Kontaktní čočky - první aplikace

880
23.10.12 10:29

kontaktní čočky PRVNÍ aplikace

Ahoj holky,
včera jsem byla u očního (jelikož už dlouhodobě špatně vidím). Mám jedničky dioptrie na dálku. Do auta nosím brýle už od začátku, ale na normální nošení ne. Takže si udělám nové brýle, ale chtěla bych kontaktní čočky. Na objednání jsem čekala půl roku, a na ty čočky se musím objednat znovu, prý až někdy po novém roce. Fakt jsem se těšila že už budu něco vidět, a mám chut se na celý oční vykašlat, a jít si pro čočky do optiky. Sice mě před tím na očním varovali, ale nevím, jestli to není jen boj o korýtko :mrgreen:. Sice bych se k tomu očnímu klonila, ale čekat rok na to než budu vidět se mi nechce. Takže, je tu někdo kdo měl první aplikaci v optice? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101920
23.10.12 10:32

Pokud v nějaké optice nabízení první aplikaci čoček, tak tam k tomu mají i někoho, kdo tomu rozumí, většinou doktora… takže proč ne. Jinak já na čočky taky chodila jinam, než ke své doktorce. A upřímně doktora, kde se na objednání čeká půl roku bych ani nechtěla, většinou něco řeším, když mám problém a čekat půl roku když si člověk rozbije brýle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
23.10.12 10:39

Ahoj, já byla ve Fokus optik a naprosto v pohodě. Když jsem se dozvběděla, že tahle možnost existuje, tak jsem se na očaře vykašlala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
23.10.12 10:42

@j.a.n.i1 ono mi nic jiného nezbývá. chtěla jsem přejít k jiné (jsem přestěhovaná, a měla bych to blíž) a ona že nebere, pouze úplně nové pacienty. Taky jsem byla naštvaná, nemysli si :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
23.10.12 10:44

Ahoj, já jsem byla taky u optika a ne u mudr., moc profi to nebylo, ale půl roku bych nečekala…Jenže, moje ségra už nosí čočky min.10 let a byla taky v optice a když dostala zánět, všichni očaři jí odmítli ošetřit, neboť si nenechala aplikovat čočky u nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
23.10.12 10:54

Šla bych do nějaké větší optiky, kde jsou dobře přístrojově vybaveni a nechala si oči přeměřit u nich a nechat doporučit i aplikovat čočky. Nebo pak najít jiného očaře, protože ten tvůj má teda neskutečný objednací lhůty. :roll:
Očař ti pak může pravidelně kontrolovat, jestli oči dobře snášejí čočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
23.10.12 10:55

Pracovala jsem x let na oční AMB a řekla bych, že ano…že jde především o korýtko.
Taky jsme měli v nabídce aplikaci + zaučení s kont. čočkami. Ano, jsem na to vyškolená zdravotní sestra, ale řekla bych, že to není nic co by ti nemohl vysvětlit člověk, který v tom pracuje nebo který sám používá čočky.

Ovšem jde taky o to aby byly čočky dobře zvoleny. Pokud máš astigmatismus či pokud máš na dálku (předpokládám) tak se musí síla čoček zvolit jiná než máš v brýlých, jelikož čočka ti sedí přímo na oku, brýle ne. To určitě lépe zvládne očař.

Já bych to řešila následovně:
Naprvní změření a aplikaci bych šla rozhodně k očaři (ovšem nečekala bych půl roku, klidně bych se objednala k jinému).
Náledně už bych si ale čočky a roztok kupovala buď přes internet nebo v optice = vyjde to levněji :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
23.10.12 11:02

Ahoj, minuly tyden jsem byla v optice u nas v Tescu si pro kontaktni cocky. Vse probehlo v pohode - zmerila mi zrak, udelala vsechna vysetreni vc. ocniho tlaku apod. A pak mi vysvetlila vse ohledne kontaktnich cocek. Prvne mi je nasadila ona - 15 minut jsem se prosla po obchode aby jsem zjistila zda mi to vyhovuje - pak jsem si je pak u ni poprve zkusila vyndat a zase nandat zpatky. S vyndanim cocek mam problem :-) nez najdu ten spravny grif :-) Ale jinak byla slecna moc mila ochotna. Za necelou hodinku jsem odchazela spokojena s cockama a po dlouhy dobejsem zase videla ( na dalku na pravym oku mam 2,75 na levym 1,50) :-D.
Mam cocky jednodenni a opravdu moc dobry ;-)

• Citovat
  • Upravit
101920
23.10.12 11:12
@marketa612 píše:
@j.a.n.i1 ono mi nic jiného nezbývá. chtěla jsem přejít k jiné (jsem přestěhovaná, a měla bych to blíž) a ona že nebere, pouze úplně nové pacienty. Taky jsem byla naštvaná, nemysli si :cert:

To nějak nechápu, jak úplně nové pacienty 8o vždyť ty pro ni jsi úplně nový pacient, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
23.10.12 11:51
@marketa612 píše:
@j.a.n.i1 ono mi nic jiného nezbývá. chtěla jsem přejít k jiné (jsem přestěhovaná, a měla bych to blíž) a ona že nebere, pouze úplně nové pacienty. Taky jsem byla naštvaná, nemysli si :cert:

Jo to znám, taky jsem měnila optika, objednávala jsem v lednu a šla v červnu a ještě jsem hodinu čekala. Pak mi sestra řekla, že nemám výpis od minulého dokrota a brýle mi nenapíše (nešlo mi o peníze od pojišťovny, jen jsem věděla, že blbě vidím a potřebuju nová skla), přitom to do telefonu neřekla a já říkala, že přestupuji. Tak jsme se trochu chytli :cert: Děs běs. V optice paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
23.10.12 12:08

Já když chtěla kontaktní čočky, tak jsem zašla do optiky, kde mejí optometričku a ta ti nejen zrak přeměří, ale aplikaci apod ukáže. Dneska už i v optikách mají dokonce doktory. Takže se toho neboj a hurá do optiky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
23.10.12 12:11

@j.a.n.i1 kteří ještě nikam nechodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
23.10.12 12:13

@marketa612 Mám takový pocit, že takhle doktor rozlišovat pacienty nesmí, buď mám přeplněno a nebere nikoho, nebo prostě má brát. Nehledě na to, že já většinou neříkám kam jsem chodila :oops: a jestli vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
23.10.12 12:17

@j.a.n.i1 jestli smí nebo nesmí :nevim:. rozhodně jsem tam volala, a ona se ptá jestli jsem už někdy chodila na oční, já že jo, a ona že at jdu tam, že přibírají jen ty nový. a to se jí ještě předtím ptala mamka (nejsou kamarádky, ale znají se, a taky řekla ne :nevim: ) schválně jsem tam inko volala, ale odpověd byla stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
23.10.12 12:18

Jinak vám holky děkuju, nejradši bych volila první aplikaci u mudry, ale fakt to jejich objednání je do nebe volající. asi prubnu tu opitku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí