Konec pracovní smlouvy v těhotenství?

Anonymní
28.5.21 10:02

Konec pracovní smlouvy v těhotenství

Maminky, vim že už to tu je několikrát, ale pořádnou odpověď nikde nemůžu najít. Byla jsem zaměstnána od 1.6.2019 na dobu určitou do 31.5.2021 pracovní smlouvu mi z důvodu snížovaní stavu neprodlouží. Jsem měsíc na neschopence u obvodní Dr (záda) a do toho jsem zjistila že jsem v 8tt těhotenství. Teď nevím vůbec co dělat ať mám vše v pořádku a také kvůli financím zda mohu zůstat na neschopence a nebo se jít nahlásit na ÚP.. a poslední dotaz zda mám nárok na PPM.. předem děkuji za odpovědi, snad je to trochu srozumitelne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19984
28.5.21 10:07
@Anonymní píše:
Maminky, vim že už to tu je několikrát, ale pořádnou odpověď nikde nemůžu najít. Byla jsem zaměstnána od 1.6.2019 na dobu určitou do 31.5.2021 pracovní smlouvu mi z důvodu snížovaní stavu neprodlouží. Jsem měsíc na neschopence u obvodní Dr (záda) a do toho jsem zjistila že jsem v 8tt těhotenství. Teď nevím vůbec co dělat ať mám vše v pořádku a také kvůli financím zda mohu zůstat na neschopence a nebo se jít nahlásit na ÚP.. a poslední dotaz zda mám nárok na PPM.. předem děkuji za odpovědi, snad je to trochu srozumitelne.

Pokud to stav vyžaduje bud dal na pn. Konec smlouvy na tom nic nezmění. A zda bude narok na ppm? Si to spočítej. Ochranná lhůta je dlouhá 180dnu, do té doby musíš nastoupit na ppm, ale pocita se to k termínu porodu, který je stanoven pri 1.screeningu a ten si ještě neměla.

Příspěvek upraven 28.05.21 v 10:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.5.21 10:12

@lachtanice86 děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37141
28.5.21 10:14
@Anonymní píše:

Na PN můžeš zůstat, pokud ti ji Dr nechá. Co se tyce PPM, tak tam si nárok spočítej, musíš na ni nastoupit max 180 dni po konci pracovního poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
28.5.21 16:31
@lachtanice86 píše:
Pokud to stav vyžaduje bud dal na pn. Konec smlouvy na tom nic nezmění. A zda bude narok na ppm? Si to spočítej. Ochranná lhůta je dlouhá 180dnu, do té doby musíš nastoupit na ppm, ale pocita se to k termínu porodu, který je stanoven pri 1.screeningu a ten si ještě neměla.Příspěvek upraven 28.05.21 v 10:13

Někteří doktoři píšou termín podle MS, někteří podle screeningu, někteří i odlišný od těch dvou, není to stanoveno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
28.5.21 19:32

@Lendeš ok, ale nejčastěji je to dle 1.screeningu i ze zkušenosti jako kontrolorky na ossz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.22 14:11

Neschopenka

Dobrý den jsem těhotná pracovní smlouva mi skončila 31.5 já jsem stačila nastoupit na rizikový těhotenství během těch 7 dnů v ochrany lhůtě. Chci se zeptat musím někam jít něco zařídit? Nebo to je vše automaticky na neschopence kdo za mě platí zdravotní? A nemocenskou mi pošlou automaticky nebo musím si zažádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat