nej nikdy nedosahla. A predstava zivota v byte je pro me, jakozto dite odjakziva bydlici na vesnici v baraku, zcela nepredstavitelna. Takze DIKY za to, co mam :srdce:

• Citovat
  • Upravit
mag
12872
4.7.26 08:28
@Markéta188 píše: Více

To máme stejný :) ten hnusný obal a krásný vnitřek. I to, že nemáme terasu navazující na byt, to mi mrzí nejvíc. Manžel říká, že nás alespoň nikdo nevykrade :) nicméně nejpozději příští rok se bude zateplovat, tak už snad bude i z venku vypadat pekelně :mrgreen:
My jsme teda ve městě navazujícím na krajské město. Máme MHD. Ale puberťačka vrčí, že to není tramvaj, která by jezdila co pět minut. takže podle ní bydlíme hluboko v lesích, kde lišky dávají dobrou noc… :lol:
Ja jsem spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.26 08:54

Máme vlastní cihlový byt 3+kk bez hypotéky v klidném domě, kde je jen 6 bytů kousek od centra krajského města. Vyhovuje mi, že máme vše po ruce, ale chybí nám aspoň jeden pokoj a koupelna navíc. Chtěla bych domek s menší zahrádkou nebo aspoň větší byt s terasou, ale bohužel na to nejsou finance.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.26 09:02

Bydlime primo v centru, neridim, takze vyhoda, ze zastavky mam vsude okolo a dostanu se MHD temer vsude, i za 15 minut do prace. Doktori a logopedie pro deti, vse pobliz. Nevyhoda, mame tripokojac a narocne deti i manzel, idealni by pro nas byl byt 5+1. Dum se zahradou by byl krasa, ale to bych nezvladla starost jeste o zahradu a velky dum a hlavne neridim a ridit nebudu. Vse ma vyhody a nevyhody.

• Citovat
  • Upravit
8964
4.7.26 09:34

Ja moc spokojená nejsem, ale vlastne bych byt mela.. mame velký barák se zahradou v malém meste. Ten velký barák je výhoda i nevýhoda. Kazdy tu ma svuj prostor, ale je hrůza to uklidit, nebo spis udrzet uklizené, taky to žere peníze, porad je co opravovat. Totéž zahrada, výhodou je bazén, čerstvé jidlo, prostor, nevýhodou ta péče o ni, žere to cas, energii, peníze… male mesto taky, výhodou je, ze je tu bezpecno, skoro vsichni se znají, nejezdí tu náklaďáky ani zadny zběsile rychlý auta, je to temer vse, co clovek bezne potřebuje. Nevýhodou je, ze tu neni uplne vse, chybi mi kryty bazén, cyklostezky, do velkého města neustale kolony, nehody a at tam jedeš kamkoliv, nezaparkujes. Mne velmi vyhovovalo předchozí bydlení az na absenci zahrady. Az deti odrostou, chtela bych byt se zahradou nebo velkou terasou. No, chtit můžu, ze jo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21623
4.7.26 09:40
@Zumpa píše: Více

Toho se taky obavam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3291
4.7.26 10:02
@Michelle_M píše: Více

Ty žiješ na vesnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14714
4.7.26 10:23
@Klopotkova píše: Více

Ano, celý život na jednom místě. Jen jsem se přesunula z jednoho konce na druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1588
4.7.26 10:34

Přestěhovali jsme se do 130 let starého domu s duší. Nejsme nároční, takže jsme spokojení. Hlavně, že je velká zahrada a prostor pro dílny a i budoucí vejminek třeba pro děti. Je tu mega ticho a tma. Děti jezdí 5 min busem do škol. Já 30 min, muž HO nebo Praha. Hlavně zpětně vidíme, že za tu cenu už nic takového dnes není.

Nevýhoda je: dálka do Prahy ( skrz doktory) ale to se dá. : vedro/ zima v podkroví protože kuna zničila izolaci takže bude nutné reko. Jinak spodek oproti tomu v původním stavu perfektně udržuje teplotu.

A největší nevýhodu vidím, že asi 2km od nás povede D3 a obávám se, že tím skončí klid, že to bude hrozně slyšet. I když realitka to brala jako výhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1588
4.7.26 10:41

@mag holky to s tou terasou máme taky.

Když chcem grilovat tak musím s nádobím přes dvůr, skrz stodolu až dozadu na zahradu… když se něco zapomene a jde se stokrát tak je to na prd.

Ale ve předu zas bysme koukali do ulice na baráky a zaparkována auta, vzadu je krásná zahrada.

Napadlo mě toto řešit nějakou letní kuchyní, kdy by aspoň nadobi tam bylo+ dřez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí