Komplikace po extrakci sedmičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
382
22.11.15 00:37

Zítra najdu odkaz,, prepáč, ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.11.15 08:46

@Andenne jj ženo, pravdu díš…
na rány v dut. ústní je šalvěj nejlepší a čerstvá je nenahraditelná! ;)
Akorát se teda nedoporučuje (někdo i zakazuje) kloktat…vůbec by se po extrakci nemělo vyplachovat!
Takže spíš vlažný čaj spíš popíjet s tím, že ho na chvíli „zdržíš“ v puse…

@Andysnažilka jinak pokud se to dr nebude líbit, tak ti může udělat revizi rány kyretážní lžičkou, ale to by ti měla opíchnout.
U nás když je díra velká, tak dáváme gelaspon a šijeme.
Poduk je ale periodontitida, tak se nešije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.15 16:07

Já díru už nemám velkou, spíš malá ale hlubší, uvnitř je bílé mazivo jinak okolo nic jen dáseň. dneska mi v tom začalo jakoby střílet ale to jen chvilkově to se akorát stihnu zleknout a hned to přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
8.4.17 16:06

Zdravím! Jsem po chirurgickém odstranění další osmičky a je to teda dost jiné, než minule. Trvalo to kratší dobu, ale řezničina to byla velká. Taky to dostal trojklanný nerv, takže mi brní brada, spodní ret a moc necítím pár spodních zubů :zed: Každopádně je to teprve druhý den a já už se bojím suchého lůžka a zánětu. Vážně jsem se snažila dávat si pozor, dokonce beru antibiotika už od začátku, ale bolí to i přes ibalgin. Na noc jsem si vzala aulin(brácha mi dal své dva poslední) a nemohla jsem spát a stejně to zabralo pořádně až nad ránem a na pár hodin. Taky mám zvýšenou teplotu. Je to ještě normální, nebo se mám začít bát? :nevim: Uvítám každou radu i zkušenost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
8.4.17 16:29

@fijala no řekla bych, že jak máš už zvýšenou teplotu tak je velká pravděpodobnost, že už tam bují zánět :( Chladíš to pořád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
8.4.17 16:30

@fijala jak jsi postupovala ten první den a až doted? Vyplachovala jsi? Jedla jsi něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
8.4.17 16:39

No on tam prý už zànět byl, když to řezal. Tak mám ráno a večer vymačkávat, ale vymačkala jsem jen trošku krve. Nevyplachovala jsem a jím/piju jen nutridrinky… Atb mám od své dr. Má mi prý stačit ibalgin ale minule mě to takhle nebolelo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
8.4.17 16:48

@fijala vymackavat? ntvl. Do zapalanej rany po extrakcii sa dava akoby gaza naplnena ATB ktora ranu vyplni a pocas hojenia to same vypadava. Ak mas pocit ze tam mas zanet tak zajdi k zubarovi - oni to maju normalne k dispozicii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
8.4.17 17:23

No mně se to vymačkávání taky nezdálo, ale prý je to jistější než atb… Tak gázu - alvogil či tak něco mi minule dávali na zánět, když jsem s tím jela na pohotovost. Minulá osma ale bolela až 3. den a 4. už jsem jela, protože se to zhoršovalo… Tak možná je rozdíl, když se zub jen vytrhne a když se vyřízne…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
8.4.17 18:43

@fijala tak pres antibiotika a ibalgin by zanet byt nemel. Hlavne furt poradne chladit. Me bylo doporuceno nejist mlecne vyrobky nejsou ty nutridrinky na mlecne bazi? A nez si vezmes ibalgin, snis neco? Ale teda vymackavat jsem jeste neslysela :poblion: ja na to mesic nesahala, bych nemela odvahu sahat na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
8.4.17 19:01

@Glumka No já si právě nejsem jistá, ale zánět se může vyklubat i při antibiotikách… Nutridrinky mají základ mlíko, ale že bych neměla mléčné výrobky, to jsem ještě neslyšela. každopádně myslím, že je to jistější, než tuhá strava. Ale zítra už zkusím kaši.
To vymačkávání… Taky se mii nezdá, ale zkoušela jsem to. Hrozně se bojím dalších komplikací, už takhle ta bolest a brnění ve rtu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
8.4.17 21:57

Já teda jedla jen polévky studene, teple nemůže být, a pak nějak hm třetí den jsem si dala kaši z brambor a uvařené mrkve s jablečnou přesnidavkou :) Hele já být tebou tak do toho nešahám, by sis mohla ještě z rukou tam něco přenést. Prostě se mi to zdá jako naprostá hovadina a právě, jak do toho budeš štourat tak si tu krevní zátku poškodíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
9.4.17 11:02

@Glumka Jo jo, tak dnes už jsem měla taky vlažnou kaši a bolest je větší, bolí mě i ucho :-( Uáááá :zed: Prosím tě a jak dlouho tě to bolelo, pokud to bolelo? Mně minule říkali, že do tří dnů by mělo být všechno v pohodě, tentokrát nic neříkal, jen že mám přijít za týden na vytažení stehů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
9.4.17 13:06

@fijala tak já měla jen horní zatím, a neměla jsem to šité. Já si vzala jeden ibalgin ten den a jinak nic. Ale já mám vysoký práh bolesti, já měla i nejnižší dávku umrtvovací injekce:p Ale mě to zase 3nebo4 dny krvácelo. Nechtělo to přestat:p Být tebou zítra naklušu k zubaři, něco se v tom děje:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
9.4.17 18:30

@Glumka Tak jsem přijela z pohotovosti a prý se nemám čemu divit. Ukázala mi můj půl roku starý rentgen, co tam měli a ta osma byla sakra hluboko. Že to prý narušilo i nerv a tak to tolik všude bolí. Ale rána je prý dobrá. Tak mi poradila vitamin B na ten nerv a napsala aulin, ale ten jsem měla včera před spaním a nic moc… No jsem zvědavá, snad už to brzo přejde, ráda bych kvůli dětem fungovala…
Tak díky za rady, holt to musím přetrpět :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.