Konec rodičáku s datem narození
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Rodičovská dovolená ti končí 7.8. a 8.8. musíš nastoupit do práce. Rodičovský příspěvek můžeš klidně čerpat až do 1.9. U zaměstnavatele bys musela žádat o neplacené volno od 8.8. do 1.9.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodicovska dovolena konci 3 narozeninami dítěte. Nemůžeš ji mít nahlasenou do 1.9. Rodičovský příspěvek můžeš mít do 4 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě pozor, ty si pleteš rodičovský příspěvek s rodičovskou dovolenou. Jsou to různé pojmy s různou dobou trvání na sobě nezávislou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek jsou dvě odlišné věci. Rodičovská dovolená je do 3let věku dítěte, můžeš ji tedy u zaměstnavatele změnit do 7.8. a on ti musí vyhovět.
Rodičovský příspěvek je chodí měsíčně, ten je tedy nutne vybrat do toho srpna. V září dostaneš peníze za poslední měsíc, tak to asi paní myslela.
Tak bych se tím řídila já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím že rodičovský příspěvek si volíš sama, takže to je tak jak sis zažádala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Rodičovská dovolená ti končí 7.8. a 8.8. musíš nastoupit do práce. Rodičovský příspěvek můžeš klidně čerpat až do 1.9. U zaměstnavatele bys musela žádat o neplacené volno od 8.8. do 1.9.
Aha no ale já mám za to že jsem mu v dopise určitě psala do 1.září a proto právě mám za to že to je do 1.září..z práce mě tehdá nikdo nevolal ani nic jiného že je to špatně ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Aha no ale já mám za to že jsem mu v dopise určitě psala do 1.září a proto právě mám za to že to je do 1.září..z práce mě tehdá nikdo nevolal ani nic jiného že je to špatně
Narok mas jen do 7.8. pak by jsi musela pozadat o neplacene volno. Takže kontaktuj nejlíp zítra zaměstnavatele a domluv se s ním jak to bude s tvým návratem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičovská dovolená ti končí tehdy, do kdy jsi ji nahlásila zaměstnavateli, nejpozději v den 3. narozenin, pokud se pak nedohodnete jinak na neplaceném volnu.
Rodičovský příspěvek to končí tehdy, když vyčerpáš těch 300 000, nejpozději do 4 let dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Aha no ale já mám za to že jsem mu v dopise určitě psala do 1.září a proto právě mám za to že to je do 1.září..z práce mě tehdá nikdo nevolal ani nic jiného že je to špatně
Ale oni netuší, kdy tvému dítěti budou 3 roky. Domluv se v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
8.8. musíš nastoupit zpět do práce. Jinak ti může zaměstnavatel dát áčka a vyhodit tě pro hrubé porušení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No psát jsi mu mohla cokoliv, ale nárok na rodičovskou dovolenou (=volno z práce) máš jen do 7.8. Takže 8.8. bys měla nastoupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem to nejspíš celý úplně všechno domotala a posrala…myslela jsem že mi vše končí toho 1.září..tak jsem dala k 1.červenci výpověď skrz novou práci kam bych měla nastoupit 1.září… všechno mi to komplikuje těhotenství (neplánované a chráněné)
do té nové mě nechcou těhotnou přijmout a těhotenství jsem zjistila až 14 dní po podání výpovědi…
Příspěvek upraven 27.07.21 v 16:26
- Citovat
- Upravit
Jedine co me napada je zkusit stahnout vypoved..A tajit chvili tehotensvi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, malá se narodila 7.8.2018 u zaměstnavatele mám RD nahlášenou do 1.září…na socialce mi paní řekla že rodičovský příspěvek mi končí k 1.září.. kamarádka mi tvrdí že mi to končí 7.8.s věkem dcery která bude mít 3 roky..jak to tedy prosím je?? Děkuji za info