Kontrola pravdivosti údajů při žádání hypotéky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30324
29.7.13 22:00

Po nás chtěli v bance jak vyplněný formulář tak výplatnice, takže u nás by se na to přišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.7.13 22:00
@Gabulle píše:
@Cuddy Do obcanky uz se deti nezapisuji

já tam nejstarší ještě mám (novou OP mám asi 4 roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
29.7.13 22:34
@Aspera píše:
Po nás chtěli v bance jak vyplněný formulář tak výplatnice, takže u nás by se na to přišlo.

Která banka chce výplatnice??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
30.7.13 21:29

@Kelsey Áha, tak to je ještě ta stará OP, klasická velikost že? Do těch nových, co vypadají jako řidičáky, se už děti ani stav nepíší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
31.7.13 08:53

Jestli na to banka přijde, to netuším, kdo ví, co je všechno o nás někde uvedeno :-).
Každopádně pokud vám banka úvěr přidělí a nějak zpětně se to doví, tak banka na 90 % zesplatní úvěr, a pak budete v prrrrrrr. Takže zvažte, jestli vám to za ty nervy stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
7.8.13 01:53
@anonymka píše:
Holky prosím o radu, s manželem chceme požádat o hypotéku, dostal od rodičů domek, který chce trochu opravit. Částka je malá cca 400000,– dům má hodnotu 200000,–. Problém je, že já musím být spolužadatel a chtějí po nás vyplnit všechny půjčky, karty a tak co máme. Já jsem si totiž zřídila kreditku a ta je vyčerpaná, splácím a už jsem se poučila, že je to pěkný hnus. Ale manžel to neví!!!!Kdyby se to dozvěděl asi mě zastřelí. :-) Zajímalo by mě, co když ji tam nepřiznám, pokud na to příjdou, je to důvod k zamítnutí? Prosím nechci rady, že jsem si kreditku neměla brát(to už vím taky), a taky ne, ať to řeknu manželovi, kdyby to šlo udělám to už dávno.
jen mě zajímá, zda někdo neví jak to je. Moc děkuji za každou odpověď.

pokud nemáte s manželem vyšší přijmy- minimálně 30 a více tisíc a žádné jiné pohledávky jako dluhy, deset dětí, leasingy a tak, tak to stejně budeš muset přiznat jak bance tak i muži, páč na to v bance přijdou během 5 minut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
7.8.13 01:56
@Katrinka píše:
No, nevím,jak je to u leasingovek, ale banka to zcela jistě zjistí!

přesně tak…nesmí se zapomínat, že při žádosti o hypo nebo větší půjčku banky lustrují všechny registry několikrát a pak se jim zobrazí nejen to, že máte kreditku vyčerpanou u jiné banky ale automaticky se ještě může zakladatelka ocitnout v solusu v šedé zoně, pokud tu kreditku přešvihla byt jen o dvě stovky třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
7.8.13 01:58
@mikitaa píše:
nemaji duvod to zjistovat pokud nejsi vedena jako klient-potizista. urcite jsem taky mela nejakou mensi pujcku kdyz sem zadala o hypoteku…nic sem nerekla. pac sem brala strasne malo penez v te dobe a bydlet sem potrebovala… aji sem ji tehda napsala ze mam v praci smlouvu na dobu neurcitou i kdyz sem nemela…a pohoda…proste to zkus!

však při malých příjmech to lustrují ještě víc i půjček okolo 100 t třebas…natože když jde o hypo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
7.8.13 02:00
@pavlak5 píše:
hmmmmm,přinejlepším to zjistí banka včas a nepujčí vám A manža bude nasranej ,nebo to zjistí během doby splácení a vy budete muset prachy hooodně rychle vrátit+kdoví co ještě :think:
takže nejlepší rada jakou ti dám-Jít s Pravdou ven říct manželovi v jaký jsi situaci rychle zaplatit peníze co dlužíš na kreditce a až pak brát hypotéku .Jestli by byl tvůj nasranej ,že jsi si půjčila (nevím kolik,ale asi mín než 400000kč)tak si představ jak by byl asi vzteklej ,když vám na to dojdou po tom ,co vy budete mít za těch 400000 nakoupenej mat.a oni po vás ty prachy budou chtít naráz nazpět třeba do týdne .
Už to neutajíš jsi v pasti, pokud manž.tu hypotéku nevymluvíš ,tak to na tebe stejně praskne.

přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
7.8.13 02:02
:potlesk:
@neczuz píše:
Zjistí to. Nekontrolují jen potížisty, ale v současné době všechny. V registru dlužníků nejsou jen negativní reference (že neplatíš), ale i pozitivní, tzn., že máš půjčku a dobře splácí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
7.8.13 02:08
@Anonymní píše:
Obnovuju diskuzi, prosím zachovat anonymitu, nemusí každý vědět, že chceme trošku lhát :oops:
Budeme kupovat pozemek a stavět dům. Máme spolu 2 děti, nejsme manželé.
Partnerovi z práce dali potvrzení o příjmu, ale poprvé mu tam účetní vyplnila do kolonky „vyživované osoby“ 2 děti a s tímhle papírem by mu v bance dali maximálně 1,7mil, chceme 2,5mil, tak se domluvil s tou účetní, že to vyplní znova a to kolonku prostě nechá prázdnou (jakože tam nenapíše ani O ani nic jiného, aby to nebylo, že ona vědomě lhala, prostě jen „zapomene“ vyplnit údaj) takhle už mu 2,5 dají v pohodě.
Ověřuje si banka nějak i tento údaj? Pro rýpalky, na splácení máme, hodnota zástavy bude cca 3,5mil, já mám RP, ale k němu i další příjmy, takže přísun peněz relativně zaručen, ale nemůžeme mě do žádosti o hypo uvést, protože při RP bych děti nezatajila :oops:

na 99% bud ho v lepším případě vrátí zpět aby to dovyplnili, v horším se zeptají přímo účetní a v nejhorším pokud pracuje přítel u nějaké větší společnosti- která má centrálu¨(něco na ten styl) a budou chtít hlavní účetní, či personalistku a nechají si odfaxovat kopie všech papírů atd…zjistí, že to vědomě bylo zatajeno, sprdnou tu účetní a hypo zamítnou automaticky úplně a myslím, že 3 nebo 5 let bude v bance vedeno, že jste již jednou žádali a bylo zamítnuto…což je automaticky bráno jako vroubek při dalším žádání o cokoli, zvlášt když chyba byla jednoznačně na straně žadatele, který vědomě lhal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
8.8.13 16:52
@Anonymní píše:
Obnovuju diskuzi, prosím zachovat anonymitu, nemusí každý vědět, že chceme trošku lhát :oops:
Budeme kupovat pozemek a stavět dům. Máme spolu 2 děti, nejsme manželé.
Partnerovi z práce dali potvrzení o příjmu, ale poprvé mu tam účetní vyplnila do kolonky „vyživované osoby“ 2 děti a s tímhle papírem by mu v bance dali maximálně 1,7mil, chceme 2,5mil, tak se domluvil s tou účetní, že to vyplní znova a to kolonku prostě nechá prázdnou (jakože tam nenapíše ani O ani nic jiného, aby to nebylo, že ona vědomě lhala, prostě jen „zapomene“ vyplnit údaj) takhle už mu 2,5 dají v pohodě.
Ověřuje si banka nějak i tento údaj? Pro rýpalky, na splácení máme, hodnota zástavy bude cca 3,5mil, já mám RP, ale k němu i další příjmy, takže přísun peněz relativně zaručen, ale nemůžeme mě do žádosti o hypo uvést, protože při RP bych děti nezatajila :oops:

Pokud ta kolonka bude nevyplněná, budou jí chtít doplnit. Nejčastji asi zavolají účetní a zeptají se, pokud bude lhát může kvůli vám mít pak problém ona, když se na to příjde. To zvažte. Jo kdyby se na ty děti nedělali odpočty z daní, tak se na ně opravdu přijít nemusí… Já bych do toho asi nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
8.8.13 16:55
@Lenka512 píše:
Která banka chce výplatnice??? 8o

To není nic neobvyklého. Výplatnice nebo výpisy z účtu za tři až šest měsíců, že ti tam ta mzda opravdu chodí, chtějí ve více bankách někdy jen u některých klientů někdy u všech. Potvrzení si můžeš napsat i ty na koleni, když na to přijde, tohle je pro ně směrodatnější důkaz, že tu mzdu opravdu máš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.13 15:53

Anonymní z 29.7.

Tak jen pro informaci doplňuju, že děti nijak nekontrolovali, na potvrzení od zaměstnavatele je neměl uvedené (s účetní se domluvil, ať to tam nepíše), výplatí pásky nechtěli, jen výpisy z banky, že mu tam peníze chodí.
Hypo je schválená :dance:
Je mi jasné, že pokud bychom nespláceli, nebo nastal jiný problém, tak by asi zjišťovali všechno možné a přišli by na tento podvůdek a byl by to pro nás velký malér. Ale věřím, že bude do budoucna vše OK a projde nám to

• Citovat
  • Upravit
colafit
21.8.13 17:47

Gratuluji, spáchali jste úvěrový podvod.

@Anonymní píše:
Anonymní z 29.7.Tak jen pro informaci doplňuju, že děti nijak nekontrolovali, na potvrzení od zaměstnavatele je neměl uvedené (s účetní se domluvil, ať to tam nepíše), výplatí pásky nechtěli, jen výpisy z banky, že mu tam peníze chodí.
Hypo je schválená :dance:
Je mi jasné, že pokud bychom nespláceli, nebo nastal jiný problém, tak by asi zjišťovali všechno možné a přišli by na tento podvůdek a byl by to pro nás velký malér. Ale věřím, že bude do budoucna vše OK a projde nám to
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel