Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den,
jsem 35+5tt a zajímalo by mě, o kolik za ten měsíc do porodu asi tak vyroste bříško. Já sama ho mám docela malé (obvod mám 84,5cm)
Tak by mě zajímalo, jestli mám čekat ještě nějaké velké zvětšení nebo už ne
Popřípadě kolik jste za ten měsíc do porodu ještě přibrali. Všude se jen dočítám, že váha i růst trochu stagnují, ale už ne, jak konkrétně. Zajímaly by mě zkušenosti ![]()
U me posledni mesic podle me rostlo to bricho pred ocima kazdy den ![]()
Taky jsem měla osm měsíců malé bříško, ale ty poslední týdny vyrostli tak, že jsem konečně vypadala těhotná. ![]()
Jo ten poslední měsíc byl nejhorší, tam šlo nahoru snad kilo za týden a břicho se mi zvětšovalo před očima ![]()
Jsem 37 tt a bříško mám tak akorát si myslím 😁ale je to masakr. Člověk už se těší na porod.
Poslední měsíc jsem „vyrostla“ naprosto šíleně a přibrala dalších 5 nebo 6 kilo. Vypadala jsem jako dělová koule. Už nikdy více!!!Do toho léto, vedro, nekonečné noční pocení, 3 trička či tilka za noc klasika. A nohy jak konve ještě týden po porodu. Ne, ne a ještě jednou Neeeee😫 😫 😫 😫 😫 😫
Ale nenech se tím znechutit nebo něco, jen jak jsme si vzpomněla na poslední týdny, tak jsem to tu vysypala 😆
Tak já přibírala nejvíce cca v polovině těhotenství, těhotenství jsem ofiko v práci oznámila na prahu šestého měsíce a nikdo dříve nic nepoznal, pak se mi břicho docela vylouplo. Poslední měsíc jsem váhově nepřibrala nic a ani břicho nijak výrazně nevyrostlo ![]()
Většina mých kamarádek v posledním měsíci šíleně zadržovala vodu a nabraly třeba ještě klidně i 10kg…naštěstí zase po porodu celkem rychle splaskly…
já sem teď 35+2 a zatím teda ani náznak jakýchkoli otoku nabrala sem za posledních 14 dní 1,5 kila celkové pak 9kg za celou dobu tak uvidíme jak to bude pokračovat
kamarádka co mě týden neviděla tvrdí že se mi břicho hodně zvětšilo ale já bych neřekla…moc to nesleduju ![]()