Kontaktní čočky - rub a líc

313
25.4.15 21:49

kontaktní čočky - rub a líc

Zdravím, pořídila jsem si kontaktní čočky..problém je že nemůžu poznat rub a líc.. díky tomu že jsou jednodenní..tak to je téměř k nepoznání..
a ještě prosím o tip na nasazení..čočkama se mi nechce odlepit z prstu když si ji dávám do oka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4465
25.4.15 21:51

Pokud to nepoznáš podle tvaru, tak podle písmenek… zkoumej, zkoumej :) A pokud se ti nechce pustit prstu, asi ho máš moc mokrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
25.4.15 21:55

Písmenek..? bohužel tam nemám písmenka..
takže si ji mám nějak vysušit..nebo prst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
25.4.15 21:56

Správně má být zaoblená mistička, když má okraje ven, je obráceně. Zjistíš to v oku, bude škrábat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
25.4.15 21:57

A tys nebyla na aplikaci? Když máš čočku na prste, zmáčkni okraje. Pokud k sobě jsou hezky, máš ji správně. Pokud ne, máš ji obracene. A sušit prst, ne čočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
25.4.15 21:58

Ze začátku mi taky trvalo než jsem přišla jak je to správně :D. Musíš to prostě zkoušet a nebát se svýho oka. Já to poznala vždy jen podle bolesti, tak jsem jí vyndala, propláchla a dala druhou stranou. Doktorka mi radila se podívat zda je ve tvaru mističky nebo talířku :) A myslim, že když je mistička tk je to správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
25.4.15 22:00

@Mišinn pod to se můžu podepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.4.15 22:04

Mám zkušenost, že některé čočky se hůř poznají, jestli jsou opačně nebo dobře. Pokud ti přijde, že mají hezký tvar mističky (talířek je špatně), tak dej do oka a na 100% poznáš, kdyby byly obrácené :lol: Jinak mně se zase nechce čočka pustit prstu, když je naopak suchý. Kdyžtak postříkám roztokem na čočky nebo namočím do roztoku z mističky. A nejlépe, když si rovnou nasazuji čočku na její místo na zorničku a při odtahování prstu si tam tu čočku přidržím ještě jiným prstem. Ale chce to jen a jen cvik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.4.15 22:07
@claire2 píše:
Písmenek..? bohužel tam nemám písmenka..
takže si ji mám nějak vysušit..nebo prst?

Na okraji čoček je ještě i malé, světlé písmenko. Podle toho byto taky mělo jít poznat, ale to bys asi musela pohledat, než bys jej objevila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
25.4.15 22:11

Já přendavala čočku z prstu na prst, čočky už nepoužívám, protože jsem si svou pohodlností přivodila zánět a čočky už mi jsou nepříjemné. Je třeba používat čočky tak, jak se mají používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.4.15 22:14

@ostlužina Jakou pohodlností? Špatnou hygienou? Nebo jsi je dlouho přenášela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
25.4.15 22:46

Já jsem si čočku vždy „oklepla“ o dlaň, abych z ní dostala přebytečný roztok. Čočka mi pak nepřilnula k prstu a šla dobře do oka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
26.4.15 07:59
@Petule030 píše:
Na okraji čoček je ještě i malé, světlé písmenko. Podle toho byto taky mělo jít poznat, ale to bys asi musela pohledat, než bys jej objevila ;)

Ty písmenka ale nemají všechny čočky. Nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
26.4.15 08:09

Já na denních čočkách taky nemám písmenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
26.4.15 10:43

Raduška : Byla, ale jen jsem si to vyzkoušela jednou nasadit a vyndat..a nvm na ten jednodení nevidím snad žádný rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí