Konec rodičáku s datem narození

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102032
27.7.21 21:37
@Anonymní píše:
Možná tu je takových plno co mají potřebu se vymlouvat ale myslím že tu jsou i bohužel ty které se vymlouvat nemusí stejně tak jako já…stačí mít nějaký zdravotní problém kde prášky sníží účinek ha atd je problém na světě…prosím jestli chcete se bavit na tohle téma kdo co a jak založte si svoje…děkuji

Tak evidentně víš, že ten zdravotní problém ten účinek snižuje :think: tak logicky ha doplním ještě něčím dalším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.21 22:14
@j.a.n.i1 píše:
Tak evidentně víš, že ten zdravotní problém ten účinek snižuje :think: tak logicky ha doplním ještě něčím dalším.

Vím protože mi to řekl gynekolog že se to prostě stává ale to už mi nepomohlo..logicky jsem měla potřebu otěhotnět schválně když jsem se rozhodla ukončit starou práci a vyměnit ji za novou abych mohla po RD nastoupit do práce a zbytečně si to udělat takhle komplikované když to může člověk mít jednoduché :think:

• Citovat
  • Upravit
36282
27.7.21 22:54

Tak se zkus domluvit v současné práci na ukončení pracovního poměru dohodou k 7.8. jinak by si správně měla odpracovat výpovědní lhůtu. Nová práce asi bohužel no. To tak někdy bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
28.7.21 11:47
@ekira5 píše:
A vo výpovedi si nedala ku ktorému dňu končíš? Či k 1.9? Nemáš ešte nejakú dovolenku? Možno by ti to vyšlo +- do konca mesiaca. Pár dní by si mohla riešiť PN alebo priepustkou.

Tak pokud byla výpověď předaná zaměstnavateli 1.7., běží dvouměsíční výpovědní lhůta od 1.8., takže konec pracovního poměru je 30.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27951
28.7.21 11:58

@Hanula1212 mohli sa dohodnúť k určitému dátumu, zamestnávateľ nemusí dať dvojmesačnú výpovednú lehotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
28.7.21 12:09
@ekira5 píše:
@Hanula1212 mohli sa dohodnúť k určitému dátumu, zamestnávateľ nemusí dať dvojmesačnú výpovednú lehotu.

Ale ona nepíše, že se se zaměstnavatelem dohodli na ukončení pracovního poměru. Píše, že dala 1.7. výpověď. A výpovědní lhůta snad vyplývá ze zákona a ne jak si kdo řekne,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.21 12:47
@Hanula1212 píše:
Tak pokud byla výpověď předaná zaměstnavateli 1.7., běží dvouměsíční výpovědní lhůta od 1.8., takže konec pracovního poměru je 30.9.

Už od 1.7 mi běží výpovědní lhůta do 31.8.Dnes jsem volala účetní ta mi řekla že mám přepsat výpověď k tomu datu 7.8 že se to ukončí takhle..prej jestli mi doktor dá rizikové těhotenství tak prej můžu být na neschopence i po té výpovědi a prej mám nárok i na mateřskou :nevim: já se v tom vůbec nevyznám takže vůbec nevím co můžu a nemůžu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.21 12:49
@JancaS84 píše:
Tak se zkus domluvit v současné práci na ukončení pracovního poměru dohodou k 7.8. jinak by si správně měla odpracovat výpovědní lhůtu. Nová práce asi bohužel no. To tak někdy bývá.

Dnes jsem se s účetní domluvila ať přepíšu výpověď k 7.8. děkuji

• Citovat
  • Upravit
8518
28.7.21 13:01
@Anonymní píše:
Už od 1.7 mi běží výpovědní lhůta do 31.8.Dnes jsem volala účetní ta mi řekla že mám přepsat výpověď k tomu datu 7.8 že se to ukončí takhle..prej jestli mi doktor dá rizikové těhotenství tak prej můžu být na neschopence i po té výpovědi a prej mám nárok i na mateřskou :nevim: já se v tom vůbec nevyznám takže vůbec nevím co můžu a nemůžu

Aby běžela lhůta od 1.7., tak by musela být předána zaměstnavateli nejpozději 30.6. §51 (2) Výpovědní doba začíná prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí uplynutím posledního dne příslušného kalendářního měsíce

Pokud chceš skončit 7.8., pak se musíte na tomto datu se zaměstnavatelem dohodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27951
28.7.21 13:11
@Anonymní píše:
Už od 1.7 mi běží výpovědní lhůta do 31.8.Dnes jsem volala účetní ta mi řekla že mám přepsat výpověď k tomu datu 7.8 že se to ukončí takhle..prej jestli mi doktor dá rizikové těhotenství tak prej můžu být na neschopence i po té výpovědi a prej mám nárok i na mateřskou :nevim: já se v tom vůbec nevyznám takže vůbec nevím co můžu a nemůžu

Tak to je dobré nie? Prepíš výpoveď ako ti poradila a s lekárom sa tiež skús dohodnúť. Škoda prísť o peniaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36282
28.7.21 13:18
@Anonymní píše:

Aby jsi měla narok na PPM tak na ni musíš nastoupit do 180 dní od ukončení pracovního poměru. Vyjde ti to? Kdy máš termín porodu? Výpověď jen tak přepsat nemůžeš. Musíš napsat dohodu o ukončení pracovního poměru a zamestnavatel ji musí podepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.21 13:38
@JancaS84 píše:
Aby jsi měla narok na PPM tak na ni musíš nastoupit do 180 dní od ukončení pracovního poměru. Vyjde ti to? Kdy máš termín porodu? Výpověď jen tak přepsat nemůžeš. Musíš napsat dohodu o ukončení pracovního poměru a zamestnavatel ji musí podepsat.

Ano přesně tak jak říkáš pošlu dohodu…naše účetní je zároveň i personální..řekla mi že šéfovi řekne jaká je situace a nebude mít problém to prej podepsat že to je v pohodě…no termín mi má dát až 23.srpna ale teď jsem tak 8-9 týden a termín mi vychází na 26.2 nevím jestli se počítají do těch 180 dní i víkendy?

• Citovat
  • Upravit
36282
28.7.21 15:48
@Anonymní píše:
Ano přesně tak jak říkáš pošlu dohodu…naše účetní je zároveň i personální..řekla mi že šéfovi řekne jaká je situace a nebude mít problém to prej podepsat že to je v pohodě…no termín mi má dát až 23.srpna ale teď jsem tak 8-9 týden a termín mi vychází na 26.2 nevím jestli se počítají do těch 180 dní i víkendy?

Ano i vikendy. Jo to ti vyjde, když nastoupís 8 týdnů před porodem tak se vlezes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.21 16:03
@JancaS84 píše:
Ano i vikendy. Jo to ti vyjde, když nastoupís 8 týdnů před porodem tak se vlezes.

Moc Ti děkuji za informace :kytka:

• Citovat
  • Upravit
66852
28.7.21 16:08
@Cenarius píše:
Prosím ostatní, otěhotněla tu některá z vás vůbec normálně? Nebo komplet všechny jste otěhotněly přes ochranu? Jako dle statistik emimina, bych tipoval účinnost ochran tak na 10% max. Asi podám žalobu k soudu, že jsou podávané nepravdivé a zavádějící informace a budeme se soudit!

hlasim se jako ta mensina, co otehotnela vzdy planovane, vzdy po vedomem vysazeni antikoncepce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat