Konec kuřáků v restauracích?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4515
23.4.13 19:23

Jsem právě abstinující kuřačka a myslím si že do restaurace cigarety nepatří. Nicméně proč bych si nezapálila v hospodě, nebo na zahrádce u piva? ČR je pivařský národ a k tomu pivku to prostě patří, tak nechápu, proč se starají do cizích věcí. Ať si majitel sám rozhodne, na co naláká zákazníky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
23.4.13 19:23

Restaurace se zakazem koureni vitam. Venku je to standart a konecne to bude i u nas. Kdyz jsem zila mimo CR, nikdy tam kuraci nemeli problem a zapalili si venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
23.4.13 19:26

Já jsem pro. Pokud mám potřebu tak si klidně zajdu zakouřit ven a uvítám nezakuřené místnosti. kolikrát si v hospodě zapálím jen proto, že tam nemůžu dýchat a když kouřím tak mi to nepřijde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505

Jsem jednoznačně pro, někde totiž není na vybranou, ne všude jsou nekuřácké restaurace (to je výhoda hlavně velkoměst). Chci si třeba na cyklovýletě dát oběd a nesmrdět pak po zbytek dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113

Já jsem slabej kuřák, takže je mi to úplně fuk. Chodíme kvůli malému do restaurace kde se nekouří, ale náš kamarád by tam nešel s námi ani za zlaté prase. Řekl, že mu není patnáct, aby postával někde za hospodou.To jsem zvědavá, kdyby to prošlo, co by dělal, chodí totiž do hospod strašně rád:-)Ty kuřárny oddělené, jak tu někdo zmínil by byl dobrý nápad, jen by to asi na hodně místech nešlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
23.4.13 19:27
@j.a.n.i1 píše:
@radúna Ač nekuřák, tak s tím nesouhlasím… hospodu chápu jakou soukromý podnikatelský prostor daného majitele a jelikož kouření není nic nelegálního, tak by mělo být na jeho rozhodnutí, zda se v jeho podniku kouřit bude nebo ne.
Koneckonců všichni máme volbu, zda do jeho podniku půjdeme nebo ne.

Názor beru, i když je opačný.

Ale zase na druhou stranu, když to beru podle sebe.
V našem okolí není (!) jediná nekuřácká hospoda, restaurace. To je pro nás nekuřáky sen. A tak já to vnímám tak, že já kvůli kuřákům nemůžu jít do takového podniku. Tím mě vlastně omezují, protože si nemůžu zajít ani na večeři s manželem. Třeba.
To, že kuřáci by měli svou kuřárnu nebo si mohli jít bafnout ven - to vidím jako kompromis. Oni si zakouří a my nebudeme smrdět a nemusíme inhalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429

@radúna Jsem toho názoru, že restaurace, ač místo určené pro veřejnost, je stále soukromý objekt, proto bych to nechala na zvážení majitelů. Myslím, že v každém městě je dnes dost kuřáckých i nekuřáckých restaurací. Podotýkám, že i když jsem sama kuřák, preferuji nekuřáckou restauraci, nerada při jídle čichám kouř nebo plné popelníky. Podle mě by bylo ideální, aby restaurace byly rozděleny na kuřáckou a nekuřáckou část, samozřejmě tak, aby se kouř do té nekuřácké nedostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816

Já jsem kuřák. Byla bych pro hospody kde se nekouří a pro ty kde se kouří. Ať si každej vybere. Taky mi vadí když jsem v nějaké hospodě na jídle, a je tam nahuleno jak v hašišdoupěti. Nehledě na to že s děckem bych tam nešla. Doma nekouříme, chodí se na balkon.

Ono zas dle mého, když se nebude hulit v hospodě, budou chodit před ní.. nedovedu si představit že třeba 50 lidí chodí na střídačku před hospodu, hlavně někde v centru… budou tam hloučky kuřáků, předpokládám že většina hodí vajgla na zem… a zas to bude všem vadit. :nevim: Plošný zákaz kouření v restauracích dle mého moc neřeší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
23.4.13 19:29

Já jsem kuřák a nekuřácké restaurace mi nevadí, ba naopak.Ani já nechci čuchat u jídla kouř. Dojdu si ven.Ale hospody a bary bych uvítala oddělené, tam už se jdu pobavit a napít a u pití kouřím víc. Je to především na majitelích, ale některé,,knajpy''si nekuřácké představit nedokážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
23.4.13 19:31

Sama nekouřím, ale podobné zákony mi velikou radost nedělají. Proč by se nemohlo kouřit v restauracích typu nálevna :mrgreen:, pivnicích a nočních barech :nevim:. Naopak třeba v pizzeriích bych to uvítala.

• Citovat
  • Upravit
1505
@Z.jev píše:
@radúna Jsem toho názoru, že restaurace, ač místo určené pro veřejnost, je stále soukromý objekt, proto bych to nechala na zvážení majitelů. Myslím, že v každém městě je dnes dost kuřáckých i nekuřáckých restaurací. Podotýkám, že i když jsem sama kuřák, preferuji nekuřáckou restauraci, nerada při jídle čichám kouř nebo plné popelníky. Podle mě by bylo ideální, aby restaurace byly rozděleny na kuřáckou a nekuřáckou část, samozřejmě tak, aby se kouř do té nekuřácké nedostal.

V každém velkém jo, všichni nežijí ve velkých městech. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584

Jsme malý město a žádná nekuřácká restaurace tu dlouho nevydrží.

Je fajn, že někde je oddělené místo pro kuřáky a nekuřáky. Jenže taky třeba jen nápisem, takže je to stejně buřt a smrdí to i v nekuřácích.

já i manžel jsme pro, aby se v restauracích nekouřilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
23.4.13 19:34

Jinak jsme malé město a nekuřácké restaurace tu jsou a pár jich je odděleno opravdu dobře. S dítětem bych do kuřácké nikdy nešla, doma taky nekouříme. Nemám ráda ani kouření na zastávkách, chodím vždy pár metrů dál, uvědomuju si, že to nekuřáky obtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
23.4.13 19:37

Super. Jen ať to zakáží. Už aby to bylo! :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
23.4.13 19:42

Koureni nesnasim a toho, kdo kouri opravdu nechapu, co z toho maji. Stejne tak jako nechapu koureni v mistnosti, tj i v restauracich. Souhlasim s tim, aby vsechny restaurace, kluby, diskoteky apod. byly nekuracke. Clovek lak akorat strasne smrdi a musi to cuchat. A i kdyz je restaurace treba rozdelena na kurackou a nekurackou cast, stejne je to prd platny, vzdyt kour se preci nedrzi jen nad nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.