Konizace a následná histologie - výsledky

Anonymní
18.3.22 14:16

konizace a následná histologie - výsledky

Jsem po konizaci CIN III - dle pana primáře dopadla operace skvěle (byla jsem v plné narkoze) a dle něho se odstranilo vše s tím, že brali ohled na to, že děti nemám ale budu je ještě chtít. Po 3 týdnech jsem si volala na výsledky histologie a sestřička mě nejdříve odkázala na mou gyn. ale následně jí někdo skočil do řeči, a sestřička najednou otočila a že mám přijet - že paní doktorka ví o koho jde… - přitom je to obrovská ambulance, kde týdně provedou xxx konizací a dalších zákroků…(objednala mě za týden na vyšetření) a mě to strašně vyděsilo. Nechtěla mi do telefonu říct jediné slovo o výsledku histologie a mám teď týden čekat… samozřejmě jsem se tu kravka začetla do všech různých diskuzí a článků o zhoubných nádorech a příběhů, které byli jak přes kopírák mému…

Opravdu se nádor zjistí jen z výsledků histologie PO operaci? Neřešilo by se to už během operace nebo ideálně neřekli by mi to už při první biopsii? - tu mi dělali 3 týdny před konizací z 5 míst… 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12719
18.3.22 14:21
@Anonymní píše:
Jsem po konizaci CIN III - dle pana primáře dopadla operace skvěle (byla jsem v plné narkoze) a dle něho se odstranilo vše s tím, že brali ohled na to, že děti nemám ale budu je ještě chtít. Po 3 týdnech jsem si volala na výsledky histologie a sestřička mě nejdříve odkázala na mou gyn. ale následně jí někdo skočil do řeči, a sestřička najednou otočila a že mám přijet - že paní doktorka ví o koho jde… - přitom je to obrovská ambulance, kde týdně provedou xxx konizací a dalších zákroků…(objednala mě za týden na vyšetření) a mě to strašně vyděsilo. Nechtěla mi do telefonu říct jediné slovo o výsledku histologie a mám teď týden čekat… samozřejmě jsem se tu kravka začetla do všech různých diskuzí a článků o zhoubných nádorech a příběhů, které byli jak přes kopírák mému…Opravdu se nádor zjistí jen z výsledků histologie PO operaci? Neřešilo by se to už během operace nebo ideálně neřekli by mi to už při první biopsii? - tu mi dělali 3 týdny před konizací z 5 míst… 8o

Mne udelali prvni konizaci malo, a zjistili ze ty zmeny tak na nekterych mistech pretrvali a musela se delat rekonizaci za 3 mes..to me osekali do mrte, mne to bylo sumak deti uz zadne nechci..a to uz bylo ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
18.3.22 14:35
@Anonymní píše:
Jsem po konizaci CIN III - dle pana primáře dopadla operace skvěle (byla jsem v plné narkoze) a dle něho se odstranilo vše s tím, že brali ohled na to, že děti nemám ale budu je ještě chtít. Po 3 týdnech jsem si volala na výsledky histologie a sestřička mě nejdříve odkázala na mou gyn. ale následně jí někdo skočil do řeči, a sestřička najednou otočila a že mám přijet - že paní doktorka ví o koho jde… - přitom je to obrovská ambulance, kde týdně provedou xxx konizací a dalších zákroků…(objednala mě za týden na vyšetření) a mě to strašně vyděsilo. Nechtěla mi do telefonu říct jediné slovo o výsledku histologie a mám teď týden čekat… samozřejmě jsem se tu kravka začetla do všech různých diskuzí a článků o zhoubných nádorech a příběhů, které byli jak přes kopírák mému…Opravdu se nádor zjistí jen z výsledků histologie PO operaci? Neřešilo by se to už během operace nebo ideálně neřekli by mi to už při první biopsii? - tu mi dělali 3 týdny před konizací z 5 míst… 8o

Ahoj, může to tak být. Při biopsii se odebírá jen malý vzoreček tkáně a nemusí vždy zasáhnout nejhorší místo. Dělali Ti i kolposkopii? Chodila jsi na LBC cytologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.3.22 14:39
@Freeandwild píše:
Ahoj, může to tak být. Při biopsii se odebírá jen malý vzoreček tkáně a nemusí vždy zasáhnout nejhorší místo. Dělali Ti i kolposkopii? Chodila jsi na LBC cytologii?

@Freeandwild ano, biopsii mi dělali právě při kolposkopickém vyšetření u speciality přes čípky, kam mě po špatné cytologii (HSIL) poslala moje gyn. LBC cytologie se přiznám, že úplně nevím co znamená - vím, že původně se paní doktorka při kolpo rozhodovala zda uděláme jakousi tekutou cytologii (nějaká přesnější či co) nebo rovnou biopsii… a nakonec se jí nezdálo mozaikování na povrchu čípku a zvolila právě biopsii… ale je možné, že je to ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
18.3.22 14:53
@lálaa1 píše:
@Freeandwild ano, biopsii mi dělali právě při kolposkopickém vyšetření u speciality přes čípky, kam mě po špatné cytologii (HSIL) poslala moje gyn. LBC cytologie se přiznám, že úplně nevím co znamená - vím, že původně se paní doktorka při kolpo rozhodovala zda uděláme jakousi tekutou cytologii (nějaká přesnější či co) nebo rovnou biopsii… a nakonec se jí nezdálo mozaikování na povrchu čípku a zvolila právě biopsii… ale je možné, že je to ono

Ano, LBC je cytologie do zkumavky.
No, co říct, bohužel fakt ty metody nejsou vždy úplně spolehlivé a hlavně pokud jsou ty „špatné“ buňky schované více v děložním hrdle, může být někdy těžké nabrat správný vzorek. Dobrá zpráva ale je, že pokud ještě nemáš a chceš děti, je vždy maximální snaha o co nejmíň invazivní řešení :hug: držím moc palce, ať jsi ok. To čekání je strašný, ale zkus se nějak zabavit, zvládneš to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.3.22 14:56

@Freeandwild achjo :( to je furt něco..člověk si oddychne po konizaci a pak todle.. Děkuju moc! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí