Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Taky by mě zajímalo, jestli je to k něčemu. Mě ho také doporučili po dvou nevydařených těhu, ztráta v 5tt. Znám jednu paní, která infuse měla a má doma miminko. Jestli to však bylo Intralipidem nebo to bylo embriem, to těžko říct.
Také by mě zajímalo… mě ho dr. chtěla dát, ale imunologické výsledky jsou nyní pěkné, tak je to prý zbytečné. ale už bych podstoupila cokoliv, jen aby se zadařilo.
@Monikiii Tobě dělají imuno opakovaně? Já ho měla před cca 1,5 rokem a od té doby nic. Ty jsi u svojí gyn., nebo chodíš do CAR? Popř. genetiku a hematologii máte? Spermiogram a takové věci? Když ono to početí je fakt věda a 1/3 těhu končí velmi brzo. Jo dítě je opravdu zázrak přírody.
@Bludicka21 ano. dělají mi opakově, užívám kortikoidy kvůli NK bunkam a také mám zvýšené ANA (možné autoimunitní onemocnění). ted je budu muset vysadit, alespon na 6 týdnů…ale chtela jsem jit ted na dalsi KET, ale mam nejspis rozharasene hormony po posledni stimulaci:( ale jeste neztracim nadeji, uvidim ve ctvrtek zda bude KET ci az pristi mesic. genetika také v poradku. spermiogram také ok. jo, je to veda…
@Bludicka21 chodim do Iscare, ale nejsem zde spokojena…v kvetnu mame sjednanou konzultaci na jine klinice…
@Monikiii na NK buňky INTRALIPID zabírá. Pokud není problém ještě jinde, tak by to mohlo pomoci. Brala by jsi jej podle mě první trimestr. Ale uvidíte, co vám řeknou v novém car. Každopádně hodně štěstí a ať se brzy zadaří.
@Bludicka21 ano, já vím že ano. ale já je mám momentálně ukázkové - ty hodnoty nk bunek, takze dr. malíčková psala, že intralipidy nejsou potřeba.
Ahoj holky, ozivuji diskuzi ![]()
Z duvodu zvysenych NK bunek jsem 5 mesicu brala kortikoidy, ale ty vubec nepomohly, tak se doktor rozhodl, ze vyzkousime aplikovat intralipidy. Jedna kapacka tyden pred transferem vajicek, jedna tyden po transferu a pak dalsi pri potvrzenem tehotenstvi.
Mate s tim nekdo zkusenost, jak jste se citily a pomohlo vam to k miminku? ![]()
@peta1003
Ahoj, já měla ty kapačky taky. Kapou asi hodinu a půl, plus mínus. Nic mi po nich nebylo, vše úplně v pohodě. Dneska jsem byla na kontrolním odběru NK buněk, takže ještě nevím, jak moc to pomohlo na ty mršky. Ale jinak vše ok, test byl pozitivní ![]()
@kiwiovka super, moc dekuju za reakci
me kapacka ceka ted v patek a v pondeli odber vajicek, tak snad intralipidy pomuzou ![]()
@peta1003 Ahojka, ja dnes KET a pred tydnem intralipidy, vysledek uvidime za 14 dni
jestli se povedlo nebo ne.. taky mam zvysene NK bunky ale Metypred mi zabral.. co mi nezabralo tak byl Dexamed a GammaNorm
ale Metypred jasne snizil bunky na velmi uspokojivou hranici
drzim palce.. ![]()
Ahoj, otázka je jasná. Pomohl některé intralipid k miminku?
.
Podstoupila jsem IVF, čeká mě transfer posledního embrya a v centru mě nabídli infuzi intralipidu 10 DC a pak v den transferu. Na základě imunologie se nic nenašlo, takže ho budu mít preventivně. Budu ráda, když se někdo ozve, a zda vám intralipid pomohl??? První KET jsem měla ZT v 8 týdnu, druhý nevyšel