Konec RD, nástup na ÚP - mám nastoupit na 1 den do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101878
4.9.13 13:35

@Elenloth Tak zase pokud je ve smlouvě povinost zajistit minimální dohodnutou mzdu, tak by se z toho dalo dovozovat, že ten výměr je součástí smlouvy :think: ale to je fakt spíš na právníka.
Plus druhá věc, pokud není u pracovního poměru uvedena výše úvazku, jestli se náhodou ze zákona nepředpokládá, že se jedná o plný :think: ale zas by to chtělo potvrdit právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.13 17:20

Holky zkusím ještě brnknout právníkovi z pracáku, ale moc tomu nevěřím, že z něho něco vytřískám. Nevíte kolik bych teda brala z pracáku, když hned po mateřské nastoupím tam? Jestli by se mi opravdu nevyplatilo to zatím vzít alespoň na ty čtyři hodiny? Hledám co se dá, už jsem polepila půl města inzeráty, tak doufám že se alespoň někdo ozve, i když vyhlídky jsou nic moc, můžu jen na jednu směnu a díky školce která je až od půl 7 až na sedmou hodinu :zed: navíc nejezdím autem, řidičák sice mám, ale díky těžké havárce mě už v životě nikdo za volant nedostane, ach jo.

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
4.9.13 18:02

@j.a.n.i1 No je to složité, rozlouskl by to fakt asi jenom právník. Pokud já vím, musí být ve smlouvě uvedeno, že je mzdový výměr její nedílnou součástí. V opačném případě je to samostatný dokument. A ona může mít sjednanou pracovní dobu/úvazek právě v tom výměru, takže s tím pak zaměstnavatel může hýbat jak chce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.13 11:22

Díky holky, dnes jsem volala do práce, že ukončím pracovní poměr. Na odstupné bych dle sekretářky měla nárok pouze v případě že bych nebyla na MD a přeřadil by mě na tuto práci. Vzhledem k tomu že jsem byla doma, musel si na moje místo sehnat novou sílu a mě teď dal místo, které je momentálně volné. Buď to vezmu, nebo rozvázání prac. poměru dohodou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.13 08:33

Tak mám dnes jít podepsat rozvázání prac. poměru dohodou, jenže o víkendu jsem se dozvěděla, že pokud podepíšu dohodu, nemám nárok na podporu z ÚP :cert: To je fakt na pos. ání :zed:

• Citovat
  • Upravit
101878
9.9.13 08:59
@Anonymní píše:
Tak mám dnes jít podepsat rozvázání prac. poměru dohodou, jenže o víkendu jsem se dozvěděla, že pokud podepíšu dohodu, nemám nárok na podporu z ÚP :cert: To je fakt na pos. ání :zed:

Klid, nesmíš věřit všemu, co se kde povídá…
Pokud tam budeš mít uvedenou tu nadbytečnost, tak máš nárok na podporu v „plné“ výši, pokud vážný důvod mít nebudeš, tak ta podpora bude po celou dobu 45%, místo 65% - 50% - 45%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.13 12:07

Jj, už jsem se informoval u právníka, budu mít na pracáku(ne že bych se tam chtěla dostat :mrgreen: )2900,–to je vejvar. Jinak jsem během dopoledne proběhla pár firmiček a v té jedné jsem nestačila valit oči, prý zaměstnance potřebují. První na co se mě zeptali bylo, jak dlouho jsem na pracáku, říkám že tam ještě nejsem a doufám že ani nebudu, kolik mi je, říkám 33 a pán na to, tak to musíte být nejdříve půl roku na ÚP a potom k nám můžete nastoupit, kdyby vám bylo do 30 let, stačily by vám tři měsíce na pracáku :zed: To je bordel do nebe volající, prý má pracák takovou podmínku a nebo ať se s nima zkusím na pracáku nějak domluvit :nevim: to mi hlava nebere.

• Citovat
  • Upravit
101878
9.9.13 12:18

To není bordel, to je vychcanost té firmy, protože na zaměstnance, kteří jsou „dlouho“ na UP dostanou od UP dotaci… ale zas nevím jestli je to zrovna perspektivní firma, aby se s tebou nechtěli rozloučit, až jim ta dotace skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.13 12:25

Perspektivní asi moc nebude, ale momentálně jsem v situaci, kdy jsem vděčná za jakoukoliv práci na plný úvazek, třeba bych časem našla něco lepšího.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat