Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, zdravím. HCG 0,0.
Psala jsem Dr Malíčkové s dotazem na další doporučení léčby a ejhle… ![]()
@Axxxa a co jsi měla za imuno nález? Brala jsi k imunoglobulinum i kortikoidy?
@Kveetko
Výsledky jsou výše- příspěvek 8.7. 14:21
Kortikoidy mi nikdy nepomohly a přibrala jsem po nich, když jsem je cca tři roky brala. Tak mi Dr Malíčková prakticky zakázala jejich užívání. Mám to i všude ve zprávách od ní.
Každopádně teda nechápu, že mi kapacita primář FN tvrdil, že to je prakticky to stejné ( intralipid a Igamplia) a Dr mi na to zareaguje takovým mailem. Vždyť já si tu indikací přece nedala sama. Nechápu, proč spolu doktoři nekomunikují. ![]()
Jn, jako určitě to není to samé, to je jasný. Tak pokud nemůžeš kortikoidy tak stejně nemáš žádné jiné možnosti léčby než intralipidy a imuniglobuliny. Takže ti dr stejně asi nemá jak pomoct
, leda si je domluv na nějaké klinice která je dává a zkusit ket s nima, no.
A nebo napsat Malickove znovu po nějaké době, až se uklidní.
@Kveetko
Děkuji. Uvidím, jak to dopadne zítra.
Jedeme do FN řešit to, že mi nasadili něco jiného, když to dle odborníka je úplně něco jiného.
A podle toho budeme řešit co a jak dále.
Jsem na to všechno dost zvědavá. Také jsem dost zklamaná z toho doktora ![]()
Ony ty imunoglobuliny účinkují později, zažila jsem to asi u 5 holek. Ze jim nezabraly hned, ale všechny byly do par měsíců po letech neplodnosti těhotné. Takže bych to u tebe neviděla tak zle… můj osobní názor je, ze jsou intralipidy úplně na prd. Ale prej někomu pomohly… ![]()
@Kveetko Podle mě jsou intralipidy taky úplně naprd, je to takový placebo. Je to v podstatě jen spojový olejno žily. Ty imunoglobuliny už jsou alespoň opravdové léky.
@Synekdoche7 přesně…nechápu proč to pořad píšou
… Teď jsem byla u dvou imunologu, co mi rekli, ze už je dávno dokazane, ze nefunguji ![]()
Jako bychom měli těch embryi nevycerpatelne množství
.
Jako ať je třeba dávají plošné všem na podporu uchycení, ale vydávat to za léčbu, no já nevím. Mě k nim teda dali ještě injekce dexamedu, ale stejně to se mnou tehdy ani nehlo ![]()
@Synekdoche7
Proč se tedy Dr Malíčková nestotožňuje s tou změnou léků a nebo alespoň ji nepřipustí?
To mi nejde do hlavy. Nevím, jaké jsou rozdíly, ale asi velké no.
Malíčková má přeci velice dobré ohlasy a je známá.
Tak snad si jen na něco nehraje, třeba kvůli egu ![]()
@Kveetko
Ahaa, čtu to až teď.
A je něco, co ti zafungovalo? Pokud jsi to psala již dříve, tak se omlouvám, nějak to nemám v povědomí.
@Axxxa Doktorka Maličkova platí z velkou odbornici a to určitě nechci zpochybňovat zároveň si myslím, že toho má fakt hodně (chodí za ní i pacientky z jiných center, než z domácího Iscare a spolupracujících Gennetu). Podle mě se to trošičku dotklo její ješitnosti, že ti věnovala čas, předepsala ti léčbu a ty jsi pak podstoupila jinou terapii a celkem logicky tě odkazuje ať konzultujtes výsledky s doktorem, který ti tu jinou terapii předepsal. Já ji zažila v náladě, že byla fakt zlatá, ale zažila jsem i dvě návštěvy, kdy měla plnou cekarnu a šla jsem třeba hodinu a půl po čase objednání a bylo vidět, že toho má moc a byla docela nepřijmena. Takže si fakt myslím, že tady jde hlavně o ego.
@Synekdoche7
To naprosto chápu.
Ale já nejsem lékař. Dávno jsem její zprávy s doporučením posílala lékaři do caru mailem. Kvůli kotonaviru. Když byla doba po karanténě, tak jsem si ji projistotu i vytiskla, když jsem tam jela na osobní konzultaci.
A když mi Dr tvrdí, že to je prakticky to stejné, tak já to přece nemůžu vědět. Úplně ji chápu, cítila bych se stejně. Ale já teda svou práci beru vážně a zodpovědně. Pokud by se mi něco nezdálo, tak bych zvedla telefon a zeptala se proč tak jednali.
Stejně tak bych v době karantény (bylo mnoho času) i jako lékař caru zvedla telefon a konzultovala změnu léku s Dr Malíčkovou.
Hold toto je nad obyčejné lidi ![]()
Nemůžu s tím nic dělat a je to smutné.
@Axxxa Jinak, tady mas odkaz co je intralipid:
https://www.fresenius-kabi.com/…y/intralipid
Proste sojový olej ve formě infuzi.
A tady mas odkaz na složení igamplie, můžeš si otevřít přívalovy leták, vyrábí se z lidské plazmy, je to takový koktejl protilátek, už opravdova imunologicka modulace, v podstatě něco jako vakcína.
http://www.sukl.cz/…n/detail.php?…
Takže skutečně je to něco úplně jiného, ne jak formuloval tvůj doktor v CAR (nebo jak jsi od nej pochopila, protože doktor by to snad takhle nemohl říci
)
@Axxxa Každopádně si myslím, ze jsi fakt o nic nepřišla. Můj názor na ten olej je jaký je, ale samozřejmě pokud to budeš chtít ještě zkusit, tak bych ji nechala vychladnout a napsala tam třeba za par měsíců, třeba si té nebude pamatovat ![]()