Kontaktní čočky - kde mi poradí, jaké objednat?

Anonymní
26.10.18 15:35

Kontaktní čočky poraďte

Dobrý den holky, prosím Vas před 10 lety jsem nosila kontaktní čočky ale poté jsem přešla na brýle. Vzhledem k práci bych teď potřebovala ale opět kontaktní čočky, jenže u nas je teď čekací doba 3tydny a nechce se mi dělat tak dlouho.Je tu nějaky oční optik či jen zkušený človek co mi poradí jak dle dioptrii na brýlích objednat na netu správné čočky?? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
653
26.10.18 16:05

Poprve bych urcitr nekupovala na netu. Mam diptrie u cocek slabsi, jak u bryli. Taky je tam moznost vybrat ze dvou zakriveni. Skocte do nejaky optiky, treba i ty predrazeny v hypermarketech dokazi premerit oci a cocky nabidnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
26.10.18 16:07

Anebo premeruji i v kamennych prodejnach eshopu zamerenych na cocky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
26.10.18 16:41

Taky bych to neriskla. Skoc si nekam do optiky, kde se na to specializujou, tam by mohli brat hned. Taky mam na cockach min dio nez na brylich, rozdil asi pul dioptrie a je to sakra znat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.18 16:56

@claarca už jsem jednou čočky měla vím jak se nasazují ale bylo to před 10 lety a dioptrie mám silnější… Tak jsem chtěla jen vědět zda mi někdo neporadí v hodnotách

• Citovat
  • Upravit
7188
26.10.18 17:20
@Anonymní píše:
@claarca už jsem jednou čočky měla vím jak se nasazují ale bylo to před 10 lety a dioptrie mám silnější… Tak jsem chtěla jen vědět zda mi někdo neporadí v hodnotách

Ja beru obecne vzato o pul dio min nez mam na brylich. Ale na dalku ti nikdo neporadi. Muzes to zkusit a bud ti budou sedet nebo ne. Zalezi taky kolik mas dioptrii, ja mam 7.5 do dalky a cocky beru 7.00.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
26.10.18 17:21

Ale potrebujes vedet i prumer cocky a zakriveni, to mas? Jinak te budou v ocich rezat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
1.11.18 08:26

Já bych si zašla do nějaké optiky, tam vám podle mě poradí dobře. Manžel si kupuje kontaktní čočky v grandopticalu, a tam vám vysvětlí aplikaci, ukážou jaké a manželovi vyhovují. Dřív měl z kontaktních čoček podrážděné oči, zarudlé i ho škrábali měl asi nějaké špatné, ale ted je to vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty